Ο θρυλικός couturier Dapper Dan υπογράφει επίσημα την  pre-fall capsule συλλογή του οίκου Gucci | 0 bovary.gr
Ο θρυλικός couturier Dapper Dan υπογράφει επίσημα την pre-fall capsule συλλογή του οίκου Gucci | 0 bovary.gr
GUCCI

Ο θρυλικός couturier Dapper Dan υπογράφει επίσημα την pre-fall capsule συλλογή του οίκου Gucci


Γυρνάμε το χρόνο στις δεκαετίες των '80s και '90s. Ο Dapper Dan (έτσι ήταν τουλάχιστον γνωστός μιας και το πραγματικό του όνομα ήταν Daniel Day) είναι ο άνθρωπος πίσω από την μπουτίκ Harlem, εκείνος που επιμελούνταν τις εμφανίσεις της hip hop σκηνής της Νέας Υόρκης, με ρούχα υψηλής ραπτικής τα οποία έφεραν την υπογραφή οίκων όπως Fendi και Louis Vuitton.

Κι αν όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι το 1992, όταν στην μπουτίκ του θρυλικού couturier μπήκε λουκέτο λόγω νομικών προβλημάτων, ο Dapper Dan εκπλήσσει όλους τους fashion lovers μέσα από τη συνεργασία του με τον οίκο Gucci.

Το νέο αυτό πρότζεκτ περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας capsule συλλογής του Dapper Dan από κοινού με τον Alessandro Michele, η οποία θα πωληθεί ως μέρος της pre-fall κολεξιόν αυτή την άνοιξη, αλλά σύμφωνα με τους The New York Times και την χρηματοδότηση του Dapper Dan από τον οίκο υψηλής ραπτικής Gucci, με σκοπό να τον βοηθήσει να ανοίξει το ατελιέ του Harlem ξανά στο τέλος του χρόνου, να τον προμηθεύσει με υφάσματα και άλλα υλικά ώστε να κάνει μια νέα αρχή, μιας και ο άνθρωπος αυτός αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία και iconic πρόσωπα της μόδας.

Επιπλέον, ο Dapper Dan πρωταγωνιστεί στην νέα αντρική tailoring campaign του ιταλικού οίκου Gucci, την φωτογραφική επιμέλεια της οποίας ανέλαβε ο διάσημος Glen Luchford. Στις φωτογραφίες της tailoring campaign ο hip-hop couturier είναι ιδιαίτερα κομψός μέσα στα κοστούμια του brand, ενώ βρίσκεται στη γειτονιά του στο Harlem, ανάμεσα σε μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα και περαστικούς.

Η παραπάνω συνεργασία είναι κάτι που σίγουρα δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να συμβεί στη βιομηχανία της μόδας, μιας και το προηγούμενο διάστημα και ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Resort 2018 συλλογής του οίκου Gucci στο Palazzio Pitti της Φλωρεντίας, δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση, όταν ο Alessandro Michele παρουσίασε ένα coat, το οποίο ήταν παρόμοιο με αυτό που ο Dapper Dan είχε σχεδιάσει το 1989 για την Αμερικανίδα αθλήτρια και  χρυσή ολυμπιονίκη, Diane Dixon. 

Για το συγκεκριμένο κομμάτι, ο Alessandro Michele, ο δημιουργικός διευθυντής του Gucci, έσπευσε να διευκρινίσει, ότι δεν ήταν αντιγραφή, αλλά ένας φόρος τιμής στο έργο του θρυλικού Dapper Dan.

Μάλιστα, ο οίκος Gucci έδωσε την απάντηση του μέσα από ένα post στο Instagram με μια φωτογραφία του μοντέλου με το jacket και τη λεζάντα να λέει:

«Ένα look που δοξολογεί το εικονικό στυλ της hip-hop κουλτούρας στα 80s. Ο μυθικός σχεδιαστής Dapper Dan επηρέασε αυτό το trend φτιάχνοντας custom κομμάτια για τους rapper και αθλητές πελάτες του με logo γνωστών οίκων, συμπεριλαμβανομένου του Gucci.»