Vogue Italia
Vogue Italia
GIOVANNA BATTAGLIA

Μια Ιταλίδα fashion editor κατακτά τις βιτρίνες της Νέας Υόρκης


Είναι αρχισυντάκτρια μόδας στο περιοδικό Vogue της Ιαπωνίας, συντάκτρια μόδας στο περιοδικό W Magazine, γυρίζει όλο τον κόσμο και τις πασαρέλες στην αναζήτηση κομψών ρούχων και αξεσουάρ και έχει κερδίσει πάνω από 673.000 followers στο Instagram.

Επομένως, το πρώτο βιβλίο της Giovanna Battaglia με τίτλο «Gio_Graphy: Fun in the Wild World of Fashion» δεν θα μπορούσε να μην προωθηθεί με τον πιο γκράντε τρόπο! 

Το πιο γνωστό πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης, Bergdorf Goodman, ενώνει τις δυνάμεις του με την Ιταλίδα Fashion Editor αυτό το μήνα, πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της τον Οκτώβριο. Όλες οι βιτρίνες του είναι αφιερωμένες σε εκείνη, φιλοξενώντας ένα pop-up shop προωθώντας το it girl της Ιταλικής μόδας λανσάροντας επίσης ένα T-shirt εμπνευσμένο από το βιβλίο της. 

 

 

«Hταν μια φυσική εξέλιξη», λέει η Giovanna Battaglia για τη συνεργασία. «Γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια τη Linda Fargo (την αντιπρόεδρο του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman), και όταν το βιβλίο μου τελείωσε, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μαζί και ήταν πολύ εποικοδομητικό» συμπλήρωσε. 
 

Instagram/ Bat_gio
Instagram/ Bat_gio

Η Giovanna Battaglia, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μιλάνο στις 26 Σεπτεμβρίου 1979, είναι μία από τις πιο πολύχρωμες προσωπικότητες του κόσμου της μόδας. Η καριέρα της ξεκίνησε από τη συνεργασία με έναν από τους γίγαντες της μόδας Dolce & Gabbana στην ηλικία των 17 ετών. Εργάστηκε επίσης σε περιοδικά όπως το L'Uomo Vogue, το W Magazine, την Vogue της Ιταλίας και της Ιαπωνίας

«Είμαι μια Ιταλίδα που ζει στη Νέα Υόρκη, έτσι για μένα ήταν φυσικό επόμενο να υποστηρίζω την ιταλική μόδα στη Νέα Υόρκη», λέει η Ιταλίδα στο Business of Fashion. «Φυσικά υπάρχει ο Gucci, ο οποίος έχει μια τέτοια τεράστια στιγμή αυτή την εποχή, αλλά θέλαμε να υποστηρίξουμε τις νεότερες, αναδυόμενες ιταλικές μάρκες».

Για το πολυκατάστημα Bergdorf Goodman, μια τέτοια συνεργασία αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο να προσελκύσει πελάτες στο κατάστημα. «Βασιζόμαστε στο να φέρουμε τόσο τη «προσωπικότητα» όσο και το «προσωπικό στοιχείο» στο λιανικό εμπόριο, λέει η Linda Fargo. «Ηταν μια εξαιρετικά ασυνήθιστη απόφαση να αλλάξουμε τις βιτρίνες μας και να αναπτύξουμε ένα pop-up shop κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης, αλλά αισθανθήκαμε έντονα την ανάγκη να παρουσιάσουμε το μεγάλο ταλέντο της Giovanna».

 

Instagram/bat_gio
Instagram/bat_gio

Η Giovanna Battaglia τρέχει επίσης το blog της όπου όλοι μπορούν να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά της επιτεύγματα.

Τον Ιούνιο του 2016 παντρεύτηκε στο Κάπρι έναν βαθύπλουτο Σουηδό, τον Oscar Englebert, και είχε τον ωραιότερο γάμο.