Το χειρότερο είδος παπουτσιού -Σχεδιάστρια αποκαλύπτει | 0 bovary.gr
Το χειρότερο είδος παπουτσιού -Σχεδιάστρια αποκαλύπτει | 0 bovary.gr
XEIΡΟΤΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ

Το χειρότερο είδος παπουτσιού -Σχεδιάστρια αποκαλύπτει


Tη λένε Μarion Parke και διαπρέπει στον κόσμο των υποδημάτων.

«Το παπούτσι πρέπει πρώτα από όλα να είναι όμορφο» λέει η σχεδιάστρια -των πολυτελών, άνετων παπουτσιών που έχουν κατακλύσει την βιομηχανία υποδημάτων- στη Vogue. Με σεβασμό στην ανατομία του ποδιού, η Parke σχεδιάζει παπούτσια που κερδίζουν συνεχώς έδαφος για την άνεση και το στιλ τους. Με τις συμβουλές της μας κάνει να σκεφτούμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τα τακούνια μας. «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη «άνετα» για τα παπούτσια μου, μου αρέσει να λέω ότι «μπορούν να φορεθούν». Η Μarion Parke δεν έχει αφήσει στην τύχη του τον σχεδιασμό παπουτσιών και συνεργάζεται με ορδοπεδικούς χειρουργούς και γιατρούς για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Parke δίνει συμβουλές για να επιλέξουμε σωστά το ζευγάρι τακούνια που θέλουμε να αγοράσουμε και παράλληλα αποκαλύπτει ποιο είναι το χειρότερο είδους παπουτσιών για τα πόδια.

Οι συμβουλές της Parke:

1) Το πρωί τα πόδια μας είναι πάντα πιο μαλακά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ξεκουράζονται και δεν πρήζονται όπως όταν φοράμε τα παπούτσια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα ήταν να επιλέγουμε το παπούτσι που θα αγοράσουμε τις απογευματινές ώρες που τα πόδια είναι ήδη πρησμένα. Αν αγοραστούν τα παπούτσια το πρωί... θα είναι ήδη στενά το απόγευμα!

2) Να δοκιμάζετε τα παπούτσια πάντα και στα δύο πόδια.

3) Να αγοράζεις τα παπούτσια σκεπτόμενη πάντα την περίσταση στην οποία θα τα φορέσεις. Αν πχ, σχεδιάζεις να πας σε ένα garden party μην αγοράσεις γόβες στιλέτο.

4) Το ύψος του τακουνιού δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 12 πόντους. Να σέβεσαι τα πόδια σου.

Το χειρότερο είδος παπουτσιού

Τα τακούνια, σύμφωνα με την Parke, είναι καλύτερα από τα flip flop. «Είναι τα χειρότερα παπούτσια του πλανήτη» αναφέρει η ίδια από ορθοπεδική άποψη. Κουράζουν τα πόδια και αναπτύσσονται μύκητες.