Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Είναι γεγονός! Plus-size μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα του Alexander McQueen


O διάσημος οίκος Alexander McQueen επέλεξε για πρώτη φορά δύο plus-size μοντέλα να περπατήσουν στο fashion show του. 

Η Sarah Burton, creative director του οίκου Alexander McQueen, παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού μια συλλογή με κύρια χαρακτηριστικά το βολάν και τα florals για τη σεζόν SS18.

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον όμως ήταν ότι στο catwalk εμφανίστηκαν δύο μοντέλα με καμπύλες που διέφεραν από τα υπόλοιπα αδύνατα κορίτσια. 

Η Eline Lykke από τη Νορβηγία και η Ολλανδή φοιτήτρια Betsy Teske περπάτησαν μαζί με τα άλλα διάσημα μοντέλα και έδειξαν στο Παρίσι ότι η ποικιλομορφία είναι πολύ αναγκαία στην πασαρέλα. 

 

 

A floral and gingham glass organza pleated dress at the SS18 show last night. #McQueenSS18 #AlexanderMcQueen #PFW

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexander McQueen (@alexandermcqueen) στις Οκτ 3, 2017, 9:11πμ PDT

 

Το μοντέλο Eline Lykke, Φωτογραφία:Getty Images / Ideal Image
Το μοντέλο Eline Lykke, Φωτογραφία:Getty Images / Ideal Image

Ο casting director του McQueen, Jess Hallett, δήλωσε ότι η απόφαση προέκυψε ως αποτέλεσμα του θέματος της συλλογής που «αφορούσε την αδελφοσύνη και τον εορτασμό της θηλυκότητας».

Το μοντέλο Betsy Teske, Φωτογραφία: Apimages
Το μοντέλο Betsy Teske, Φωτογραφία: Apimages

Και τα δύο κορίτσια πόσταραν στο προφίλ τους στο Instagram τον ενθουσιασμό τους που συμμετείχαν στο fashion show του διάσημου οίκου.

 

 

So I just walked for Alexander McQueen. Thanks so much to the amazing team! Loved working with you!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Betsy Teske (@betsyteske) στις Οκτ 2, 2017, 12:32μμ PDT

 

Στην Ευρώπη, το μέγεθος εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας μόδας καθώς τον περασμένο μήνα, οι όμιλοι LVMH και Kering ένωσαν τις δυνάμεις τους στη δέσμευση να απαγορεύσουν μοντέλα κάτω από το μέγεθος 34 στις πασαρέλες.

Οι δύο εταιρείες που ελέγχουν μια σειρά από γνωστούς οίκους, όπως Christian Dior, Louis Vuitton, Saint Laurent και Balenciaga, υποσχέθηκαν πως θα χρησιμοποιούν μόνο μοντέλα ηλικίας 16 ετών και άνω από εδώ και πέρα, ενώ τα κορίτσια αυτά θα πρέπει να φορούν τουλάχιστον νούμερο 34. 

Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο, τα μοντέλα θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει πως είναι υγιή και δεν είναι υπερβολικά λεπτά.