Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency
06|11|2018 18:30
SHARE
AXDW

Εντυπωσιακό φινάλε για την 24η Εβδομάδα Μόδας -35 ημέρες, 35 fashion shows και ξεχωριστές δημιουργίες


Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η 24η Athens Xclusive Designers Week με μοναδικά fashion shows, λαμπερές εμφανίσεις και με πολλούς από τους σχεδιαστές να ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό για την επόμενη σεζόν.

Η Εβδομάδα Μόδας αυτή τη σεζόν ήταν μεγαλύτερη από ποτέ γεμίζοντας την πόλη για 5 ημέρες με πολύ στυλ και νέα trends!

Ο Vassilis Zoulias άνοιξε την τελευταία ημέρα των επιδείξεων με ένα ονειρικό show στο ηλιόλουστο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Ο αγαπημένος σχεδιαστής κερδίζοντας πάντα τις εντυπώσεις με τα πρωτότυπα concept των επιδείξεών του αυτή τη φορά παρουσίασε τη νέα του συλλογή S/S ’19 με άρωμα από τα 90’s glamour με ένα μοναδικό σκηνικό εμπνευσμένο από την ταινία Funny Face με μότο «Take the picture! Take the picture! » Special guest της επίδειξης ήταν ο Χάρης Χριστόπουλος που υποδέχθηκε τα μοντέλα στο υπέροχο σκηνικό-στούντιο που είχε στηθεί για να φωτογραφίσει τις δημιουργίες του σχεδιαστή. Την επίδειξη άνοιξε η Βίκυ Καγιά με ένα λαμπερό ασημί φόρεμα γεμάτο παγέτες. Η μουσική δεν ήταν άλλη από αγαπημένες ξένες 90’ s επιτυχίες δημιουργώντας ένα απόλυτα ατμοσφαιρικό show.  Κυριάρχησαν εντυπωσιακές δημιουργίες γεμάτες έντονα χρώματα, φουσκωτά μανίκια, επιβλητικά καπέλα σχεδιασμένα από την Κατερίνα Καρούσου, ενώ τα μοναδικά κοσμήματα Periklis Kondylatos ολοκλήρωσαν τις μοναδικές δημιουργίες. Χορηγός της επίδειξης Vassilis Zoulias ήταν τα καλλυντικά προϊόντα Galenic.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίδειξη μόδας των αποφοίτων της σχολής Fashion Workshop. Οι ταλαντούχοι σχεδιαστές παρουσίασαν πολλά διαφορετικά στυλ και looks από την καλοκαιρινή αλλά και χειμερινή συλλογή τους όπως εμπριμέ ολόσωμες φόρμες, έντονα prints, εντυπωσιακά παλτό και γούνες, διαφάνειες, metallics, αρχιτεκτονικά κοψίματα και μοναδικά φορέματα. To show ήταν χωρισμένο σε στάδια ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

Το brand Clon8 παρουσίασε τη νέα κολεξιόν με μια χορευτική επίδειξη και ένα πρωτότυπο concept αφού τα μοντέλα-χορευτές παρουσίασαν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να φορεθούν οι δημιουργίες μέσα από τις χορευτικές τους κινήσεις. Όλες οι δημιουργίες ήταν σε μαύρο και άσπρο με ντραπέ και στρώσεις, μοτίβα, και πολύπλοκες λεπτομέρειες που κέρδισαν τις εντυπώσεις. Έντονα σχήματα και γραμμές, δημιουργικά κοψίματα και υφές σε μια πολύ ξεχωριστή επίδειξη.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

H Irene Angelopoulos παρουσίασε τη νέα της συλλογή SS19 “Dinner with Godesses” σε μια επίδειξη με πολλή λάμψη και μουσική. Το show άνοιξε η Ειρήνη Παπαδοπούλου η οποία εμφανίστηκε με 3 διαφορετικά outfits κατά τη διάρκεια του show πραγματοποιώντας ένα πολύ ξεχωριστό performance. Οι δημιουργίες ήταν κυρίως σε χρώματα χρυσού, ασημί και γκρι γεμάτες κρόσια, σκισίματα και διαφάνειες. Τα εντυπωσιακά headpieces που είχαν τα περισσότερα μοντέλα απογείωσαν τα looks. Η σχεδιάστρια επέλεξε να παρουσιάσει και 2 νυφικά με διαφάνεια και δαντέλα.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίδειξη Valtadoros που παρουσίασε τη ready to wear συλλογή “DELOS”  S/S ’19 με τα αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα σε ένα ανδρόγυνο παιχνίδι του λευκού και του μαύρου. Ρίγες, βολάν και έντονες λεπτομέρειες σε μανίκια και ώμους απογείωσαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή. Στην πασαρέλα είδαμε συνδυασμούς διαφορετικών metallics μεταξύ τους ενώ το νυφικό κοστούμι κέρδισε τις εντυπώσεις.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

