Shutterstock
Shutterstock
16|10|2017 20:37
SHARE
PREPPY STYLE

Preppy style: Το αυστηρό, κολεγιακού τύπου στιλ είναι must -Οι συνδυασμοί για να το φορέσεις


Είναι το στιλ που  εδώ και πολλές δεκαετίες έχει το δικό του, ξεχωριστό κεφάλαιο στη μεγάλη βίβλο της μόδας.

Το preppy style, το κολεγιακού τύπου στιλ έχει μέσα του την έννοια του... «πρέπει».

Το στιλ ντυσίματος της Ivy League (μιας ομάδας αμερικάνικων πανεπιστημίων: Υale, Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, University of Pennsylvania, Harvard, Princeton) σημάδεψε για πάντα το χώρο της μόδας και άνοιξε νέους ορίζοντες.

Με το πέρασμα του χρόνου, το κολεγιακού τύπου στιλ άρχισε να χαρακτηρίζει και άλλες ηλικιακές ομάδες, δεν αφορούσε μόνο σπουδαστές.

Το αυστηρό και σοφιστικέ ντύσιμο έγινε κομμάτι της καθημερινότητας αποπνέοντας φινέτσα και κομψότητα.

Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει χάσει τη δυναμική του και επιστρέφει πάντα συμβαδίζοντας με τις στιλιστικές επιταγές κάθε σεζόν.

Το «preppy look» χαρακτηρίζεται από τουίντ σακάκια, πουλόβερ που φοριούνται πάνω από polo μπλουζάκια, blazers, ρίγες, button down πουκάμισα, γιλεκάκια που φοριούνται με πουκάμισο, cardigan ζακέτες, loafers, καρό ύφανση, loafers, παντελόνια chinos και μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε στιγμή μέσα στη μέρα.

Ο τρόπος που θα φορεθούν αυτά τα κομμάτια θα καθορίσει το τελικό στιλιστικό αποτέλεσμα που σίγουρα μπορεί να γίνει μοντέρνο και άκρως νεανικό, ακόμα κι αν φαινομενικά είναι συντηρητικό.

Το preppy στιλ είναι ρομαντικό, αποπνέει αέρα αυτοπεποίθησης και αυστηρότητας, αριστοκρατικότητας και πολυτέλειας και τη φετινή σεζόν μας προκαλεί για καθημερινές εμφανίσεις.

Ακολουθούν 20 συνδυασμοί για υπέροχες εμφανίσεις μέσα στη μέρα: