Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
ΜΕΤ GALA 2019

«Camp: Notes on Fashion» -Αυτό θα είναι το θέμα του φετινού Met Gala


Το Met Gala είναι ένα από μεγαλύτερα fashion events και κάθε φορά καλεί τους επισκέπτες να ακολουθήσουν ένα ξεχωριστό dress code που ταιριάζει με το θέμα της έκθεσης στο Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.

Τις προηγούμενες χρονιές, είδαμε τις πιο λαμπερές διασημότητες να εντυπωσιάζουν με μια σειρά εκκεντρικών και αμφιλεγόμενων δημιουργιών, όπως τη διάφανη jumpsuit της Madonna και το κίτρινο gown της Rihanna, που οδήγησαν στην δημιουργία εκατοντάδων memes.

Το θέμα του 2019 που ακολουθεί το φετινό concept «Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία» αποκαλύφθηκε και κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Είναι το «Camp: Notes on Fashion» και την εκδήλωση θα παρουσιάσουν από κοινού οι Lady Gaga, Harry Styles, Serena Williams και Alessandro Michele.

Η έκθεση, επιμελημένη από τον Andrew Bolton και την Wendy Yu, εμπνέεται από το δοκίμιο του 1968 της Αμερικανίδας συγγραφέως, Susan Sontag (Σούζαν Σόνταγκ), με τίτλο «Notes on Camp», το οποίο περιγράφει ως «αγάπη για το αφύσικο: για την ένταση και την υπερβολή».

Παρόλο που δεν υπάρχει σαφής ορισμός του τι σημαίνει «camp», η Sontag το βρήκε σε μια σειρά από πολιτιστικές αναφορές, από τα κόμικς του Flash Gordon και τις ταινίες Busby Berkeley μέχρι το chinoiserie και το Art Nouveau.

 

Έχει γίνει συνώνυμο με μια avant-garde θεατρική αισθητική, η οποία εκδηλώνεται στη μόδα μέσω της βαρύτητας σε έντονα χρώματα και πολύπλοκα σχέδια.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 Μαΐου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Hamish Bowles της Vogue, είναι ένα στιλ που εκφράζεται από τον οίκο Gucci από τότε που ο Michele ανέλαβε τη θέση του δημιουργικού διευθυντή το 2015, γι 'αυτό και ο Ιταλός σχεδιαστής έχει οριστεί ως ένας από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles στις 3 Απρ, 2018 στις 9:40 πμ PDT

 

«Είτε πρόκειται για ποπ camp, queer, ή πολιτικό - σσ. O Trump είναι πολύ camp φιγούρα - νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο», αναφέρει ο επιμελητής του Ινστιτούτου Andrew Bolton.

Στην έκθεση θα υπάρχουν συνολικά 175 κομμάτια, τα οποία θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και έργων τέχνης που σχετίζονται με το θέμα.

Xωρισμένη σε δύο μέρη, η έκθεση θα παρουσιάσει αρχικά την προέλευση της λέξης camp ως έννοια.

Στη συνέχεια θα εξετάσει πώς το camp έχει επηρεάσει την mainstream μόδα, και συλλογές των Balenciaga, Prada,Vetements και Gucci, φυσικά.

Το Met Gala θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου από την Anna Wintour, εκδότρια της Vogue.

Η επιλογή του Michele από την Wintour είναι αρκετά προφανής όπως και η επιλογή του Styles, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε δύο μεγάλες καμπάνιες για τον ιταλικό οίκο.

 

 

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την Lady Gaga, που είναι διάσημη για τις εκκεντρικές εμφανίσεις και στολές της (ποιος να ξεχάσει το κοστούμι από ωμό κρέας σε όλο της το κορμί).

Από την άλλη, η επιλογή της Wintour να συμπεριλάβει την Serena Williams στη σύνθεση των ιδιόρρυθμων mavericks δεν είναι απολύτως σαφής. 

Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως μερικές από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στο Met Gala ήταν και οι πιο απροσδόκητες, η συμμετοχή της πρωταθλήτριας του τένις μάλλον δεν θα μας απογοητεύσει.