Ανατομικά παπούτσια
Στιλ και άνεση μαζί/Φωτογραφία: Shutterstock
19|10|2019 13:39
SHARE
ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

Comfy is the new sexy: Tα πιο stylish ανατομικά παπούτσια που προτιμούν όσοι δουλεύουν πολλές ώρες όρθιοι


Οι εποχές που κάποιοι καταλόγιζαν (δικαίως) στη μόδα ότι προωθεί «ανθυγιεινές» τάσεις, όπως τα ψηλά και λεπτά τακούνια και τα πολύ στενά ρούχα, έχουν παρέλθει προ πολλού. Η άνεση και η πρακτικότητα έγιναν το νέο sexy, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας που θέλει να είναι ευέλικτη χωρίς να θυσιάζει την αισθητική της.

Παρ΄ όλα αυτά, τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν ώρες ορθοστασίας έχουν τη δική τους θέση στον fashion κόσμο. Εκεί, η άνεση δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά επιβάλλεται, και τα ανατομικά παπούτσια δεν φημίζονται για τα κομψά και stylish σχέδιά τους. Ωστόσο, υπάρχουν brands που συνδυάζουν ανατομικό σχεδιασμό και cool αισθητική και οι fashionistas τα αγαπούν- ποιος φανταζόταν ότι τα άνετα σανδάλια Teva θα γίνονταν το next big thing στις τάσεις του καλοκαιριού;

Αντί να ανατρέξει κανείς στα fashion editorials, έχει ενδιαφέρον να μάθει από πρώτο χέρι ποια είναι εκείνα τα ζευγάρια που δεν αποχωρίζονται όσοι δουλεύουν πολλές ώρες όρθιοι. Με στοιχεία από το άρθρο του New York Magazine, όπου 14 γυναίκες (μεταξύ άλλων νοσηλεύτριες, αεροσυνοδοί, κομμώτριες, σερβιτόρες) αποκαλύπτουν τα παπούτσια που τους «σώζουν» στη δουλειά αλλά και τις πιο φρέσκες street style τάσεις, καταλήξαμε στα 5 πιο άνετα και stylish ανατομικά παπούτσια που αντέχουν στην ορθοστασία.

Birkenstock
Οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την ανάγκη για απόλυτη άνεση, και τα σανδάλια Birkenstock εφαρμόζουν κυριολεκτικά σαν δεύτερο δέρμα. Ο ενισχυμένος ανατομικός σουέντ πάτος τους μαλακώνει και παίρνει το σχήμα του ποδιού, χωρίς να ιδρώνει, να γλιστράει ή να αφήνει σημάδια στα δάχτυλα. Οι infuencers τα αποθεώνουν, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο μοντέλο Arizona, με δύο φαρδιά οριζόντια straps για μεγαλύτερη άνεση.

Dr Martens
Αυτή τη στιγμή φιγουράρουν σε όλα τα περιοδικά μόδας- αλλά στην πραγματικότητα τα Dr Martens δημιουργήθηκαν το 1901 (!) και έγιναν το σύμβολο των παπουτσιών για τους εργάτες της Βρετανίας (τότε ήταν γνωστά με το όνομα Griggs). Σχεδιάστηκαν με στόχο την άνεση και έχουν μείνει πιστά σε αυτόν μέχρι σήμερα. Οι γυναίκες τα προτιμούν για τη μαλακή αερόσολα που απορροφά την κούραση αλλά και την ευελιξία τους- φοριούνται στη δουλειά και συνδυάζονται τέλεια με ένα μίντι ή μίνι φόρεμα στη βραδινή έξοδο.

Hasbeens Kringlan
Μπορεί ως Carrie Bradshaw να συνέδεσε το όνομά της με τα ψηλοτάκουνα (και όχι work-friendly) Manolo Blahnik και να τροφοδότησε τη φαντασίωση των θαυμαστών της σειράς λανσάροντας το δικό της brand με παπούτσια αντίστοιχου στυλ, αλλά η Sarah Jessica Parker αναγνωρίζει τη σημασία της άνεσης στην καθημερινότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φωτογραφηθεί με τα άνετα σουηδικά ξύλινα πέδιλα Hasbeens Kringlan, με ανατομικά σχεδιασμένο πάτο. Το brand ήταν hit στα 70s επανήλθε πριν περίπου μια δεκαετία λανσάροντας νέα μοντέλα.

Sneakers
Δεν έχουν απαραίτητα ανατομικό σχεδιασμό, αλλά υποστηρίζουν εξίσου καλά το πόδι με άνετες αερόσολες και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Τα sneakers που λατρεύουν τα working girls είναι ευέλικτα και στιλάτα και συνδυάζονται με όλα τα ρούχα από το πρωί μέχρι και μετά το τέλος της βάρδιας.

Clarks

Εκτός από ανατομικά, τα Clarks είναι ίσως τα πιο σοφιστικέ παπούτσια της λίστας. Τα σουέντ Chelsea boots που είναι διαχρονικά in, δίνουν έναν intellectual τόνο σε κάθε look, ενώ τα πιο «ψηλά» μοντέλα του brand είναι τόσο άνετα που δίνουν την αίσθηση του φλατ.





SHARE