Ισως η πιo girly συλλογή της Chanel -Νεανική αύρα ελευθερίας στις στέγες του Παρισιού | 0 bovary.gr
Ισως η πιo girly συλλογή της Chanel -Νεανική αύρα ελευθερίας στις στέγες του Παρισιού | 0 bovary.gr
CHANEL SS 2020

Ισως η πιo girly συλλογή της Chanel -Νεανική αύρα ελευθερίας στις στέγες του Παρισιού


Μια νεανική αύρα ελευθερίας στις στέγες του Παρισιού, ένας διαφορετικός αέρας, με αιθέριες παρουσιές να περπατάνε ανάλαφρα, ντυμένες girly και παιχνιδιάρικα, ανάμεσα σε καμινάδες και παράθυρα. Ολα αυτά, για μια ακόμη φορά, χάρη στη Chanel

Η Virginie Viard έκανε και πάλι το θαύμα της για χάρη της Chanel, συνεχίζοντας την παράδοση του μεγάλου Karl Lagerfeld, και μετέφερε το σκηνικό με τις γραφικές στέγες του Παρισιού στο εσωτερικό του Grand Palais για το σόου του γαλλικού οίκου μόδας για την κολεξιόν Spring-Summer 2020 Ready-to-Wear, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Πόλης του Φωτός. 

Οι παρισινές στέγες

Αν υπάρχει ένα έντονο -αρχιτεκτονικά- χαρακτηριστικό γνώρισμα του Παρισιού και συγκεκριμένα της Rue Cambon, αυτό δεν είναι άλλο από τις στέγες των σπιτιών, με τα μικρά μπαλκονάκια με τα λουλούδια και τα παράθυρα με θέα τον ουρανό. «Οι στέγες του Παρισιού μου θυμίζουν την ατμόσφαιρα του Nouvelle Vague. Είδα σιλουέτες να περπατούν στις στέγες. Σκεφτόμουν την Kristen Stewart να παίζει Jean Seberg και όλες τις ηθοποιούς εποχής που έντυσε η Gabrielle Chanel», λέει η Virginie Viard, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των συλλογών μόδας της Chanel. 

Η Virginie Viard λοιπόν, εμπνεύστηκε από τις παρισινές στέγες, τις έκανε τύπωμα για τα ρούχα της νέα της συλλογής και σκηνικό για το σόου της Chanel στο Grand Palais. 

Η συλλογή Spring-Summer 2020 Ready-to-Wear της Chanel

Αιθέρια γοητεία. Αν έπρεπε κανείς με δυο λέξεις να περιγράψει τη συλλογή θα χρησιμοποιούσε αυτές ακριβώς. 

Αιθέριες φιγούρες γυναικών που κινούνται αέρινα στις στέγες φορώντας σανδάλια με κοσμήματα ή με λωρίδες με στρας ή φλατ παπούτσια στον κλασικό δίχρωμο συνδυασμό της Chanel και μερικές φορές καπέλα. Σιλουέτες ρευστές και φωτεινές. Τα υφάσματα και αυτά αέρινα, εύκαμπτα, δεν εμποδίζουν κινήσεις. Αντίθετα είναι αυτά που δίνουν κίνηση στο κάθε look. 

Τόσο για τη μέρα όσο και για το βράδυ, η συλλογή παίζει με την απλότητα και την ισορροπία της έντασης. Το κλασικό τουίντ ταγιέρ της Chanel   επανασυστήνεται: Τζάκετ με balloon γιακάδες και μανσέτες. Οι φούστε κοντές, σε κάποιες περιπτωσεις μίνι. Κάπρι παντελόνια και τα τζιν τζάκετ με βολάν εντάσσονται επίσης στο χορό. Τα λευκά μικρά παλτό με κλασικές πλεξίδες στο τελείωμα φοριούνται με φούστες με όγκο και τοπ από ασπρόμαυρο τουίντ.

Το ανδρόγυνο σακάκι επιστρέφει, μετατρέπεται σε playsuits, jumpsuits ή μίνι φόρεμα με flared φούστα.

Τα μακριά παλτό είναι από τουίντ ή κρεπ από μαλλί, ενώ ένα ριγέ τοπ και ένα πουκάμισο με κόμπο προσθέτουν ανδρόγυνες πινελιές στα looks.
 
