Luna Morgaciova/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Luna Morgaciova/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
04|11|2018 14:20
SHARE
AXDW

Οι νέοι σχεδιαστές ήταν οι πρωταγωνιστές στην 3η ημέρα της AXDW


Η Athens Xclusive Designers Week στηρίζοντας πάντα τα νέα ταλέντα και τη δημιουργικότητα διοργάνωσε για ακόμα μια σεζόν τα New Designers Awards.

Οι νέοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό αλλά και στην κριτική επιτροπή διεκδικώντας 3 πολύ σημαντικά βραβείa: Best Catwalk, Best Trendsetter & Best New Designer. Σημαντικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της μόδας τίμησαν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή:

O Omi Chowdhury, fashion photographer & fashion editor από το Deux Magazine του ομίλου Conde Nast από τη Νέα Υόρκη, η Daniela Shaw, δημοσιογράφος από το κανάλι μόδας GXTV της Kίνας, η πρόεδρος του Orange County Fashion Week, Kathryn Marino και οι εκπρόσωποι της σχολής Fashion Workshop, Αλίκη Δέμη και Σπύρος Ξυλάς. Η τελετή απονομής των βραβείων New Designers Awards πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου με παρουσιάστρια της βραδιάς την εντυπωσιακή ηθοποιό Ζέτα Δούκα η οποία επέλεξε να φορέσει δύο διαφορετικές δημιουργίες  aπό τους Kathy Heyndels & Valtadoros, σχεδιαστές που συμμετέχουν στην 24η AXDW.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, κος Γιώργος Χρήστου, τίμησε με την παρουσία του την τελετή απονομής μιλώντας για την ιστορικότητα του Ζαππείου και απονείμοντας το βραβείο Best New Designer. Η διοργανώτρια της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες των New Designers Awards και τόνισε το σημαντικό ρόλο του θεσμού στην στήριξη και ανάδειξη των νέων σχεδιαστών αλλά και το πόσο ξεχωριστή είναι η Εβδομάδα Μόδας αυτής της σεζόν με πάνω από 35 συμμετοχές Ελλήνων και ξένων σχεσιαστών.

Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Ζέτα Δούκα/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Ζέτα Δούκα/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Στα New Designers Awards συμμετείχαν οι:

Η Alexandra Design, νικήτρια του βραβείου Best Trendsetter της περασμένης σεζόν, παρουσίασε τη νέα της συλλογή με τίτλο “Colorful Day με το απόλυτο color block στις δημιουργίες της. Στη συλλογή της είδαμε φορέματα, σορτς, bomber jackets αλλά και μοναδικά crop tops.

Alexandra design/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Alexandra design/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

H Αnastasia Laftsidi διαγωνίστηκε με τη νέα της συλλογή “Fledge” η οποία περιλαμβάνει βασικές αποχρώσεις του λευκού, του μαύρου και του πετρόλ. Τα φορέματα που παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα είχαν ιδιαίτερα γεωμετρικά σχήματα με αρχιτεκτονικά κοψίματα. Τα γυαλιστερά υφάσματα και τα φτερά ήταν χαρακτηριστικά στις περισσότερες δημιουργίες.

Αnastasia Laftsidi/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Αnastasia Laftsidi/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Η Frini Giannouli παρουσίασε τη νέα της συλλογή με τις see through διαφάνειες και τις διαντέλες να κυριαρχούν. Στην πασαρέλα είδαμε κυρίως βραδινές δημιουργίες αλλά και νυφικά.  Τα μεταλλιζέ υφάσματα ήταν βασικό στοιχείο σε αρκετά κομμάτια ενώ είδαμε και ολόσωμες φόρμες με τα suit dresses να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Frini Giannouli/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Frini Giannouli/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

H Klelia Andrali, νικήτρια του βραβείου Best Catwalk της περασμένης σεζόν, παρουσίασε τις δημιουργίες της με τη capsule collection “CREEPY SMILES’’ που αποτελείται από σταθερά, δυναμικά και bold υφάσματα τα οποία συνδυάζονται με ζεστα χειμερινά χρώματα βγαλμένα από τα στοιχεία των freakshows του 1840. Εντυπωσιακά πολύχρωμα prints, παντελόνια σε loose γραμμές, πουά, φλοράλ, καρό και με το pyjama trend να δείχνει να είναι από τις πιο hot τάσεις της νέας σεζόν.

