«Mademoiselle Privé Seoul»: Η έκθεση-ταξίδι στην ιστορία της Chanel, εξιτάρει | 0 bovary.gr
«Mademoiselle Privé Seoul»: Η έκθεση-ταξίδι στην ιστορία της Chanel, εξιτάρει | 0 bovary.gr
CHANEL

«Mademoiselle Privé Seoul»: Η έκθεση-ταξίδι στην ιστορία της Chanel, εξιτάρει


CHANEL. Ενας οίκος θρύλος, με ιστορία συναρπαστική. «Mademoiselle Privé», μια έκθεση που δημιουργήθηκε με σκοπό να διηγηθεί αυτή τη συναρπαστική ιστορία. Αυτή τη φορά την «ξεδιπλώνει» στη Σεούλ. 

Από τις 23 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου, η ιστορία της δημιουργίας του γαλλικού οίκου-θρύλου από την Gabrielle Chanel, οι πηγές έμπνευσης τόσο της ίδιας της Coco όσο και του Karl Lagerfeld, δύο χαρισματικών προσωπικοτήτων με σαρκαστικό πνεύμα, το όραμά τους, όλα αυτά που κρύβονται πίσω από κάθε δημιουργία τους, δηλαδή όλα εκείνα τα πασπαλισμένα με μαγεία θέματα που σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις, παρουσιάζονται στην έκθεση «Mademoiselle Privé», η οποία δυο χρόνια μετά το ντεμπούτο της στο Λονδίνο, ανοίγει τις πύλες της αυτή τη φορά στη Σεούλ, στο «D Museum». «Mademoiselle Privé Seoul», λοιπόν. 

Συναρπαστική σε κάθε της επίπεδο, η «Mademoiselle Privé Seoul» επικεντρώνεται στα Haute Couture σχέδια του Karl Lagerfeld, στην επανέκδοση της μίας και μοναδικής συλλογής υψηλής κοσμηματοποιίας «Bijoux de Diamants» που δημιούργησε η Gabrielle Chanel το 1932 και στο θρυλικό CHANEL N°5 άρωμα. Φυσικά, αποτελεί και ένα «ταξίδι» στη συναρπαστική περιπέτεια της δημιουργίας του οίκου CHANEL, ένα «ταξίδι» με ψηφιακό δυναμισμό και κορεάτικες πινελιές. 

Η είσοδος στον κόσμο της CHANEL

Μέσω μιας σκάλας, με στοιχεία εμπνευσμένα από τα θρυλικά παραβάν με τα βερνίκια Coromandel της Gabrielle Chanel, οι επισκέπτες, ήδη ανεβαίνοντας προς το χώρο της έκθεσης, εισέρχονται στο συναρπαστικό αισθητικό κόσμο της CHANEL

Επίπεδο «Μ1», η γοητεία της Gabrielle Chanel

Το πρώτο επίπεδο της έκθεσης, το «Μ1», είναι αφιερωμένο σε ποια άλλη; Την Gabrielle Chanel. Στην επιρροή της γυναίκας αυτής που άφησε το αποτύπωμά της στο χώρο της μόδας, όπως καμία και κανένας άλλος σχεδιαστής. 

Το γραφικό δωμάτιο Deauville με τα κουτιά για τα καπέλα και με μια σειρά μίνι φιλμ παραπέμπουν στην πρώτη μπουτίκ που άνοιξε η Gabrielle Chanel το 1913 στη Γαλλία, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητα των καινοτομιών που η ίδια εφηύρε. 

Στην επόμενη αίθουσα με μια σειρά από ιδιαίτερα γλυπτά παρουσιάζονται όλα εκείνα που με τα χρόνια έγιναν ταυτόσημα με το γαλλικό οίκο μόδας, όλα όσα αποτελούν πλέον τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του: Τα σύμβολα τύχης, τα χρώματα, τα μοτίβα και οι φιγούρες, που πρωτο-αγάπησε η Gabrielle Chanel και αγαπήθηκαν στη συνέχεια από τον Karl Lagerfeld.

Οσον αφορά την καμέλια, το λουλούδι φετίχ της Gabrielle Chanel, το οποίο παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δημιουργίες του οίκου, επιφυλάσσεται μια έκπληξη, καθώς επανεξετάζεται από τον Κορεάτη καλλιτέχνη Jiyong Lee.

Το τρίτο δωμάτιο είναι αφιερωμένο στο άρωμα CHANEL N°5, το οποίο δημιουργήθηκε από την Gabrielle Chanel το 1921. Σ' αυτό το δωμάτιο ανακαλούνται, με διαφορετικούς τρόπους, τσιγκλώντας διάφορες αισθήσεις, τα συστατικά-κλειδιά του θρυλικού αρώματος. Ενα από αυτά, το May rose (σ.σ. είδος τριαντάφυλλου), παρουσιάζεται μέσω μιας εκπληκτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ στη συνέχεια, σε μια κατασκευή με σωληνώσεις έχουν τοποθετηθεί γυάλινα φιαλίδια καθένα από τα οποία περιέχει, συστατικά, σε ακατέργαστη μορφή, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία του CHANEL N°5: αλδεΰδες, ylang ylang, may rose, γιασεμί και σανταλόξυλο. 

