Kathy Heyndels, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
Kathy Heyndels, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
01|11|2018 17:46
SHARE
AXDW

Λαμπερή έναρξη για την Athens Xclusive Designers Week


Η πρώτη ημέρα της AXDW άρχισε με δύο εντυπωσιακές επιδείξεις σε διαφορετικές τοποθεσίες γεμίζοντας την πόλη στυλ, νέα trends και πολλά happenings!

H μεγαλύτερη Εβδομάδα Μόδας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ μόλις ξεκίνησε!

Ο Sotiris Georgiou άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας με ένα μοναδικό show στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάζοντας τη νέα του συλλογή SS19.

Μια συλλογή γεμάτη μεταλλιζέ υφάσματα και έντονες αποχρώσεις με τα neon χρώματα να πρωταγωνιστούν. Στην πασαρέλα είδαμε oversized blazers, μπότες σε καουμπόικο στυλ ενώ τα rose gold και ασημί κοστούμια κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι βερμούδες και τα cycling shorts της νέας του συλλογής είναι αναμφίβολα το νέο trend. Στην πασαρέλα είδαμε και ανδρικές δημιουργίες με μοναδικά oversized κοστούμια, sneakers και loose γραμμές σε athleisure κυρίως στυλ.

Sotiris Georgiou, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
Sotiris Georgiou, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency

Χορηγός του fashion show του Σωτήρη Γεωργίου ήταν το Bombay Sapphire. Ένα από τα πιο γνωστά gin παγκοσμιώς, με τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, τα 10 μοναδικά επιλεγμένα βοτάνα από όλο τον κόσμο και το χαρακτηριστικό μπλε του μπουκάλι.

Το Bombay Sapphire, το gin που στηρίζει κάθε μορφής τέχνη δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τον Σωτήρη Γεωργίου, έναν fashion designer που τα ρούχα του χαρακτηρίζονται από επαναστατικότητα και σύγχρονο design.

Sotiris Georgiou, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
Sotiris Georgiou, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency

Στη συνέχεια, ακολούθησε η λαμπερή επίδειξη που παρουσίασαν οι γνωστοί οίκοι μόδας Kathy Heyndels και Giannetos Handmade με ένα ατμοσφαιρικό show στο The Upper House.

Μία επίδειξη στην οποία πρωταγωνίστησαν cocktail dresses και ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής. Στη νέα κολεξιόν του οίκου Kathy Heyndels με τίτλο “Ellipse” FW 2018/19 κυριαρχούν διαφάνειες, δαντέλες, midi φορέματα σε στενή κυρίως γραμμή αλλά και maxi με ιδιαίτερα κοψίματα. Το μαύρο και το ασημί είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημιουργίες ενώ τα κοστούμια και οι athleisure λεπτομέρειες ξεχώρισαν.

Ευριδίκη Βαλαβάνη, Kathy Heyndels, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
Ευριδίκη Βαλαβάνη, Kathy Heyndels, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency

Στην παρασαρέλα είδαμε επίσης και παλτό ενώ στο τέλος παρουσιάστηκαν και νυφικά από τη νέα συλλογή.

Guest star στην επίδειξη ήταν η Ευριδίκη Βαλαβάνη, η Σόφη Πασχάλη, η Josephine Wendel, η Ειρήνη Κολιδά ενώ είδαμε και την Αννίτα Ναθαναήλ να κάνει πασαρέλα με την κόρη της.

Σόφη Πασχάλη, Kathy Heyndels, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
Σόφη Πασχάλη, Kathy Heyndels, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency

Η νέα συλλογή “Masterpiece” FW 2018/19 που παρουσιάστηκε από τον οίκο Giannetos Handmade ήταν γεμάτη ανδρικές κλασικές και sur mesure δημιουργίες που εντυπωσίασαν το κοινό.

Στην πασαρέλα απολαύσαμε μοναδικά καρό κοστούμια ενώ ξεχώρισαν οι δημιουργίες σε βελούδο σε αποχρώσεις κυρίως μωβ, μπλε και μαύρου. Guest star στην επίδειξή του ήταν ο Νίκος Αναδιώτης, ο Ηλίας Γκότσης, ο Μάνος Πίντζης, o Θοδωρής Θεοδωρόπουλος και η Lianna Perdis που εμφανίστηκε στην πασαρέλα με κοστούμι και προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.

Ηλίας Γκότσης, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency
Ηλίας Γκότσης, Φωτογραφία: Studio Panoulis photo agency

Χορηγός της επίδειξης Kathy Heyndels & Giannetos Handmade ήταν τα κέντρα Medi Prinou.

Μετά την επίδειξη πραγματοποιήθηκε το opening cocktail party της AXDW στο The Upper House με ένα μοναδικό DJ set από τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου.

Επίσημος χορηγός make up της 24ης AXDW είναι η MAC που επιμελήθηκε το μακιγιάζ για τις επιδείξεις αποκαλύπτοντας τις νέες τάσεις για τη σεζόν υπό τη καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Σπυριδοπούλου, Senior Global Artist της MAC Cosmetics.

Τo haistyling των επιδείξεων μόδας επιμελήθηκε η σχολή κομμωτικής Βασίλης Διαμαντόπουλος με προϊόντα της Rene Furterer, gold sponsor της διοργάνωσης, αποκαλύπτοντας τις νέες τάσεις μαλλιών με μοναδικά hair looks.

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της AXDW: Μιχάλης Ζαμπίδης, Σίσσυ Φειδά, Χρυσιάννα Ανριοπούλου, Νίκος Παπαδάκης, Μαρίνα Πατούλη, Νίνα Λοτσάρη, Λόλα Νταϊφά, Έλενα Βρεττού, Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Αλέξανδρος Λεμονής, Στέλλα Μέλιγκαν, Άντζυ Ανδριτσοπούλου, Stan, Όλγα Καραβερβέρη, Kώστας Τσουρός, Σάσα Σταμάτη, Πάνος Ζήνας, Κώστας Κοκκινάκης, Κωνσταντίνος Βασάλος, Γιώργος Πράσινος, Μαρία Λεμονιά, Σούλα Λιάκου, Λάουρα ντε Νίγκρις, Θάλεια Καραφυλλίδου, Ναπολέων Περδής, Ferry Adamhar