instagram/seasunstefani
instagram/seasunstefani
12|07|2017 09:20
SHARE
ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ

Mητέρα ντύνει την κόρη της με φρούτα και λουλούδια -Αλλά όχι με τον τρόπο που φαντάζεσαι


Μια ευρηματική μαμά σκέφτηκε τον πιο δημιουργικό τρόπο να βάλει τα φρούτα και τα λαχανικά στη ζωή της κόρης της.

Τα τελευταία χρόνια μία από τις τάσεις που κυριαρχούν στην τέχνη του illustration είναι οι καλλιτέχνες να χρησιμοποιούν αντικείμενα καθημερινής χρήσης και, σε συνδυασμό με κάποιο σκίτσο, να τους δίνουν μια άλλη διάσταση. Όπως αυτό που κάνει, για παράδειγμα, η Gretchen Roehrs η οποία σχεδιάζει φορέματα στο χαρτί και τα «συμπληρώνει» με φρούτα και λαχανικά. 

Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για ένα πρότζεκτ κάτι που απαιτεί ζωγραφική δεινότητα, παρά μόνο φαντασία και αίσθηση προοπτικής.  

 


Η Alya Chaglar, μια μητέρα από την Τουρκία, χρησιμοποιεί ολόκληρα (ή κομμάτια από) φρούτα, λαχανικά και λουλούδια και φωτογραφίζει την τρίχρονη κόρη της με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι τα φοράει.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει είναι να συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με τη μόδα και, φυσικά, με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο της (!), δίνοντας έτσι σε ένα τσαμπί μπανάνες μια τελείως διαφοερετική διάσταση και προοπτική.  

 

 

Η ιδέα τής γεννήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν κρατούσε μια φέτα καρπούζι και τυχαία, κάποια στιγμή, παρατήρησε ότι έμοιαζε να καλύπτει το σώμα της Stefani η οποία στεκόταν λίγα μέτρα πιο πίσω, σαν ένα είδος φορέματος.

 

Από τότε της έχει «φορέσει» ό,τι μπορεί να υπάρχει στα ράφια ενός ψυγείου. Από κεράσια ή παγωτό μέχρι ματσάκι μαιντανού. Με την καλλιτεχνική της ματιά, φτιάχνει μερικές από τις πιο όμορφες οπτικές ψευδαισθήσεις φορεμάτων (και μάλιστα σε πρωτοποριακά σχέδια) και η κόρη της, Stefani, φαίνεται να το διασκεδάζει πολύ! 

 

 

 

 

Μάλιστα ο λογαριασμός της στο Instagram (όπου ανεβάζει και φωτογραφίες της μικρής Stefani στις οποίες φοράει κανονικά ρούχα) σήμερα, μετράει περισσότερους από 33.000 followers.