Η Rolex υπερήφανη χορηγός των Οσκαρ 2019, Φωτογραφία: Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Η Rolex υπερήφανη χορηγός των Οσκαρ 2019, Φωτογραφία: Αλεχάντρο Ινιαρίτου
26|02|2019 15:49
SHARE
ROLEX

Το ρολόι που φόρεσαν οι βραβευμένοι των Οσκαρ


Η Rolex συνδέεται εδώ και δεκαετίες με την ιστορία του κινηματογράφου, μέσα από αμέτρητες θρυλικές ταινίες στις οποίες «πρωταγωνίστησαν» τα ρολόγια Rolex.

Ο Marlon Brandon στην ταινία «Αποκάλυψη Τώρα», o Paul Newman στην ταινία «Χρώμα του Χρήματος» και ο Bill Paxton στον «Τιτανικό» είναι παραδείγματα θρυλικών χαρακτήρων που φορούσαν στον καρπό τους ιστορικά μοντέλα Rolex.

Γνωστή για τη συνεισφορά της στις τέχνες και τον πολιτισμό, η Rolex διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της έβδομης τέχνης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από το 2017, η Rolex είναι το αποκλειστικό ρολόι της Ακαδημίας Κινηματογράφου και υπερήφανος χορηγός των Οσκαρ, των κορυφαίων βραβείων κινηματογράφου στον κόσμο.

Η Rolex με υπερηφάνεια υποστηρίζει την Ακαδημία Κινηματογράφου, αναγνωρίζοντάς την ως τον κορυφαίο θεσμό της κινηματογραφικής τέχνης. Είναι μάλιστα ο ιδανικός συνεργάτης για την προώθηση και καλλιέργεια της τέχνης του κινηματογράφου.

Η Ελβετική ωρολογοποιία είναι επίσης ιδρυτικός υποστηρικτής του μουσείου της Ακαδημίας, που είναι υπό κατασκευή και θα εγκαινιαστεί μέσα στο 2019, με στόχο την διατήρηση της ιστορίας του κινηματογράφου.

Το 2019, η Rolex υποστηρίζει τα Οσκαρ μέσω των διάσημων σκηνοθετών και Πρεσβευτών της, που θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα τους και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματογράφου. Τους βραβευμένους συνολικά με 57 βραβεία Oscars, την Κάθριν Μπίγκελοου, τον Τζέιμς Κάμερον, τον Αλεχάντρο Ινιαρίτου και τον Μάρτιν Σκορτσέζε.

Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Αλεχάντρο Ινιαρίτου

Κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων Οσκαρ προβλήθηκε μια ταινία μικρής διάρκειας που παρουσίαζε τους τέσσερις σκηνοθέτες να εμπνέουν δίνοντας συμβουλές και μεταδίδοντας τη γνώση τους στους δημιουργούς των μελλοντικών γενεών.

Τζέιμς Κάμερον
Τζέιμς Κάμερον

Kατά τη διάρκεια του μέρους της τελετής «In Memoriam», αφιερωμένο στην μνήμη των ανθρώπων της έβδομης τέχνης που έφυγαν από τη ζωή το 2018, ο Διευθυντής Ορχήστρας Gustavo Dudamel, Πρεσβευτής της Rolex, διηύθυνε την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Los Angeles, με την οποία η Rolex διατηρεί στενούς δεσμούς για πολλά χρόνια.

Apimages
Apimages

Στα παρασκήνια του Dolby Theatre, η Rolex υποδέχτηκε στο ROLEX GREENROOM τους αστέρες που απονέμουν τα βραβεία στην τελετή των Όσκαρ, πριν βγουν στη σκηνή.

Φέτος το ROLEX GREENROOM είχε θέμα τον θαυμάσιο υποβρύχιο κόσμο, μέρος της καμπάνιας Rolex Perpetual Planet που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της Rolex από το 1930 στις εξερευνητικές αποστολές, που έχουν σκοπό την προστασία του πλανήτη.

Κάθριν Μπίγκελοου
Κάθριν Μπίγκελοου
Μάρτιν Σκορτσέζε
Μάρτιν Σκορτσέζε