Έκαναν unboxing μια ελληνική μάσκα -Η πρόσκληση για το σόου του Gucci κατέβηκε από τον Όλυμπο | 0 bovary.gr
Έκαναν unboxing μια ελληνική μάσκα -Η πρόσκληση για το σόου του Gucci κατέβηκε από τον Όλυμπο | 0 bovary.gr
GUCCI FALL 19

Έκαναν unboxing μια ελληνική μάσκα -Η πρόσκληση για το σόου του Gucci κατέβηκε από τον Όλυμπο


Για κάθε show του οίκου Gucci δεν είναι αρκετό ένα μονάχα άρθρο.

Ατελείωτες γραμμές και προτάσεις χρειάζονται για να περιγράψουν ξεχωριστά κάθε εντυπωσιακό σκηνικό, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, την ατμόσφαιρα στο show ακόμα και την μουσική που μόνο τυχαία δεν είναι.

Κάθε επινόηση του Alessandro Michele είναι παραπάνω από πρωτότυπη. Είναι καθηλωτική μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, είτε πρόκειται για ένα νεκροτομείο όπου παρελαύνουν μωρά δράκων, είτε για απρόσωπες μάσκες και S&M περιλαίμια με καρφιά.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο, ο ιταλικός οίκος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή ως το πιο δημοφιλές fashion label.

Ακόμα και η πρόσκληση στο show χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, ιδίως όταν είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Οι διάσημοι καλεσμένοι έλαβαν φέτος μια πολύ διαφορετική πρόσκληση από τον σχεδιαστή.

 

 

Στο ξύλινο βιομηχανικό κιβώτιο έγραφε «Κεφαλή του Ερμαφρόδιτου» και ανοίγοντας το, πιθανόν η γύψινη μορφή-μάσκα του χαρακτήρα της ελληνικής μυθολογίας, Ερμαφρόδιτου να τους σόκαρε.

Σύμφωνα με τον μύθο ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης.

 

 

Σε ηλικία 15 ετών, ο Ερμαφρόδιτος, ως θεϊκό παιδί, ήταν ο ομορφότερος νέος στον κόσμο. Στο ταξίδι του προς την Καρία κάθισε να ξαποστάσει σε μια λίμνη κοντά στην Αλικαρνασσό, να ξεδιψάσει και να λουστεί. Η Νύμφη της πηγής, η Σαλμακίδα, τον ερωτεύτηκε και έτρεξε να τον αγκαλιάσει. Ο Ερμαφρόδιτος δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από την αγκαλιά της. Παρακάλεσε τότε τους θεούς να τον ελευθερώσουν.

Ομως και η Σαλμακίς τους παρακάλεσε θερμά να μην την εγκαταλείψει ποτέ ο αγαπημένος της.

Οι θεοί εισάκουσαν τις προσευχές της Νύμφης και έτσι ο Ερμαφρόδιτος με τη Σαλμακίδα έμειναν για πάντα ενωμένοι σε ένα πλάσμα, που είχε και τα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό.

 

 

Η αναφορά στον μύθο ενός πλάσματος θεϊκού με διπλή φύση, δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού η συλλογή για το φθινόπωρο του 2019 περιελάμβανε ανδρόγυνα στοιχεία και unisex ενδύματα.