Klelia Andrali/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Klelia Andrali/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Η Christina E. Vatsina παρουσίασε τη νέα της συλλογή “Prassin Aloga” με κυρίως βραδινά ρούχα, διαφάνειες και κρόσια στις περισσότερες δημιουργίες. Κυρίαρχα χρώματα το μαύρο, το κίτρινο, το γκρι και το μπλε. Τα metallics στοιχεία ξεχώρισαν ενώ το jacket με κρόσια συνδυασμένο με κορμάκι που παρουσιάστηκε στο τέλος κέρδισε τις εντυπώσεις. Πολύτιμες πέτρες, τούλι και φτερά είναι τα βασικά στοιχεία της κολεξιόν που παρουσίασε η Heliana με μια μοντέρνα εκδοχή νυφικών και βραδινά φορέματα σε λευκούς κυρίως χρωματισμούς. Έντονα στοιχεία, εντυπωσιακά σκισίματα, πούπουλα και κρόσια απολαύσαμε στη χθεσινή της επίδειξη.

 

Christina E. Vatsina/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Christina E. Vatsina/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Οι νέοι σχεδιαστές  παρουσίασαν τρία νέα looks με τα μοντέλα που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα να ξεχωρίζουν κρατώντας την τσάντα πολλαπλών χρήσεων ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία αναμένεται να φορεθεί πολύ… #allazoumesinithies και στη μόδα και συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο, πιο «πράσινο» μέλλον, με άποψη και στυλ.

Νικητές των New Designers Awards αναδείχθηκαν οι:

Best New Designer: Η Κλέλια Άνδραλη με τη συλλογή “Creepy Smiles”. Το έπαθλο αντιστοιχεί στη δυνατότητα συμμετοχής της σε ένα fashion week του εξωτερικού.

Best Trendsetter:  Η Ηλιάνα Ματθαίου με το brand Heliana. Το έπαθλο αντιστοιχεί σε μία υποτροφία παρακολούθησης ενός μαθήματος για ένα ακαδημαϊκό έτος στη σχολή Fashion Workshop.

Heliana/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Heliana/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Best Catwalk: H Anastasia Laftsidi με τη νέα της συλλογή “Fledge”. Το έπαθλο αντιστοιχεί σε ένα αφιέρωμα σε υψηλής κυκλοφορίας γυναικείο περιοδικό.

Το κοινό επίσης παρακολούθησε μοναδικά fashion shows από σημαντικές σχολές μόδας και συγκεκριμένα από τις σχολές AVIOTI FASHION ED, ATHENS FASHION CLUB, AKTO ART & DESIGN COLLEGE οι σπουδαστές των οποίων παρουσίασαν τις νέες τους συλλογές και ξεχώρισαν με το ταλέντο τους. Mεταλλιζέ υφάσματα, animal prints, βολάν, athleisure στοιχεία, διαφάνειες, ιδιαίτερα κοψίματα, βραδινά φορέματα και μαγιό παρουσιάστηκαν στις επιδείξεις από τους ταλαντούχος σπουδαστές.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίδειξη της Luna Morgaciova που ήρθε από τη Ρουμανία και παρουσίασε τη νέα της συλλογή  SS19 που ήταν γεμάτη αέρινα maxi και midi φορέματα αλλά και over size shirts σε πολύχρωμα prints, περίτεχνα μοτίβα με ιδιαίτερα κεντήματα σε 3d printing. Μοναδικά logos σε αρκετές δημιουργίες, ενώ οι ρίγες και τα βολάν ήταν κυρίαρχα στοιχεία.

Luna Morgaciova/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Luna Morgaciova/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Ακόμη, την 3η ημέρα της AXDW απολαύσαμε τις νέες δημιουργίες της Lefkon, νικήτρια της περασμένης σεζόν έχοντας αποσπάσει 2 βραβεία από το θεσμό των New Designers Awards.

Η Ειρήνη Ανδρικοπούλου παρουσίασε τη νέα της συλλογή SS19 στην οποία κυριαρχούν οι μίνιμαλ γραμμές, οι παλ αποχρώσεις, άνετα loose φορέματα και παντελόνια αλλά και λευκά shirt dresses.

 

Lefkon/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency
Lefkon/ Φωτογραφία: Studio panoulis photo agency

Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των 2K10, DESPERATE ARTISTS, ELLINA’S TREASURES, E.T COLLECTION, MIAOU NIAOU, SHE BY SHE.