Instagram @gucci
Instagram @gucci
GUCCI SCHOOL

Το σχολείο του οίκου Gucci σε περιμένει να εγγραφείς -Η τέχνη της ραπτικής και του κεντήματος


Ανεξάρτητα από τις καταναλωτικές σας συνήθειες -online shopping ή αγορές στο κατάστημα, luxury ή fast fashion είναι σημαντικό να ξέρετε από πού προέρχονται τα ρούχα σας και πως φτιάχνονται.

Ο οίκος Gucci πηγαίνει την διαδικασία παραγωγής ένα βήμα παραπέρα και τιμά το τεχνικό επίπεδο του προσωπικού της.

To ιταλικό label ίδρυσε τo Gucci École de l'Amour, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση των τεχνικών δεξιοτήτων που συνδέονται με τη χειροτεχνία και την παραγωγή του σήματος.

Με άλλα λόγια: το εργατικό δυναμικό για την εξειδικευμένη εργοστασιακή δουλειά γερνά, οπότε κάποιος πρέπει να συνεχίσει την τέχνη της ραπτικής και κεντήματος.

Με έδρα το Μιλάνο, το πρόγραμμα για την υποτροφία βλέπει το εργοστάσιο, όπως οποιαδήποτε άλλη βαθμίδα της παραγωγικής διαδικασίας.

Τα μαθήματα αυτού του ξεχωριστού σχολείου χωρίζονται σε τρία μέρη: μια σχολή δεξιοτεχνίας, ένα εξάμηνο πρόγραμμα που φιλοξενείται στο Gucci ArtLab, που θα εκπαιδεύει τους μαθητές ηλικίας 18 έως 26 ετών στις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής δερμάτινων ειδών, το εργοστάσιο, ένα δίμηνο πρόγραμμα που εκπαιδεύει τους φοιτητές στην παραγωγή και μια τεχνική ακαδημία, την οποία ο Gucci περιγράφει ως «εσωτερικό πρόγραμμα τεχνικών μαθημάτων, για την κάλυψη ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των υπαλλήλων του Gucci που εργάζονται σε διαφορετικά τμήματα και εργοστάσια Gucci».

 

Gucci
Gucci

«Η κληρονομιά Gucci είναι φτιαγμένη από ανθρώπους και τις γνώσεις τους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου Gucci Marco Bizzarri.

Αν και ανάμεσα στους καθηγητές αυτού του σύγχρονου σχολείου για την παραγωγή δεν βρίσκεται ο Alessandro Michele, θα συμπεριληφθούν σημερινοί αλλά και πρώην υπάλληλοι που αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους στο εμπορικό σήμα.

Το σχολείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2017, έχει ήδη 60 φοιτητές. Η επόμενη ευκαιρία για εγγραφή ξεκινάει τον Μάρτιο του 2019.