Moschino SS 2018: Pop αισθητική σε φλοράλ μοτίβα | 0 bovary.gr
Moschino SS 2018: Pop αισθητική σε φλοράλ μοτίβα | 0 bovary.gr
MOSCHINO

Moschino SS 2018: Pop αισθητική σε φλοράλ μοτίβα


Το fashion σόου του οίκου Moschino ήταν ονειρώδες.

Το catwalk έγινε ένας διάδρομος που ένωσε το παρελθόν και το μέλλον. Παιδικές αναμνήσεις γέμισαν με λουλούδια. Ο Jeremy Scott υπέγραψε μια φαντασμαγορία.

Τα μοντέλα έγιναν ηρωίδες μιας φανταστικής ιστορίας σε εξέλιξη. O σχεδιαστής ήθελε απλά να χαμογελάσουμε και η συνείδησή μας να γεμίσει από ευχάριστες εικόνες.

«Μικρό μου πόνυ»

Ο οίκος Moschino αποκάλυψε στο catwalk την συνεργασία του με το brand του εμβληματικού παιχνιδιού των 80’s, «Μy little pony».

«Ολοι μας είμαστε παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ». Ισως αυτή η σκέψη να έγινε πηγή έμπνευσης για οίκο.

Η φιγούρα των ponies «έντυσε» T-Shirts, φορέματα, παλτό, knitwear και lunch boxes. Pop αισθητική, cult αναφορές, μια διάθεση για παιχνίδι, μια floral πανδαισία. Aληθινά λουλούδια και πεταλούδες έντυσαν τις ηρωίδες ενός παραμυθιού του τώρα. Η μόδα σε άνθιση ή η μόδα ως ένα μέσο άνθισης. Στην πασαρέλα είδαμε Gigi και Bella Hadid και Kaia Gerber να ενσαρκώνουν πλάσματα μιας φανταστικής παιδικής και «ροκ» ιστορίας.

Εγιναν punk μπαλαρίνες παραδομένες στην δύναμη της άνθισης της φύσης.

«H «αρχάρια» χορεύτρια γίνεται prima μπαλαρίνα. Ο σπόρος γίνεται λουλούδι. Η κάμπια γίνεται πεταλούδα. Μια μεταμόρφωση σε εξέλιξη» εξηγεί ο σχεδιαστής.

Η ζωή μιας μπαλαρίνας περνά από τα μάτια μας και στιγμές της εξέλιξής της (οι πρόβες της, τα κοστούμια της παράστασης, η προσωπική της γκαρνταρόμπα) γίνονται εικόνες στο catwalk. Ενα αισθητικό υπερθέαμα βγαλμένο από ένα παιδικό όνειρο, τα εξελικτικά στάδια μιας ζωής σε «άνθιση». 

 

TAGS