Σατέν,  μετάξι και ταφτάς είναι τα υλικά από τα οποία έχουν φτιαχτεί οι μίνι, wrap, ασύμμετρες φούστες, πάντα φορεμένες ψηλά στη μέση: Με όγκο ή όχι, συνήθως από οργάντζα, κινούνται με ανεμπόδιστη ελευθερία.

Τα ρούχα γίνονται ακόμη πιο γοητευτικά. Η γοητεία τους τονίζεται με τοπ με βολάν και ντελικάτες πλισέ μπλούζες με balloon μανίκια διακοσμημένα με μικρούς φιόγκους, κρόσσια από raffia, πέταλα οργάντζας.

Η διαφάνεια των υφασμάτων αποκαλύπτει την εκπληκτική δουλειά των ατελιέ.

Στρώσεις υφασμάτων από τυπωμένο σιφόν, οργκάνζα, φτερά και κρόσια raffia στα ντελικάτα τοπ και τις μακριές φούστες. Κεντήματα, γύρω από τους γιακάδες, με πούλιες, σε ματ κόκκινο σαν κραγιόν, φορέματα σε ανθρακί σιφόν με τυπώματα από παριζιάνικες προσόψεις σπιτιών. Και ακόμη τα γράμματα του logo της Chanel ξεπροβάλλουν τυχαία... πάνω από τις στέγες. Κουφιόπιετες σε φούστες και φορέματα σου δημιουργούν αίσθηση ταξιδιού. Φούστες, τζάκετ και ένα μακρύ φόρεμα από μεταξωτό ύφασμα στους τόνους που παίρνει το σούρουπο, με πλεξούδες και κορδέλες σε δίχρωμο γκρίζο.

Ρίγες, καρό, σε ζωντανά χρώματα, κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, μπλε, φωτίζουν τη συλλογή και τις ασπρόμαυρες δημιουργίες (άσπρο μαύρο η κλασική, εμβληματική διχρωμία της Chanel).

Οι τσάντες και τα αξεσουάρ

Η τσάντα CHANEL 19, σε μεγάλη έκδοση, απώ τυπωμένο μεταξωτό ύφασμα, ενώ η τσάντα 11.12 είναι φτιαγμένη από τουίντ για να ταιριάζει με το ταγιέρ. Οι τσάντες με φερμουάρ σε δέρμα ή τουίντ θυμίζουν μαθητικές κασετίνες: Η υπογραφή Chanel εμφανίζεται σαν γραμμένη με το χέρι. 

Η κλασική Chanel τσάντα είναι πλήρως ανανεωμένη με ένα βραχιόλι για λουράκι για να φοριέται εύκολα στο χέρι ή πλεξίδα από ασπρόμαυρες κορδέλες. Αλλες είναι λίγο πιο γκλαμ, με αλυσίδες με χάντρες ή λουράκια με κεντήματα λουλουδιών από πούλιες. 

Πάντα παρόντα, τα κοσμήματα της Chanel φοριούνται πολλά μαζί: Μαργαριτάρια σε κολιέ και καρφίτσες, περιδέραια με χρωματιστούς κρυστάλλους, μανικετόκουμπα υπογεγραμμένα: «Chanel Paris».

Η σιλουέτα της συλλογής 

Γυναικεία, αστική, με κίνηση, δεν είναι ποτέ η ίδια, αλλά είναι πάντα αναγνωρίσιμη. Οι σιλουέτες της συλλογής Spring-Summer 2020 Ready-to-Wear της Chanel έχουν την απαράμιλλη χάρη μιας κινηματογραφικής ηρωίδας. Εμπνευσμένη, σύγχρονη, αιώνια.

Την επίδειξη Chanel για τη συλλογή Spring-Summer 2020 Ready-to-Wear που δημιούργησε η Virginie Viard παρακολούθησαν οι πρεσβευτές της Chanel Caroline de Maigret,  Alma Jodorowsky, Soo Joo Park,  Nana Komatsu και Jennie Kim, καθώς και τους τραγουδιστές Sting, Cardi B, Angèle, Ace Tee και Yuna, τον μουσικό Orelsan, τις ηθοποιούς Isabelle Adjani και Xin Zhi Lei και τον χορογράφο και χορευτή Blanca Li.

Τα looks της συλλογής που ξεχώρισε η Bovary: