Ap
Ap
KARL LAGERFLED

O Karl Lagerfeld του οίκου Chanel έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια


Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης ο Karl Lagerfeld.

Ο iconic σχεδιαστής μόδας και δημιουργικός διευθυντής της Chanel άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι.

Δεν είχε δώσει το παρών σε δύο haute couture shows του οίκου Chanel στο Παρίσι, ωστόσο, το μόνο που είχε αποκαλύψει ο οίκος ήταν ότι αισθανόταν κουρασμένος.

Συμφωνα με τα δημοσιεύεματα που κάνουν αυτή την στιγμή το γύρο του διαδικτύου, ο κορυφαίος δημιουργός με το αξεπέραστο παριζιάνικο στιλ εισήχθη χτες το βράδυ στο νοσοκομείο στο Παρίσι και «έφυγε» σήμερα το πρωί.

Αιτία θανάτου ο καρκίνος στο πάγκρεας.

Γεννημένος στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 στο Αμβούργο, ο Karl Lagerfeld ήταν και θα παραμείνει για πάντα ένα είδωλο της μόδας.

Ο Lagerfeld γεννήθηκε σε μια πλούσια γερμανική οικογένεια στο Αμβούργο στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 και μετακόμισε στο Παρίσι το 1953 για να ακολουθήσει το όνειρό του για μια σταδιοδρομία στον χώρο της μόδας.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι ερωτεύτηκε τη βιομηχανία, ως παιδί, όταν η μητέρα του τον πήγε σε ένα show του Dior το 1949.

Σιγά σιγά δημιούργησε έναν θρύλο γύρω από το όνομά του με αποκορύφωμα το 1983,όταν ο οίκος Chanel τον έχρισε δημιουργικό διευθυντή.

Ap
Ap

Προήδρευσε στον οίκο Chanel για περισσότερα από 30 χρόνια και καθόρισε σε τεράστιο βαθμό το στιλ και τις τάσεις του σήμερα.

Με τα χρόνια, η signature εμφάνιση του Lagerfeld έγινε επίσης αναγνωρίσιμη -ένα μαύρο κοστούμι με τα λευκά μαλλιά του πιασμένα σε αλογοουρά, δερμάτινα γάντια χωρίς δάχτυλα και σκούρα γυαλιά ηλίου.

Η μητέρα του, Elizabeth, εργαζόταν ως πωλήτρια εσωρούχων, ενώ ο πατέρας του, Οtto, ήταν επιχειρηματίας. Και οι δυο τον στήριξαν στο να ακολουθήσει την αγάπη του για την μόδα.

Ξεκίνησε ως προσωπικός βοηθός του θρυλικού Γάλλου σχεδιαστή μόδας Pierre Balmain στις αρχές της δεκαετίας του '20 και στη συνέχεια δημιούργησε την πρώτη του συλλογή υψηλής ραπτικής στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Ήταν στη δεκαετία του 1960 όταν σούπερ σταρ όπως η ηθοποιός Elizabeth Taylor άρχισαν να φορούν τις δημιουργίες του.

Madonna, Kylie Minogue αλλά και η αλησμόνητη πριγκίπισσα Diana αγάπησαν την κομψότητα που απέπνεαν τα ρούχα του.

Ο Lagerfeld δεν φοβήθηκε ποτέ να καινοτομήσει ακόμα και να σοκάρει.

 

Getty/Ideal Image
Getty/Ideal Image

Το 1993 η επικεφαλής της Vogue Anna Wintour έφυγε από τo show στο Μιλάνο, όταν ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε strippers για να προωθήσει τη νέα σειρά Fendi

Ο Lagerfeld μοιράστηκε τη ζωή του με τον socialite Jacques de Bascher, μέχρι το θάνατό του το 1989.

Ο σχεδιαστής ήταν ιδιοκτήτης μιας γάτας με όνομα Choupettee, για την οποία το 2013 είπε ότι θα «παντρευόταν ευχαρίστως» αν ήταν νόμιμο.

Ap
Ap

Ο κόσμος της μόδας σήμερα αποτίει φόρο τιμής στον αξεπέραστο δημιουργό.

Η Donatella Versace δημοσίευσε μια φωτογραφία της με τον Lagerfeld στο Instagram, γράφοντας: «Karl η ιδιοφυΐα σου άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών, ειδικά την δική μου και του Gianni».

 

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το απίστευτο ταλέντο σoυ και την αστείρευτη έμπνευση».

Ap
Ap

H Victoria Beckham έγραψε: «Τόσο απίστευτα λυπηρό. Ο Καρλ ήταν μια ιδιοφυΐα και πάντα τόσο ευγενικός και γενναιόδωρος απέναντι μου τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά».

 

 

 

 

getty/Ideal Image
getty/Ideal Image