ΑP Images
ΑP Images
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

O Alexander McQueen έφερε τους βρετανικούς κήπους στην καρδιά του Παρισιού


Για την Sarah Burton, την creative director του οίκου Alexander Mc Queen, η διαδικασία δημιουργίας μιας κολεξιόν είναι συλλογική υπόθεση, είναι ένας διαρκής διάλογος, ένα κολάζ διαφορετικών ιδεών και απόψεων.

Για την Sarah ένα fashion show δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει το συναίσθημα που δημιουργείται σε μια γυναίκα όταν φορέσει ένα κομμάτι του οίκου.

H Sarah Burton διαμόρφωσε την σχεδιαστική της ταυτότητα από την πρώτη της κιόλας συλλογή. Μετά τον θάνατο του Alexander Mc Queen,-μια απώλεια που την σημάδεψε- προσπάθησε να αντλήσει έμπνευση από την ιαματική δύναμη της φύσης και τις αγροτικές παραδόσεις της Αγγλίας στις οποίες γαλουχήθηκε. «Με τον Lee κάθε σόου μόδας ήταν εντελώς αυτοβιογραφικό. Κάθε φόρεμα έλεγε τη δική του ιστορία.Η μόδα ήταν ένα άβαταρ του προσωπικού του ταξιδιού».

Η συλλογή της Sarah Burton για τον οίκο, όπως παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, είχε εικονοπλαστική δύναμη.

«Συνέβησαν τόσο άσχημα πράγματα στον κόσμο. Οφείλουμε να γιορτάσουμε την ανθρωπιά, την μόδα, την δημιουργικότητα. Ηθελα να γιορτάσω την ομορφιά και την θηλυκότητα, να κάνω μια «εμψυχωτική» κολεξιόν»

H ίδια δήλωσε ότι ήθελε αυτή η κολεξιόν να αποπνέει αισιοδοξία: «Συνέβησαν τόσο άσχημα πράγματα στον κόσμο. Οφείλουμε να γιορτάσουμε την ανθρωπιά, την μόδα, την δημιουργικότητα. Ηθελα να γιορτάσω την ομορφιά και την θηλυκότητα, να κάνω μια «εμψυχωτική» κολεξιόν»

Η σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από την δύναμη της ανθοφορίας.

Τα λουλούδια των κήπων έντυσαν τις δημιουργίες της. «Κάποιες γυναίκες είναι σχεδόν από μόνες τους σαν λουλούδια», δήλωσε η ίδια. Κεντήματα, διαφάνεια, floral αναφορές, δαντέλα, φορέματα με θεατρικότητα και δραματικότητα σαν να ξεπήδησαν από τις σελίδες ενός μυθιστορήματος.

Η σχεδιάστρια ήθελε η συλλογή της να είναι ένας εορτασμός χρώματος, ζωής και ζωντάνιας.

Θηλυκότητα, αισθησιασμός και χάρη σε μια συλλογή ξεχωριστής έμπνευσης. 

Φωτογραφίες: AP Images