shutterstock
shutterstock
30|05|2017 17:11
SHARE
ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο σέξι όταν φορούν γυαλιά ηλίου; Η επιστήμη απαντά


Δεν ξέρουμε αν είστε από τις γυναίκες που κάθε χρόνο αγοράζουν νέο μοντέλο ή έχετε ένα συγκεκριμένο, διαχρονικό σχέδιο που δεν το αλλάζετε με τίποτα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι όταν κυκλοφορείτε φορώντας τα γυαλιά ηλίου σας,γίνεστε πραγματικά ακαταμάχητη. Και δε το λέμε (μόνο) εμείς, αλλά μια ειδικός του θέματος. 

Η Vanessa Brown, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent, εμβαθύνοντας το θέμα «γυαλιά ηλίου» παραπάνω και βρήκε ότι φακοί προσδίδουν συμμετρία στο πρόσωπό σας. Όλα αυτά βγάζουν περισσότερο νόημα αν σκεφτούμε ότι από καταβολής κόσμου και επιστημονικής προσέγγισης, η συμμετρία συνδέεται με την γενική αντίληψη περί του τι είναι αντικειμενικά όμορφο.

Η Δρ. Brown, η οποία πιστεύει ότι τα μάτια είναι η πιο πλούσια δεξαμενή απ’ όπου μπορεί να αντλήσει κανείς πληροφορίες για τον άνθρωπο, τόνισε επίσης ότι τα γυαλιά ηλίου καλύπτουν ατέλειες γύρω από την περιοχή των ματιών, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο λείο και το σχήμα του προσώπου, πιο σμιλευμένο (και εσάς πιο μυστηριώδη, προσθέτουμε εμείς).