Οversized backpacks, casual τσάντες μέσης, πλάτης αλλά και crossbody απόλαυσαν οι παρευσικόμενοι στο fashion show Gaffer & Fluf που παρουσίασε τη νέα συλλογή S/S ‘19 “Between the lines”.  Aποχρώσεις κυρίως σε μαύρο, λευκό, μπλε και μουσταρδί με καθημερινά ρούχα σε βαμβακερά και casual υφάσματα.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

Tο αγαπημένο brand Peace & Chaos έκλεισε τις επιδείξεις του Ζαππείου Μεγάρου με ένα ξεχωριστό show με τη νέα συλλογή S/S ’19 “The substance of light”. Casual δημιουργίες με έντονα prints και πολλά χρώματα, διαφάνειες, cycling shorts και jackets από denim και φούτερ. Συνδυασμός με στενές και loose γραμμές, φλούο στοιχεία σε κορδόνια, κάλτσες και κουκούλες ήταν μερικά από αυτά που παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι.  

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

H αυλαία της 24ης AXDW έπεσε και αυτή τη σεζόν με τους MI-RO που πραγματοποίησαν ένα άκρως ατμοσφαιρικό show στο Ωδείο Αθηνών σε ένα κατακόκκινο σκηνικό πλημμυρισμένο με επιβλητικές ανθοστήλες. Το σχεδιαστικό δίδυμο των Δημήτρη Μαστρόκαλου & Γιάννη Ράπτη εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά, όχι μόνο τον κόσμο της μόδας, αλλά και των 500 και πλέον φίλων τους από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο. Το Ωδείο Αθηνών γέμισε με δημιουργίες από χειροποίητα κεντήματα, απλικέ συνδυασμούς,  λάμψεις της παγιέτας σε αντίθεση με το αστραφτερό βελούδο και το μαλλί. Πρωταγωνιστές το κόκκινο, λευκό και μαύρο, μωβ αλλά και οι μεταλλικές αποχρώσεις.

Χορηγός του fashion show των MI-RO ήταν το Bombay Sapphire. Ένα από τα πιο γνωστά gin παγκοσμίως, με τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, τα 10 μοναδικά επιλεγμένα βότανα από όλο τον κόσμο και το χαρακτηριστικό μπλε του μπουκάλι. Όλοι όσοι παρακολούθησαν το fashion show είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσιστικά Bombay Gin & Tonics.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που παρακολούθησαν την τελευταία μέρα των επιδείξεων: Ράνια Θρασκιά, Μαρέβα Μητσοτάκη, Λάκης Γαβαλάς, Δέσποινα Βανδή, Τάμτα, Μαρία Κορινθίου, Κωνσταντίνος Αργυρός, Έλλη Κοκκίνου, Tόνια Σωτηροπούλου, Κωστής Μαραβέγιας, Μαρία Μπεκατώρου, Τζίνα Αλιμόνου, Κατερίνα Στικούδη, Εύη Αδάμ, Εύη Βατίδου, Κατερίνα Λάσπα, Λάκης Γαβαλάς, Νίκος Αποστολόπουλος, Σίσσυ Φειδά, Άντζυ Ανδριτσοπούλου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αλέξανδρος Λεμονής, Στέλλα Μέλιγκαν, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Μαρία Λεμονιά, Σάσα Σταμάτη, Δωροθέα Μερκούρη, Ραχήλ Μακρή, Σόφη Πασχάλη, Ευριδίκη Βαλαβάνη, Νίνα Λοτσάρη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Ορσαλία Παρθένη, Έλενα Μακρή-Λυμπέρη κ.α
Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW είχαν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που στήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των 2K10, DESPERATE ARTISTS, ELLINA’S TREASURES, E.T COLLECTION, MIAOU NIAOU, SHE BY SHE.

Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency
Studio Panoulis photo agency