Ap
Ap
DIOR HAUTE COUTURE 2019

Το couture show του οίκου Dior μας άφησε έκθαμβες -Το runway τσίρκο και τα μοντέλα θηλυκοί πιερότοι


Η μόδα ως ψυχαγωγία και τα runway show ως εμπειρία είναι δημοφιλή στην βιομηχανία και η Maria Grazia Chiuri προσέφερε και τα δύο, χθες βράδυ.

Έφερε κυριολεκτικά το τσίρκο στην πόλη και παρουσίασε την Christian Dior Spring 2019 Couture Collection κάτω από την μεγάλη σκηνή.

Οι αναφορές σε κλόουν -σε εκείνους τους χαρούμενους-μελαγχολικούς των θιάσων-, επεκτάθηκαν πέρα ​​από το μακιγιάζ και στα ρούχα, με εντυπωσιακά κολάρα και pattern αρλεκίνων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κλόουν και οι ακροβάτες εμπνέουν τους σχεδιαστές.

Τόσο ο John Galliano όσο και ο Bill Gaytten, τους αφιέρωσαν συλλογές τους κατά την διάρκεια της θητείας τους στον οίκο, -αλλά για τους λάτρεις της ιστορίας της μόδας-, η λέξη τσίρκο περιγράφει απόλυτα την συλλογή Elsa Schiaparelli που παρουσιάστηκε το 1938.

 

 

Ap
Ap

Τα τσίρκο έχουν πολλές εκθαμβωτικές πλευρές,όπως η φιγούρα του Pierrot.

Aυτή την φιγούρα θύμιζαν τα μοντέλα στο βαμμένο σε παστέλ καρό δάπεδο του runway και καθώς βάδιζαν ανάμεσα σε γυναίκες-ακροβάτες, ντυμένες σε ασπρόμαυρο, έδιναν την δική τους εκπληκτική performance.

Διάφανη λευκή οργάντζα, μαύρες φούστες με διακοσμητικά σιρίτια, και αιθέρια φορέματα από τούλι -αγαπημένο του οίκου και της Chiuri. Ο υπαινιγμός της επιστροφής του millitaire είναι προφανής.

Πουά, πολύχρωμες ρίγες, ασημένιες λάμψεις glitter και διακριτικές παγιέτες συνδυάζονται με αναπάντεχους όγκους και το αποτέλεσμα είναι νεανικό και ατίθασο.

Την ίδια παράνοια του τσίρκου ακολούθησε και το beauty look των μοντέλων με έντονο μαύρο eyeliner που «τρέχει» και τα μαλλιά εντελώς καλυμμένα με αστραφτερά headpieces.

Συχνά, τα πρόσωπα κρύβονταν πίσω από μυστηριώδη πλην αισθησιακά βέλο και η συνολική εικόνα μόνο σαγηνευτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

 

 

 

 

Ap
Ap
Ap
Ap
Ap
Ap
Ap
Ap