The Artians. Φωτογραφία:Studio Panoulis
The Artians. Φωτογραφία:Studio Panoulis
06|11|2018 14:54
SHARE
THE ARTIANS

The Artians by Konstantina: Το brand που ξεχωρίσαμε στην Athens Exclusive Designers Week


Μπορεί η AXDW να είναι πλέον παρελθόν, ωστόσο η αίσθηση που μας προκάλεσε θα μείνει ζωντανή για πολύ καιρό ακόμα. 

Γνωστοί σχεδιαστές, new entries, πολλή έμπνευση, συλλογές που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες του εξωτερικού και όλα αυτά σε μια πραγματικά εντυπωσιακή διοργάνωση.

Ένα από τα σόου που θα θυμόμαστε για καιρό είναι αυτό του ανερχόμενου Brand «The Artians by Konstantina» της Kωνσταντίνας Καμπισοπούλου. Λίγο πριν ξεκινήσει το λαμπερό catwalk, ένα εντυπωσιακό πλήθος κόσμου είχε ήδη συγκεντρωθεί στον χώρο του Ζαππείου.

 Το fashion brand που μέσα σε μια τριετία έχει αποκτήσει ένθερμο κοινό σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασε τη συλλογή “Spring - Summer 2019 "DYAS ATHENA" και καταχειροκροτήθηκε. Στην πασαρέλα είδαμε τα γνωστά μοντέλα Εστερ Μαστρόγιαννη, Αναστασία Περράκη, Χριστίνα Γαργαροπούλου και διεθνή μοντέλα.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, με special guest brand τις τσάντες της διεθνούς δημιουργού Urania Gazelli και τη μουσική του κορυφαίου και αγαπημένου από τα Sunset Parties του Scorpios στη Μύκονο dj Valeron.

Tα ρούχα ήταν σήμα κατατεθέν της εταιρείας, ενταγμένα απόλυτα στο σύγχρονο ενδυματολογικό πνεύμα της εποχής, φτιαγμένα από τα πιο εκλεκτά υφάσματα, έχοντας καταφέρει να ξεχωρίσουν για τα exclusive prints τους, τα οποία σχεδιάζονται στη βάση της απόλυτης σύνδεσής τους με το ίδιο το ένδυμα. Αντλώντας πλούσια χρωματικά μοτίβα και στοιχεία από την Τέχνη όλων των ειδών, από ελληνικά σύμβολα ή απλά διακοσμημένα παραδοσιακά ελληνικά κεντήματα, το brand τιμά το παρελθόν μέσα από την απόδοσή του με την πλέον σύγχρονη προοπτική.

Η νέα συλλογή DYAS ATHENA εξερευνά τα μονοπάτια και τα σύμβολα της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από το ταξίδι τους στον ελληνικό αρχιτεκτονικό κλασικισμό. Οι φόρμες ήταν χαλαρές και ανάλαφρες ώστε να χαϊδεύουν ελεύθερα το σώμα. Μιλάμε για ένα γεωμετρικό seventies mood. Φορέματα-κιμονό σε mini και long midi, μάξι καλοκαιρινά χιτώνια, αλλά και κοντά φορεματάκια με ανοίγματα ή σύνολα με crop top και κλος φούστες άρεσαν πολύ. Τα μαλλιά των μοντέλων διέθεταν πλεξούδες και κοτσάκια ενώ το μακιγιάζ παρέπεμπε σε παραστάσεις αρχαίων ελληνικών αγγείων.
Το κοινό απαρτιζόταν πρωτίστως από επιχειρηματίες, επενδυτές, buyers ενώ δεν έλειψαν bloggers.

Η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου, ιδρύτρια του brand «The Artians». Φωτογραφία: Studio Panoulis
Η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου, ιδρύτρια του brand «The Artians». Φωτογραφία: Studio Panoulis

Μετά την επίδειξη μόδας η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου δήλωσε:

«Το ταξίδι στη μόδα είναι πολύ δύσκολο. Η ελληνική μόδα διαθέτει αξιόλογους εκπροσώπους, που αναγκαστικά πρέπει να κινηθούν με το βλέμμα στο εξωτερικό και την Ελλάδα του τουρισμού. Εμείς εξ αρχής αντιληφθήκαμε πως τα ρούχα πρέπει να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο life style. Tα prints μας έκαναν από την πρώτη στιγμή εντύπωση αλλά προκάλεσαν δυσπιστία. Στην πορεία όμως αυτή η διαφορετικότητα μέτρησε. Αποκλείεται να φορέσεις The Artians και να περάσεις απαρατήρητη. Τώρα εστιάζουμε στην σταθερότητα του δικτύου πώλησης και την επέκταση στο εξωτερικό. Ο ξένος κόσμος λατρεύει το brand, οπότε στρεφόμαστε συστηματικά εκτός συνόρων. Όμως γενικότερα την περασμένη σαιζόν ήμασταν sold out σε όλα τα μαγαζιά- ειδικά στα καλοκαιρινά θέρετρα. Θέλω επίσης να επισημάνω πως παρά το ακριβό κόστος και παρά την έδρα μου στην Αθήνα πλέον, διατηρώ ακόμα την παραγωγή στην Πάτρα για να στηρίξω τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πίστεψαν στο ξεκίνημα».

The Artians by Konstantina

TAGS