Στάθης Σαμαντάς: Η νέα συλλογή του Έλληνα Manolo αποπνέει αριστοκρατικό αέρα (με ένα twist) | 0 bovary.gr
Στάθης Σαμαντάς: Η νέα συλλογή του Έλληνα Manolo αποπνέει αριστοκρατικό αέρα (με ένα twist) | 0 bovary.gr
07|11|2018 13:07
SHARE
STATHIS SAMANTAS

Στάθης Σαμαντάς: Η νέα συλλογή του Έλληνα Manolo αποπνέει αριστοκρατικό αέρα (με ένα twist)


Ο Στάθης Σαμαντάς, κάθε σεζόν έχει μια  νέα ιστορία να μας διηγηθεί.

Η ιστορία αυτή μπορεί και κλείνεται μέσα σε χάρτινο κουτί και κρύβει μέσα της την λαχτάρα των γυναικών για ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.

Μέσα από την νέα του συλλογή ο σχεδιαστής μιλά για την ανδρική επιθυμία που σύμφωνα με εκείνον θέλει την γυναίκα συνεχώς σέξι.

Η συλλογή περνάει το μήνυμα πως τα αισθησιακά τακούνια στιλέτο δεν είναι ο ορισμός του γυναικείου παπουτσιού.

Οι φόρμες των παπουτσιών παραμένουν μυτερές στις πιο κλασικές γραμμές της συλλογής ενω υπάρχει έντονη η παρουσία της καρέ φόρμας με block heel τα οποία δημιουργούν μια αριστοκρατική εικόνα, εκείνη της ήσυχης δύναμης σε σχέση με τα επιθετικά τακούνια στιλέτο.

Οι έντονες αντιθέσεις των χρωμάτων δοσμένες μέσα από τριχρωμίες και τετραχρωμίες σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά σχήματα και την αυστηρότητα του σχεδιασμού αποτελούν τον βασικό άξονα του σχεδιαστή Στάθη Σαμαντά.

Αυτή η αισθητική φέτος εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με υλικά με έντονες υφές όπως το οικολογικό pony skin αλλά και το μεταλλικό μπροκάρ δίνοντας μια νότα μπαρόκ μέσα στην λιτότητα της γεωμετρίας.

Το βαθύ μοβ-μπλε συνδυάζεται με λευκό και μαύρο χρώμα σε γυαλιστερό λουστρίνι αλλά και σε καστόρια δουλεμένα patchwork με μπλε και γκρι εξώραφα.

Το μπορντό με το πράσινο «παίζουν» με την λάμψη των χρυσών λεπτομερειών, όπως οι μεταλλικές σκαλιστές αγκράφες με το vintage τελείωμα.

Πρόκειται για μια γραφιστική σύνθεση σχημάτων, χρωμάτων και υφών με φόντο την κόκκινη και μπεζ μαλακή φόδρα που ντύνει εσωτερικά τα παπούτσια.

Όπως πάντα, οι χειροποίητες λεπτομέρειες και φινιρίσματα, τα μελετημένα καλαπόδια και υλικά από την Ιταλία από οίκους με τους οποίους συνεργάζονται διάσημα brand υποδημάτων, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα κατασκευής των παπουτσιών, που είναι γνωστά για την άνεση αλλά και για την υψηλή αισθητική τους.

Η συλλογή του σχεδιαστή Στάθη Σαμαντά είναι διαθέσιμη στο eshop www.stathissamantas.com αλλά και στο κατάστημα στο Κολωνάκι στην οδό Αναγνωστοπούλου 22.