Οι Ιταλίδες το κάνουν σωστά -Τι φόρεσαν στην Eβδομάδα Μόδας του Μιλάνου  | 0 bovary.gr
Οι Ιταλίδες το κάνουν σωστά -Τι φόρεσαν στην Eβδομάδα Μόδας του Μιλάνου | 0 bovary.gr
MILAN FASHION WEEK

Οι Ιταλίδες το κάνουν σωστά -Τι φόρεσαν στην Eβδομάδα Μόδας του Μιλάνου


Τις τελευταίες ημέρες, η καρδιά της μόδας χτυπά στο Μιλάνο και oι street style σταρ παραδίδουν μαθήματα εκλεκτικού στιλ δίνοντάς μας έμπνευση για τις εμφανίσεις της επόμενης άνοιξης που θα έχουν ενδιαφέρον.

 Οσο η Εβδομάδα Μόδας προχωρά βλέπουμε ολοένα και περισσότερες τάσεις που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν.

Οι street style σταρ βάζουν τη δική τους σφραγίδα σε κάθε νέα τάση και παντρεύουν με ξεχωριστό τρόπο τα trends που καλύπτουν τα δικά τους στιλιστικά κριτήρια.

Οι εμφανίσεις των σταρ της μόδας του δρόμου χαρακτηρίζονται από έντονα prints, αντιφάσεις, patterns, statement κομμάτια που συνδυάζονται αντισυμβατικά, layering.

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των street style εμφανίσεων είναι ο μαξιμαλισμός -το αντίπαλο δέος του μινιμαλισμού. Στο Μιλάνο, όχι πια «Less is more», αλλά «Less is bore»: έντονα prints συνδυάζονται απρόσμενα μεταξύ τους, το «φορτωμένο» και φαινομενικά «αταίριαστο» απενοχοποιείται. Οι συνδυασμοί έχουν φαντασία, δείχνουν απελευθερωμένοι από τα στιλιστικά στεγανά του μινιμαλισμού.

Jacket με prints και κεντήματα, μεγάλα και ογκώδη μανίκια με άρωμα από τη δεκαετία του 80’ (όπως είχε και το show του οίκου Gucci) και νεορομαντικό touch, βελούδινα αξεσουάρ, λευκά ankle boots, το κόκκινο- «ηγέτης» της χρωματικής παλέτας, ρίγες και animal prints.

Ο Alessando Michele φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει το δικό του στιλιστικό ρεύμα και πολλά κομμάτια που είδαμε να χαρακτηρίζουν τις street style εμφανίσεις ήταν από την τελευταία συλλογή του οίκου Gucci. Αστραφτερές φούστες με πιέτες, φλοράλ μπλούζες και φορέματα, οι signature κόκκινες και κίτρινες ρίγες του οίκου Gucci, τσάντες με το χαρακτηριστικό logo του, glittery αισθητική.

Δεν είναι μόνοι οι ευφάνταστοι συνδυασμοί που χαρακτηρίζουν τις street style εμφανίσεις, όσο η αυτοπεποίθηση των γυναικών εκεί που τις αναδεικνύουν και τις κάνουν «στιλιστική πρόταση».