Αυτο το οσφρητικό ταξίδι κορυφώνεται με το πέρασμα από ένα ειδικό «δωμάτιο» το οποίο διαπερνά, είναι πλημμυρισμένο, με το άρωμα CHANEL N°5 L'Eau. 

Το επίπεδο  M1 ολοκληρώνεται με ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση των ατελιέ Haute Couture της CHANEL. Καμβάδες, 3D προβολές και υφάσματα κρεμασμένα έτσι ώστε να δημιουργούν την αίσθηση της περίφημης στριφογυριστής σκάλας που οδηγούσε στα ατελιέ του οίκου-θρύλου. Ενα δωμάτιο-πέρασμα στο επόμενο επίπεδο της έκθεσης, το «Μ2». Ενα επίπεδο γεμάτο εκπλήξεις.

Επίπεδο «Μ2», το καινοτόμο ταλέντο του Karl Lagerfeld

Η πόρτα, με την υπογραφή Karl Lagerfeld και με έμπνευση από την πόρτα του στούντιο Mademoiselle Chanel στον αριθμό 31 της οδού Καμπόν στο Παρίσι, οδηγεί σε μια σειρά εκθεμάτων που αντανακλούν την ιστορία της Gabrielle Chanel μέσα από το καινοτόμο ταλέντο του Karl Lagerfeld.

Δώδεκα Haute Couture φορέματα, όλα με την υπογραφή του Karl Lagerfeld, παρουσιάζονται με τρόπο που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά πριν. 

Στο επόμενο δωμάτιο, βρίσκει κανείς τα πορτραίτα, δια χειρός Karl Lagerfeld, 17 ηθοποιών, μοντέλων και φίλων της CHANEL, από την Kristen Stewart ως την Lily-Rose Depp. Ολες τους φορούν δημιουργίες Haute Couture της CHANEL και κοσμήματα από τη συλλογή Bijoux de Diamants. Πορτραίτα όχι στατικά, αλλά με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν την αίσθηση της κίνησης. 

Στη συνέχεια οι επισκέπτες θαμπώνονται από την τελειότητα και την τόλμη των Haute Couture γραμμών.

Η... ανεξαρτησία, η διαχρονικότητα και η θρασύτητα των κομματιών υψηλής κοσμηματοποιίας Bijoux de Diamants παρουσιάζονται ακολούθως καθώς εκτίθενται πάνω στα γυάλινα σταντ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην δοθεί έμφαση στην αγαπημένη πέτρα της Gabrielle Chanel, το διαμάντι.

Kαι αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με μια σειρά από εκπληκτικά πορτραίτα φίλων του Οίκου (όπως οι G-Dragon, Caroline de Maigret, Irene Kim και Soo Joo Park) που φορούν κομμάτια από τη συλλογή Bijoux de Diamants. Πορτραίτα που εκτίθενται για πρώτη φορά στη Σεούλ.

Στο ίδιο δωμάτιο προβάλλονται και οι ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθετήθηκαν από τον Karl Lagerfeld. Μεταξύ άλλων προβάλλεται και το Visite Nocturne το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φανταστική συνομιλία μεταξύ του Karl Lagerfeld και της Gabrielle Chanel, την οποία υποδύθηκε με εξαιρετική φινέτσα η Geraldine Chaplin.

Handmade CHANEL

Στο επίπεδο 4F υπάρχουν τα εργαστήρια. Μια μοναδική εμπειρία όπου μπορεί κανείς να δει το πώς φτιάχνονται τα κεντήματα με τα λουλούδια και τα φτερά που όλοι μας θαυμάζουμε στις εκπληκτικές δημιουργίες της CHANEL. Εργαστήρια που υπογραμμίζουν την έμφαση στις χειροποίητες κατασκευές του οίκου CHANEL

Η έκθεση «Mademoiselle Privé Seoul» είναι ένα ταξίδι στα είδωλα, τους κώδικες και τα σύμβολα της CHANEL, τα οποία προβάλλονται στο μέλλον με τόλμη και τρόπο απροσδόκητο, ένα ταξίδι γνωριμίας με το χαρισματικό και θρασύ πνεύμα της Gabrielle Chanel και του Karl Lagerfeld, ένα ταξίδι που έχει σκοπό να ιντριγκάρει και να γοητεύσει, ταυτόχρονα. Μια εμπειρία μοναδική που καταγράφει την τόλμη και την ενέργεια αυτού του γαλλικού οίκου. 

D MUSEUM 
5-6, Dokseodang-ro 29-gil, 
Yongsan-gu, Seoul

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο mademoiselleprive.chanel.com.


Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 21 Ιουνίου έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβευτές της CHANEL G-Dragon, Caroline de Maigret και η Γιαπωνέζα ηθοποιός Rinko Kikuchi.