Instagram @fredriktjaerandsen
Instagram @fredriktjaerandsen
BA FASHION SHOW

Σε αυτό το fashion show τεράστια μπαλόνια μεταμορφώθηκαν σε φούστες και φορέματα


Υπάρχει μια νέα τάση που κυριολεκτικά «έσκασε» πάνω στην πασαρέλα και στην συνέχεια στο διαδίκτυο.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα fαshion shows που έχουμε δει εδώ και καιρό πραγματοποιήθηκε από την Νορβηγό σχεδιαστή Fredrik Tjærandsen ο οποίος παρουσίασε μια ανατρεπτική συλλογή στην ετήσια έκθεση BA Fashion του Central Saint Martin. Η συλλογή του όχι απλά προκάλεσε αίσθηση αλλά γίνεται τις τελευταίες ώρες viral και έκανε όλο το διαδίκτυο να μιλά σήμερα για αυτόν.

Τα μοντέλα περπάτησαν μέσα σε αληθινά φουσκωτά μπαλόνια που στην συνέχεια μεταμορφώθηκαν σε θηλυκές φούστες και φορέματα από λάτεξ που αγκάλιαζαν τη σιλουέτα.

Ο Fredrik Tjærandsen είναι απόφοιτος του Central Saint Martins, ο οποίος έχει συνεργαστεί με ορισμένα luxury labels, όπως Balenciaga και Louis Vuitton. Ο σχεδιαστής έκλεισε το show, μεταμορφώνοντας τα μοντέλα σε πεταλούδες με ρούχα «κουκούλια» που ξεφούσκωναν λίγο λίγο πάνω στο runway και αποκάλυπταν τον κορμό και τα πρόσωπα τους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη, τα φορέματα είναι κατασκευασμένα με μία βαλβίδα στο εσωτερικό που τους επιτρέπει να απελευθερώσουν τον αέρα στην «φούσκα» ανά πάσα στιγμή.

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την παιδική του ηλικία και τις θολές αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων.

 

«Έχω κατασκευάσει αυτά τα κομμάτια με ένα σύστημα πίεσης αέρα που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την ροή αέρα... Έχω δοκιμάσει όλες τις φούσκες ο ίδιος για λόγους υγείας και ασφάλειας», είπε.

Καθεμία από τις πολύχρωμες φούσκες είναι κατασκευασμένη από φυσικό καουτσούκ. Περίπου πέντε μέτρα χρειάζονται για κάθε φόρεμα.

Η εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε από τη Σρι Λάνκα, δουλεύει με ντόπιους καλλιεργητές και τα κομμάτια κατασκευάζονται από φυσικά υλικά.

 

 

Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να τα δούμε φορεμένα στην καθημερινότητα ή στο κόκκινο χαλί, το σίγουρο όμως είναι πως το θέαμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό ενώ ο Fredrik Tjaerandsen έγινε μέσα σε ένα βράδυ τόσο δημοφιλής, που απέκτησε περισσότερους από 25.000 followers στο Instagram και κάτι μας λέει πως θα μας απασχολήσει ξανά σύντομα με τις ευφάνταστες δημιουργίες του.