Οι πλεκτές τσάντες της Miss Polyplexi είναι ό,τι πιο elegant θα κρεμάσεις τώρα στον ώμο σου | 0 bovary.gr
Οι πλεκτές τσάντες της Miss Polyplexi είναι ό,τι πιο elegant θα κρεμάσεις τώρα στον ώμο σου | 0 bovary.gr
MISS POLYPLEXI

Οι πλεκτές τσάντες της Miss Polyplexi είναι ό,τι πιο elegant θα κρεμάσεις τώρα στον ώμο σου


Από τις σελίδες του Burda της γιαγιάς, στα Haute couture Fashion show των Dolce and Gabbana και της Sonia Rykiel. 

Η πορεία της πλεκτής χειροποίητης τσάντας τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική τάση. Πέρα από το γεγονός ότι δίνει μια luxurious νότα στο γυναικείο outfit, προσδίδει και μία υπεραξία στη γκαρνταρόμπα. Το χειροποίητο αξεσουάρ του γυναικείου ώμου μπορεί να αναβαθμίσει και το πιο απλό σύνολο. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τις τσάντες της «Μiss Polyplexi». 

H Miss Polyplexi είναι μια «Miss» γεμάτη καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργικότητα. Το πλέξιμο είναι  το πιο αγαπημένο της χόμπι και το έμαθε από πολύ μικρή ηλικία χάρη στη μητέρα της.

Όταν με ρωτάνε για τον χρόνο που χρειάζομαι να κατασκευάσω μια τσάντα, συνήθως αντιστρέφω την ερώτηση

«Φυσικά κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας το πλέξιμο ήταν για μένα περισσότερο “παιχνίδι”» μου εξηγεί η Βασιλική Θεοδώρου, creative director και owner της Miss Polyplexi «αφού περνούσα πολλές ώρες -ειδικά τα καλοκαίρια- να πλέκω ρούχα για τις κούκλες μου, και αργότερα να πλέκω διάφορα αξεσουάρ τόσο για μένα, όσο και για την αδερφή μου, τη μαμά μου, και γενικότερα την οικογένειά μου. Η ιδέα όμως για τη δημιουργία της “Miss Polyplexi” προέκυψε αρκετά αργότερα, και συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, όταν με μεγάλο ενθουσιασμό έπιασα μια μέρα -μετά από αρκετό καιρό- το βελονάκι κι έπλεξα μια τσάντα που είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου για προσωπική χρήση. Όταν λοιπόν ανέβασα μια φωτογραφία της στο Instagram, μία από τις πολύ καλές μου φίλες τη λάτρεψε και μου τη ζήτησε. Το ίδιο έγινε όταν έπλεξα τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη μέχρι που χρειάστηκε να πλέξω πολλές τσάντες για να έχω τελικά μία και για μένα. Λίγο η παρότρυνση των φίλων, λίγο το μεράκι που έχω για το πλέξιμο και πολύ περισσότερο η ακατάπαυστη εσωτερική ανάγκη για έκφραση της δημιουργικότητας με οδήγησαν στη δημιουργία της “Miss Polyplexi”».

Μια χειροποίητη πλεκτή τσάντα έχει μεγάλη διαδρομή. Τα νήματα και οι κλωστές επιλέγονται προσεκτικά. Τα χρώματα όπως τα έχει φανταστεί η «Miss Polyplexi». Άλλοτε ζωηρά όπως το μοβ, το κίτρινο του λεμονιού ή το  σκούρο μπλε της θάλασσας κι άλλοτε το αριστοκρατικό γκρίζο και το all time classic μαύρο. Και μετά, έρχεται το πλέξιμο. Η πλέξη μελετημένη, σχεδιασμένη πάνω σε χαρτί. Κάθε βελονιά αποφασισμένη να μεταμορφώσει τα εκατοντάδες μέτρα νήματος σε κάτι νέο. Η τσάντα αρχίζει να παίρνει σχήμα και ζωή. Τα κουμπώματα, οι αλυσίδες, οι λεπτομέρειες παίζουν μεγάλο ρόλο στις τσάντες της «Miss Polyplexi».

«Όταν με ρωτάνε για τον χρόνο που χρειάζομαι να κατασκευάσω μια τσάντα, συνήθως αντιστρέφω την ερώτηση. Μου είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούω τις αντιλήψεις  διαφόρων ανθρώπων -αν και όσοι με ρωτάνε αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα τον κόπο και τον αρκετό χρόνο που απαιτείται για κάθε μία «Miss Polyplexi» χειροποίητη τσάντα» τονίζει η Βασιλική «Πραγματικά όμως, ο χρόνος που χρειάζομαι για κάθε τσάντα εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως το σχέδιό της, το μέγεθός της, και πάνω απ’ όλα το αν παράλληλα τρέχουν ή τρέχω και με άλλα, όπως είναι το σύνηθες και αφορούν φυσικά την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο χρόνος παράδοσης μιας τσάντας από την ημέρα της παραγγελίας κυμαίνεται από 7 έως 9 ημέρες εκτός και αν είναι ετοιμοπαράδοτη». 

