Βurberry show/ LFW
Βurberry show/ LFW
06|10|2017 10:30
SHARE
FAIRISLE JUMPER

Τo πουλόβερ που μετρά έναν αιώνα ζωής αλλά δεν έχει φύγει ακόμα από τη μόδα


Αnorak coats με κουκούλες, parkas, windcheaters, ημιδιαφανείς καπαρντίνες ήταν τα κομμάτια που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του show Βurberry στην Εβδομάδα Mόδας του Λονδίνου πριν από λίγες εβδομάδες.

O Christopher Bailey βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να επαναφέρει το εμβληματικό καρό του οίκου που επέστρεψε θριαμβευτικά από τα 00s: ένα print που θυμίζει iconic στιγμές του παρελθόντος που άφησαν εποχή στον κόσμο της μόδας.

Ομως εκτός από το εμβληματικό καρό, είδαμε να επιστρέφει και άλλη μια τάση. Μια τάση που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Τo fair isle (ή ζακάρ) πλεκτό πουλόβερ που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του περίπου το 1920.

Ο φετινός χειμώνας έχει μια νοσταλγία για το παρελθόν και τάσεις που αγαπήθηκαν σε παλαιότερες δεκαετίες κάνουν δυναμικά την επανεμφάνισή τους και επαναδιατυπώνονται.

Ο οίκος Burberry βάζει το συγκεκριμένο πουλόβερ ξανά στην πρώτη γραμμή: τα γεωμετρικά του prints είναι αυτά που του προσδίδουν ένα ξεχωριστό στιλ που δεν μοιάζει ξεπερασμένο.

Το συνδυάζουμε με τζιν, με ένα cropped παντελόνι, με midi φούστα ή midiskirt, μαζί με τα ankle boots μας ( με ένα λευκό πουκάμισο από μέσα για να preppy office look).

Tα Fairisle jumpers θα γίνουν φέτος το χειμώνα μια πρόταση για cool, ζεστές εμφανίσεις με άποψη. Τα γεωμετρικά σχέδια είναι αυτά που δίνουν ξεχωριστή ταυτότητα και vintage άγγιγμα στο ρούχο. Αν έχετε στην ντουλάπα σας ένα τέτοιο κομμάτι, μεγάλοι οίκοι σας συστήνουν ανεπιφύλακτα να το επαναφέρετε! 

Πουλόβερ Burberry
Πουλόβερ Burberry

Πουλόβερ Burberry 

Πουλόβερ Burberry 

Πουλόβερ, Temperley London

Πουλόβερ & Daughter

Πουλόβερ Marc Jacobs 

Πουλόβερ Stella McCartney 

Πουλόβερ Εtoile Isabel Marant