Ενας μοναδικός Χρυσός Φοίνικας στολισμένος με διαμάντια για να τιμήσει τα 70 Χρόνια του Φεστιβάλ  | 0 bovary.gr
Ενας μοναδικός Χρυσός Φοίνικας στολισμένος με διαμάντια για να τιμήσει τα 70 Χρόνια του Φεστιβάλ | 0 bovary.gr
30|04|2017 23:00
SHARE
ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Ενας μοναδικός Χρυσός Φοίνικας στολισμένος με διαμάντια για να τιμήσει τα 70 Χρόνια του Φεστιβάλ


Καθώς το Φεστιβάλ των Καννών γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια του, η Chopard γιορτάζει τα 20 χρόνια συνεργασίας της με το πιο λαμπερό κινηματογραφικό event.

 Για να τιμήσει αυτή την διπλή επέτειο, ο Ελβετικός Οικος δημιούργησε έναν εξαιρετικό Χρυσό Φοίνικα.  Για πρώτη φορά, ένα σύνεφο από διαμάντια στολίζει το πολύτιμο φύλλωμα από πιστοποιημένο ηθικό Fairmined χρυσό.  Με το μοναδικό αυτό κόσμημα πού εγινε από υλικά πού προέρχονται από υπεύθυνη πηγή, η Chopard εκφράζει την βαθειά της αφοσίωση στο Φεστιβάλ, ενώ συγχρόνως  επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στην βιώσιμη πολυτέλεια. 

Αδιαπραγμάτευτο εμβλημα του διάσημου κινηματογραφικού ραντεβου, ο Χρυσός Φοίνικας είναι επίσης το σύμβολο της εξαιρετικής σχέσης ανάμεσα στην Chopard και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.  Ξανασχεδιάσθηκε το 1998, από την Caroline Scheufele, μετά από αιτημα του Pierre Viot, τότε Προέδρου του Φεστιβάλ.
Η νέα εκδοχή του τροπαίου, ηταν η αρχή μιάς συνεργασίας πού δεν σταμάτησε να ενισχύεται με το πέρασμα των χρόνων. 
 

Μια αυθεντική δημιουργία της κοσμηματοποιίας 
Ο πολύτιμος φοίνικας είναι σέ κάθε του ιντσα, μια δημιουργία Υψηλής Κοσμηματοποιίας. Σχεδιάσθηκε στα ατελιέ της Γενεύης της Chopard το 1998.  Η άκρη του κλαδιού σχηματίζει μια μικρή καρδιά, ένα από τά σύμβολα του Οίκου.  

Σάν να γέρνουν από μιά ελαφρά αυρα, τά φύλλα του μοιάζουν να εχουν σταματήσει την κίνησή τους για μια σύντομη στιγμή.  

Ο Φοίνικας πού εγινε από 118 γραμμάρια κίτρινου χρυσού 18 καρατίων με την πιστοποίηση Fairmined, αναπαύεται σε ένα μαξιλάρι από cristal de roche στο σχήμα ενός διαμαντιού κοπής σμαραγδιού. Αυτή η λεπτομέρεια δίνει στον Χρυσό Φοίικα ένα μοναδικό χαρακτήρα, αφού η φύση δεν δίνει ποτέ δύο ομοια cristal de roche.  

Περισσότερες από 40 ωρες δουλειάς χρειάζονται πέντε τεχνίτες του ελβετικού οικου για να κατασκευάσουν με τά χέρια τους το πιο σημαντικό κόσμημα του Φεστιβάλ. 

«Το ταξίδι προς μια βιώσιμη πολυτέλεια»
Εδώ και πολλά χρόνια, η Chopard  δείχνει την δέσμευσή της σε ότι αφορά στην εταιρική ευθύνη, τοποθετώντας την στον πυρήνα των αξιών της.  Μέλος του  Responsible Jewellery Council (RJC), ηγετικό οργανισμό στον προσδιορισμό των περιβαλοντικών, κοινωνικών και ηθικών κανόνων, ο οικος δημιούργησε μαζί με την  Livia Firth, ιδρύτρια του Eco-Age,  ένα πρόγραμμα πού βαφτίσθηκε The Journey to Sustainable Luxury (το ταξίδι προς μια βιώσιμη πολυτέλεια).  

Λανσαρίσθηκε τον Μάιο του 2013, στη διάρκεια του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.  

Το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα αυτό μεταφράζεται με σημαντικές πράξεις πού έχουν σάν σκοπό να ενισχύσουν την ανάπτυξη μιάς βιώσιμης πολυτέλειας.