apimages
apimages
LANVIN

Ο Olivier Lapidus είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin


Ο ιστορικός γαλλικός οίκος και μια από τις από τις τελευταίες ανεξάρτητες ετικέτες της Γαλλίας, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον expert της «e-couture», Olivier Lapidus, σε μια προσπάθεια σύνδεσης με μια νέα γενιά.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας και σπουδαία businesswoman Shaw-Lan Wang.

Η Shaw-Lan Wang ανακοίνωσε ότι το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Lanvin, αναλαμβάνει πια ο αξιόλογος σχεδιαστής Olivier Lapidus και όλα αυτά, σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την απομάκρυνση της Γαλλίδας σχεδιάστριας Bouchra Jarrar, η οποία εργάστηκε για μόλις 16 μήνες ως καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου.

Παρόλα αυτά, η Bouchra Jarrar δεν κατάφερε να αναβιώσει τον οίκο, εξαιτίας της απόκλισης της μινιμαλιστικής της αισθητικής από αυτήν την αισθητική που για πάνω από δέκα χρόνια προωθούνταν.

Ως αποτέλεσμα, ο οίκος σημείωσε πτώση στα έσοδα του της τάξεως του 23% τον Ιούνιο του 2016, σε σύγκριση με τα 6,3 εκ ευρώ κέρδος το 2015.

Ο Olivier Lapidus με τη σειρά του αποτελεί τη νέο στοίχημα του οίκου. Είναι γιος του καινοτόμου του safari style, Ted Lapidus και έχει εργαστεί στην εμπορική ετικέτα του πατέρα του. Ο πατέρας του μάλιστα ήταν ένας πρωτοπόρος των unisex ενδυμάτων και σχεδίαζε ρούχα που φόρεσαν οι Beatles και η Françoise Hardy.

Ο Olivier Lapidus υπήρξε creative director του Balmain Homme το 1985, ενώ έχει δουλέψει και επάνω στη διακόσμηση και επίπλωση του τετράστερου, πολυτελούς ξενοδοχείου Félicien στο Παρίσι.

Ακόμη, ο 59χρονος σχεδιαστής έχει τη δική του ετικέτα, που ονομάζεται «Creation Olivier Lapidus». Πρόκειται για το web-based couture house, που δημιούργησε, όπου οι καταναλωτές μπορούσαν να δουν τα shows online και να ψωνίσουν κάθε σχέδιο και κομμάτι.

Στόχος του Olivier Lapidus είναι να χαρίσει νέα πνοή στον οίκο, ώστε να γίνει κάτι σαν το «γαλλικό Michael Kors», αξιοποιώντας τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες αλλά και το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία.

Η πρώτη γυναικεία συλλογή του Olivier Lapidus για τον οίκο Lanvin πρόκειται να παρουσιαστεί στο Παρίσι τον Οκτώβριο.