shutterstock.com
shutterstock.com
PORTOFINO

12 διαμάντια στο νυχτερινό ουρανό του Portofino


Αν λένε πως οι προσδοκίες μπορεί να φέρουν μεγάλες απογοητεύσεις, αυτό διαψεύστηκε όταν αντίκρυσα την απαράμιλλη ομορφιά του Portofino.

Το όνομα του μου έφερε στο νου την εποχή των ’50s, όταν το γραφικό χωριό της ιταλικής Ριβιέρας έγινε ο τόπος συνάντησης γνωστών συγγραφέων και αστέρων του Χόλιγουντ και με τα χρόνια μετατράπηκε σε ένα καρτποσταλικό, κοσμοπολίτικο θέρετρο, με τα γοητευτικά του δρομάκια, τα γκουρμέ εστιατόρια, τις ακριβές μπουτίκ, τις περιζήτητες βεράντες και τα υπερπολυτελή σκάφη.

Το φως της σελήνης έλουζε τα κρυστάλλινα νερά του και χάριζε μια ατμόσφαιρα ρομαντισμού σε αυτό το τόσο κομψό στολίδι.

Και τα αστέρια; Μέτρησα δώδεκα μικρά διαμάντια, το καθένα τόσο ξεχωριστό, τόσο φωτεινό, τόσο πολύτιμο, κοσμούσαν το νυχτερινό του ουρανό.

« Τα αστέρια δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Γι’ αυτούς που ταξιδεύουν, τ’ αστέρια είναι οδηγοί. Γι’ άλλους δεν είναι παρά μόνο φωτάκια. Γι’ άλλους, για τους σοφούς, είναι προβλήματα. Εσύ θα έχεις αστέρια που δεν τα ‘χει κανείς...»

Αυτό το απόφθευμα από το Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί ήρθε στο μυαλό μου καθώς χανόμουν στο βαθύ μπλε και θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια, την αθωότητα τους, τα αμέτρητα παιχνίδια μας με μια μπάλα. Μικροί ήρωες κι αληθινοί φίλοι!

Κοιτώ ξανά το Portofino κι ως δια μαγείας «κλειδώνει» μέσα του τις πιο όμορφες στιγμές, χαράζει επάνω του τις αναμνήσεις μου!

Νιώθω τόσο τυχερή που φοράω ένα από τα 1500 κομμάτια που θα διατεθούν στον κόσμο. Οι δείκτες της ώρας είναι στολισμένοι με 12 διαμάντια και σε συνδυασμό με το μπλε Santoni λουράκι από δέρμα αλιγάτορα δίνουν ένα πολύ κομψό ύφος στο ρολόι μου, που ταιριάζει απόλυτα στο λεπτό καρπό του χεριού μου.

Το Portofino Automatic Moon Phase 37 Έκδοση “Laureus Sport for Good Foundation” σχεδιάστηκε από την IWC Schaffhausen στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ίδρυμα Laureus Sport for Good.

Κάθε χρόνο, η IWC διοργανώνει έναν διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους που συμμετέχουν στα project του ιδρύματος. Η εξειδικευμένη κριτική επιτροπή εξετάζει όλες τις συμμετοχές και επιλέγει το σχέδιο που τελικά θα χαραχτεί στο πίσω μέρος του ρολογιού. Για την 10η ειδική έκδοση της σειράς, η επιτροπή επέλεξε τη ζωγραφιά της δεκαεξάχρονης Ελένης Παρτάκη από την Κύπρο.

Η ζωγραφιά της στη διαγωνιστική κατηγορία «Ώρα για Σπορ» παρουσιάζει αγόρια και κορίτσια να παίζουν με μια μπάλα. Η Ελένη Παρτάκη συμμετέχει στο Peace Players Inter-national Cyprus (PPI), ένα project που ενθαρρύνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μαθητές που ζουν στη διαιρεμένη Κύπρο να συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες μπάσκετ, όπως αυτούς στους οποίους λάτρευα να συμμετέχω κι εγώ μικρή.

Κοιτώντας τους δείκτες του ξανά ταξιδέυω με το νου στο Βερολίνο όπου πραγματοποιήθηκε η φετινή τελετή απονομής των Laureus World Sports Awards.

Από την ίδρυση του Laureus Sport for Good το 2000, τα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία απονέμονται σε διάφορες κατηγορίες. Οι νικητές επιλέγονται από την Laureus World Sports Academy, η οποία σήμερα απαρτίζεται από περισσότερους από 50 θρύλους του κόσμου των σπορ, συμπεριλαμβανομένων του Αμερικάνου δρομέα Edwin Moses και της γερμανίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Katarina Witt. Στο gala του Βερολίνου επίσης παρευρέθησαν οι πρεσβευτές της IWC, Nico Rosberg, Oliver Bierhoff and Alexei Nemow.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της 10ης ειδικής έκδοσης που κυκλοφορεί η IWC θα διατεθούν στο Laureus για την υποστήριξη του κοινωνικού του έργου.

Αισθάνομαι περήφανη που υποστηρίζω αυτόν τον σπουδαίο σκοπό για ένα καλύτερο μέλλον σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.