GOLDEN GLOBES

Το ντύσιμο της Τζάκι Κένεντι το 1967 που ενέπνευσε το λουκ της Νάταλι Πόρτμαν στις φετινές Χρυσές Σφαίρες


Λένε πως η ζωή αντιγράφει την τέχνη και η Νάταλι Πόρτμαν αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα αυτής της άποψης.

Η ηθοποιός, απαστράπτουσα, περπάτησε στο κόκκινο χαλί των βραβείων Golden Globes 2017, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες και η εμφάνιση της έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού ήταν βασισμένη στην εικόνα της Τζάκι Κένεντι, την οποία και υποδύεται στην ταινία «Τζάκι».

Η εγκυμονούσα Πόρτμαν επέλεξε το πιο λαμπερό, μακρύ κίτρινο φόρεμα με υπογραφή του Οίκου Prada, με classy άνοιγμα στο λαιμό που έφτανε σχεδόν μέχρι τους ώμους και μανίκι τριών τετάρτων. Η συγκεκριμένη δημιουργία πλησίαζε ακριβώς το στιλ της Τζάκι.

Το look της ολοκλήρωσαν τα κοσμήματα Tiffany & Co του 1910 και το half -up χτένισμα που επέλεξε ο κομμωτής της, Μπράις Σκάρλετ, με τα μαλλιά προς τα πίσω, υιοθετώντας έτσι μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες της Τζάκι Κένεντι.

 

 

Από ότι φαίνεται ο hairstylist άντλησε έμπνευση από ένα στιγμιότυπο της γυναίκας που άφησε εποχή με το γούστο και την κομψότητα της και πιο συγκεκριμένα, από το ταξίδι της στην Cambodia, το 1967.

Στη φωτογραφία η Τζάκι φοράει μια σμαραγδένια δημιουργία του Οίκου Valentino και τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.