@Chanel
@Chanel
CHANEL SHOES

Chanel: Mary Janes σε sneakers, ρομαντικές εσπαντρίγιες και γοβάκια αλά Coco


Οι συλλογές της Chanel τα τελευταία -πολλά- χρόνια φέρουν την υπογραφή του Karl Lagerfeld, αλλά πάντα, όσα χρόνια και να περάσουν, έχουν το στίγμα της Coco.

Ο Γερμανός μόδιστρος που επί 35 συναπτά χρόνια διευθύνει τη Chanel φροντίζει σε κάθε, μα σε κάθε, συλλογή να αποτίει φόρο τιμής στην ιδρύτρια του οίκου Gabrielle Chanel.

Είτε πρόκειται για τα τουίντ ταγιέρ, τα οποία είναι απόλυτα ταυτισμένα με την ίδια την Coco, είτε πρόκειται για τα σύμβολα που χρησιμοποιούσε και η ίδια ανελλιπώς στις συλλογές της, όπως πχ την αγαπημένη της καμέλια και το σύμβολο του ζωδίου της τον λέοντα, ο Karl Lagerfeld φροντίζει να επαναφέρει σε κάθε συλλογή του όλα όσα αποτέλεσαν τη σφραγίδα της Coco. Πράγματα, δημιουργίες, ιδέες και στιλ που ταυτίστηκαν απόλυτα με την Gabrielle Chanel. 

Το ίδιο συνέβη και στη συλλογή Cruise 2018/19 της CHANEL, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο στο Grand Palais. Με έμπνευση από τα καλοκαίρια της Gabrielle Chanel στο γαλλικό νότο, στη βίλα της La Pausa στη γαλλική ριβιέρα και τις εξορμήσεις της, πάντα με μοναδικό στιλ, με το γιοτ του δούκα του Γουέστμινστερ, ο Lagerfeld δημιούργησε μια συλλογή φόρο τιμής στο navy στιλ. Δημιουργίες που θα ήθελαν να φορέσουν όλοι όχι μόνο στις διακοπές, αλλά γενικά σε κάθε στιγμή χαλάρωσής τους

Τα παπούτσια της συλλογής συμπυκνώνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά: Είναι πολύ... Coco, έχουν vintage αέρα, είναι casual chic, είναι navy, φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, φοριούνται το καλοκαίρι στο νησί, φοριούνται και το χειμώνα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα συμπληρώσουν -ή καλύτερα θα υπογράψουν- ακόμη και το λουκ για τα ρεβεγιόν και τα πάρτι που έρχονται ενόψει Χριστουγέννων και νέας χρονιάς.  

Mary Janes για κάθε περίσταση

Αν κάποια παπούτσια ξεχωρίζουν είναι φυσικά τα vintage Mary Janes που θυμίζουν τα δίχρωμα γοβάκια που φορούσε η ίδια η Coco δεκαετίες πριν. Με έμπνευση από τα συγκεκριμένα παπούτσια, στο ίδιο στιλ αλλά χωρίς διχρωμία τα Mary Janes της συλλογής Cruise 2018/19 της CHANEL έρχονται σε λευκό και ασημί, όλα με τακούνια με υπέροχες καμπύλες, στρογγυλές μύτες, ένα κουμπάκι για κούμπωμα και το χαρακτηριστικό διπλό C στο πλάι. Σε λευκό δέρμα, σε δύο εκδόσεις, ένα με πιο ψηλό τακούνι και ένα με πιο χαμηλό, ένα ακόμη σε λευκό χρώμα αλλά ολόκληρο κεντημένο με παγιέτες και ένα ακόμη σε ασημί δέρμα

Tα sneakers στη Chanel εκδοχή τους

Και καθώς διανύουμε την εποχή των sneakers (και των ugly shoes), τα οποία φοριούνται μανιωδώς από τα κορίτσια της μόδας δεν θα μπορούσε η συλλογή αυτή να μην περιλαμβάνει και τη Chanel εκδοχή τους: Ενα ζευγάρι κομψά, θηλυκά και vintage sneakers. Ο Κarl Lagerfelds έχει το χάρισμα να καταφέρνει να συγκερνά τα ασυγκέραστα. Ετσι πήρε τη φόρμα των Μary Janes, κράτησε το κομψό λουράκι τους (δίνοντας μια vintage και σικάτη αίσθηση) και τα έβαλε σε μια λευκή σόλα sneaker. Το αποτέλεσμα υπέροχο. Γοβάκια Mary Janes σε sneakers. Με μια λέξη Chanel. 

Από τη συλλογή δεν λείπουν και τα πιο καλοκαιρινά κομμάτια, αυτά που θα συμπληρώσουν το λουκ για το νησί, ή θα φέρουν το νησί στην πόλη: Ενα ζευγάρι mules, τα οποία είναι και αυτά εμπνευσμένα από τα δίχρωμα γοβάκια της Coco: Από ψάθα, με λευκό λουστρίνι στη μύτη και το διπλό C ραμμένο πάνω τους σε κόκκινο χρώμα

Το ψάθινα mules του καλοκαιριού

Οι ρομαντικές εσπαντρίγιες

Τέλος, καθώς το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις εσπραντρίγιες δεν θα μπορούσε να λείπει ένα τέτοιο παπούτσι από την πιο ταξιδιάρικη συλλογή της Chanel. Μια υπέροχη δίχρωμη εσπαντρίγια (χωρίς τακούνι) από σατέν στο χρώμα του πάγου, με ασορτί κορδέλα για να αγκαλιάζει τη γάμπα και μύτη από μαύρο σουέντ. Το διπλό C και πάλι κυριαρχεί χωρίς να διαφοροποιείται χρωματικά. Ενα στιλ παπουτσιού που έχουμε δει σε όλες τις τελευταίες συλλογές της Chanel αλλά στη συγκεκριμένη συλλογή επανέρχεται στην πιο ρομαντική εκδοχή του. 

Διαβάστε ακόμη: Ένα κρουαζιερόπλοιο μέσα στο Grand Palais -Το υπερθέαμα της Chanel για την cruize collection 2018

                              Pharrell Williams x Chanel -Η συνεργασία έκπληξη