Φωτογραφία: Stathis Samantas
Φωτογραφία: Stathis Samantas
ΣΤΑΘΗΣ ΣΑΜΑΝΤΑΣ

Βρήκαμε τα πιο ωραία φλατ της άνοιξης και είναι δημιουργία του Στάθη Σαμαντά


H άνοιξη είναι η εποχή κατά την οποία τα φλατ κερδίζουν ξανά το χαμένο έδαφος και αναδεικνύονται στους νικητές του στιλ της σεζόν.

Τα ωραιότερα φλατ για τη άνοιξη του 2019 τα βρήκαμε ανάμεσα στις νέες δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Στάθη Σαμαντά. Δεν είναι τυχαίο που τον αποκαλούν «ο Ελληνας Manolo Blahnik». Τα νέα ζευγάρια φλατ μάς κέρδισαν από την πρώτη στιγμή με το elegance, την θηλυκότητα και την διακριτική δόση πολυτέλειας.

Το design τους αναβαθμίζεται με τα χρόνια με στόχο να συνδυάζουν άνεση και κομψό στιλ.

Τα νέα σχέδια παρουσιάζουν τόσο μεγάλη ποικιλία που έχουν σχεδόν καταφέρει να εκθρονίσουν τις κλασικές μπαλαρίνες, οι οποίες φαντάζουν αδιάφορες.

Τα φλατ βγαίνουν σε μια μεγάλη γκάμα, η οποία περιλαμβάνει διαχρονικά και απαραίτητα σε κάθε γυναικεία ντουλάπα ζευγάρια, όπως τα σανδάλια, ωστόσο το στιλ που ξεχωρίζει είναι άλλο.

Τα κλειστά μυτερά φλατ αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους!

Slip-on mules και slingback γραμμές έρχονται σε διάφορα, σύγχρονα υλικά. Για παράδειγμα το διάφανο PVC, ένα υλικό πολύ δημοφιλές τις τελευταίες σεζόν, που συνδυάζεται με δέρμα σε διάφορες ποιότητες (καστόρι, νάπα και μεταλλικά δέρματα).

Ακόμα, μίνιμαλ δερμάτινα φλατ σε μονοχρωμίες ή συνδυασμό δύο διαφορετικών δερμάτων όπως το καστόρι με μεταλλική νάπα. Τα φλατ του Στάθη Σαμαντά είναι ευέλικτα και ευκολοφόρετα. Με άλλα λόγια συνδυάζονται πολύ εύκολα με τα περισσότερα σύνολα, είτε με παντελόνι, είτε με φορέματα και φούστες. Ακόμα και σε ένα σύνολο με τζιν να γίνουν το στοιχείο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Η ευελιξία τους τα χρίζει key pieces στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα.

Τα λεπτά straps είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends στα παπούτσια της σεζόν. Δημιουργούν το «γυμνό» εφέ και αποκαλύπτουν με αισθησιακό τρόπο τα γυναικεία πόδια. Mίνιμαλ και ντελικάτα είναι η τέλεια πρόταση για την άνοιξη.

Η συλλογή Stathis Samantas S/S 2019 είναι διαθέσιμη στο κατάστημα Αναγνωστοπούλου 22, Κολωνάκι και σύντομα online στο stathissamantas.com