Στη Βασιλική αρέσει να δουλεύει με νήματα. «Το core business της Miss Polyplexi είναι οι πλεκτές χειροποίητες τσάντες. Υπάρχουν πολλών ειδών νήματα, καθένα από τα οποία δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα φυσικά και την πλέξη. Παρόλα αυτά, στις τελευταίες μου κολεξιόν θα έχετε δει ότι συνδυάζω και άλλα υλικά με διαφόρων ειδών νήματα, όπως είναι το δέρμα, και σύντομα θα δείτε και άλλα. Τα μεταλλικά αξεσουάρ, όπως κουμπώματα, αλυσίδες και κρίκοι είναι για το τελικό φινίρισμα και «στόλισμα» της τσάντας. Ο συνδυασμός των υλικών θεωρώ ότι καθιστά τα σχέδια μου ακόμα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά και πιστεύω ότι έτσι εξελίσσεται και η δημιουργικότητα μου. 

Αγαπημένη τσάντα η Miss Polyplexi «Sylvia» Ice Grey Tote Bag που έχει ήδη «κλέψει» τις εντυπώσεις


Όλα τα σχέδια, οι τιμές και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, μέγεθος, υλικά, χρώματα, κτλ, βρίσκονται στο e-shop www.misspolyplexi.com. Τα σχέδια είναι τόσα πολλά και υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα custom παραγγελιών. Οπότε σίγουρα κάθε γυναίκα μπορεί να αγοράσει αυτό που της ταιριάζει καλύτερα απ’ όλες τις απόψεις -τιμής, σχεδίου, μεγέθους, χρώματος, κτλ. Θα παρότρυνα λοιπόν κάθε κυρία που της αρέσει η δουλειά μου να μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μου είτε μέσω της Facebook σελίδας, είτε μέσω Instagram όπου και εκεί μπορεί να βρει φωτογραφίες όλων των σχεδίων Miss Polyplexi».

Η Βασιλική Θεοδώρου
Η Βασιλική Θεοδώρου

Οι «Miss Polyplexi» δεν σουλατσάρουν μόνο στην ελληνική επικράτεια. Όσο περισσότερο αυξάνεται η αναγνωρισιμότητα του brand τόσο πιο περιζήτητες γίνονται εκτός συνόρων. Ιδιαίτερη απήχηση όμως έχουν σε χώρες εκτός Ευρώπης, όπως στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία. Η ποικιλία των σχεδίων και τύπων τσαντών «Miss Polyplexi» είναι τέτοια που επιτρέπει σε κάθε γυναίκα ανάλογα το στυλ της να βρει μία που να της ταιριάζει απόλυτα. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη δυνατότητα που παρέχεται για custom παραγγελία. Έτσι, οι «Miss Polyplexi» τσάντες μπορούν να συνδυαστούν με ρούχα διαφόρων στυλ, όπως elegant, chic, sport, casual, ακόμα και με ροκ ενδυματολογικές επιλογές.

Όσον αφορά τη νέα κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019, η Miss Polyplexi «Sylvia» Ice Grey Tote Bag έχει ήδη «κλέψει» τις προτιμήσεις και μπορώ να καταλάβω απόλυτα τον λόγο αφού είναι τόσο όμορφη και μοναδική σαν σχέδιο, όσο και πολύ πρακτική δεδομένου ότι έχει αρκετό χώρο για όλα τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε εμείς οι γυναίκες.

«Το χρώμα της είναι τέτοιο -γκρι του πάγου- που ταιριάζει με όλα. Μπορεί να συνδυαστεί με chic outfits, αλλά παράλληλα και με smart casual εμφανίσεις και ειδικότερα με τα sneakers τα οποία έχουμε δει να φοριούνται από όλο και περισσότερο διάσημες κυρίες στις καθημερινές τους βόλτες και ούτε που είχαμε φανταστεί ότι είναι τόσο στιλάτα και μπορούν να συνδυαστούν ακόμα και με μια σικάτη τσάντα».

Για να δείτε τη Miss Polyplexi «Sylvia» Ice Grey Tote Bag, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μπορείτε να βρείτε τις MISS POLYPLEXI χειροποίητες τσάντες και να επικοινωνήσετε στο e-shop:
www.misspolyplexi.com


Στα Social Media
instagram.com/miss_polyplexi
facebook.com/misspolyplexi
Δείτε τα βίντεο της τελευταίας καμπάνιας, όπως και τη Miss Polyplexi εν δράσει στο YouTube κανάλι