Θύρος Κανελλόπουλος: Ο «Louis Vuitton των μοδάτων φτωχών» αποκαλύπτει το success story των τσαντών Thiros  | 0 bovary.gr
Θύρος Κανελλόπουλος: Ο «Louis Vuitton των μοδάτων φτωχών» αποκαλύπτει το success story των τσαντών Thiros | 0 bovary.gr
THIROS

Θύρος Κανελλόπουλος: Ο «Louis Vuitton των μοδάτων φτωχών» αποκαλύπτει το success story των τσαντών Thiros


«Το 99% των γυναικών της "upper class" στην Ελλάδα κρατάει τσάντες μαϊμού... νιώθουν δε και περήφανες. Άσε που κάνουν και ταξίδια στην Τουρκία να πάρουν μια μαϊμού. Αλλά μαντέψτε.. τις καταλαβαίνουμε και γελάμε».

Αυτά κι άλλα πολλά θα διαβάσεις στο Instagram του Θύρου Κανελλόπουλου, του ανθρώπου που σχεδιάζει τις τσάντες Thiros. Τόσο οι φωτογραφίες όσο και οι λεζάντες, αποδεικνύουν ότι η επίφαση της σοβαρότητας δεν χωράει σε κανένα μέγεθος από τις καλόγουστες ελληνικές τσάντες. Χιουμοριστικές φωτογραφίες, φαρμακερές ατάκες στα όρια του τρολαρίσματος, expose με νόημα -ή και χωρίς- και ολίγον από αυτομαστίγωμα, σε προδιαθέτουν για πολλά Like. Κοινώς, πάρε ποπ κορν και μπες το Instagram του Thiros.

Bon Vivant ο ίδιος και λάτρης της Μυκόνου δεν παραλείπει να μοιράζεται στιγμές από το αγαπημένο του νησί. Με ένα DM αποκαλύψαμε το crush μας για τον «Louis Vuitton των μοδάτων φτωχών» -όπως αυτοαποκαλείται- και τις τσάντες του και του ζητήσαμε να μας πει την ιστορία του. Και ιδού

Η επιτυχία οφείλεται στο ότι άφησα το βαρετό “Upper class” για την ενδιαφέρουσα μεσαία τάξη

Πότε ξεκίνησαν όλα για την Thiros;

Γύρω στο 1990. Έπρεπε να κάνω μια δική μου δουλειά για να καταφέρω να ανταπεξέλθω με την τότε «εύπορη» κοπέλα μου. Για να καταλάβετε, αυτή είχε 2-3 αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο γκαράζ και εγώ μόνο μια βέσπα. Cherchez la femme - αναζητήστε την γυναίκα, που λένε οι Γάλλοι. Το πιο κοντινό ήταν η αδελφή μου που είχε μια μικρή βιοτεχνία με τσάντες. Ένας φίλος μου δάνεισε 300.000 χιλ. δραχμές και άνοιξα το πρώτο μου γραφείο-μαγαζί στην οδό Ρηγίλλης παρακαλώ. 

Ποιος σχεδιάζει τις τσάντες; Η γραμμή παραγωγής είναι στην Ελλάδα; 

Φυσικά και τις σχεδιάζω εγώ, γραφίστας έχω τελειώσει. Σχεδίαζα και βιομηχανικά προϊόντα πριν τις τσάντες, σεντόνια, πετσέτες. Έχω ζωγραφίσει και 5-6 πίνακες. 
Το μίνιμουμ του γούστου το έχω, η λαχτάρα να κάνω κάτι ξεχείλιζε και έτσι ήταν εύκολο για μένα να μάθω την τέχνη της τσάντας. Όλα αυτά τα χρόνια πάντα δούλευα με Έλληνες. Δεν μου άρεσε να δίνω τα λεφτά μου στους Κινέζους όπως έκαναν και κάνουν σχεδόν όλοι. 
Συνδύαζα επιχειρηματικότητα με συναίσθημα. Εγώ τους έδινα δουλειά και ένα καλό λόγο, αυτοί μου έκαναν τα χατίρια και ενίοτε με πίστωναν κιόλας.

Το Instagram είναι η ψυχοθεραπεία μου. Νοιώθω πολύ σημαντικός όταν κάνω τον κόσμο να χαμογελάει με τις αρλούμπες που ποστάρω

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία της επιχείρησής σας; 

Θεωρώ ότι οφείλεται που άφησα το βαρετό “Upper class” για την ενδιαφέρουσα μεσαία τάξη. Χαμήλωσα πολύ τις τιμές για μπορούν τα κορίτσια που έπαιρνα 700€ το μήνα -και τα μισά τα έδινα στους γονείς τους- να ακολουθήσουν την μόδα. Εκεί βρήκα προσωπικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Το κακό είναι τώρα ότι η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε, έπεσαν οι πωλήσεις αλλά κάτι θα σκεφτώ - και φαντασία έχω και ιδέες. 

Ο ρόλος του επιχειρηματία είναι να προσαρμόζεται στις συνθήκες - δεν είναι λοιπόν τι θα άλλαζα αλλά πώς θα προσαρμοστώ

Ένα από τα μέσα τα οποία επιλέγετε για αν προωθήσετε τις τσάντες, είναι και το Instagram...

Το Instagram είναι η ψυχοθεραπεία μου. Δεν φοβάμαι να εκτεθώ και αυτό φαίνεται μετράει. Νοιώθω πολύ σημαντικός όταν κάνω τον κόσμο να χαμογελάει με τις αρλούμπες που ποστάρω. Από την άλλη έγινε και μέσω διαφήμισης για το προϊόν μου, μια χαρά. 

Αν σας έδιναν τη δυνατότητα να αλλάξετε ένα και μοναδικό πράγμα στο ελληνικό επιχειρείν, ποιο θα ήταν αυτό;

Θεωρώ ότι το επιχειρείν είναι τέχνη, είναι έμφυτο και δεν διδάσκεται. Βαρετό να σας πω ότι δεν βοηθάνε οι Τράπεζες, η φορολόγηση κ.λ.π. Ο ρόλος του επιχειρηματία είναι να προσαρμόζεται στις συνθήκες - δεν είναι λοιπόν τι θα άλλαζα αλλά πώς θα προσαρμοστώ. 

Πού ακριβώς θέλετε να δείτε τη Thiros;

Όλες οι γυναίκες της χώρας να κρατάνε μια τσάντα μου.

 

Ακολουθήστε τον Θύρο Κανελλόπουλο στο Instagram 

και στο Facebook