@Chanel
@Chanel
09|12|2017 08:49
SHARE
CHANEL METIERS D' ART

Chanel Métiers d’art: O Karl Lagerfeld αποθεώνει το navy look και... πειράζει την μαρινιέρα της θρυλικής Coco 


Ο Karl Lagerfeld για τη νέα συλλογή της Chanel Métiers d’art επιστρέφει στη γενέτειρά του το Αμβούργο, εμπνέεται από το λιμάνι του, «παίζει» με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, και πάει το navy look σε άλλο επίπεδο. 

Μια συλλογή ιδιαίτερη στην οποία ο κορυφαίος Karl Lagerfeld κατάφερε να ενσωματώσει εικόνες του λιμανιού του Αμβούργου! Με το δικό του μοναδικό τρόπο φυσικά. 

Navy δημιουργίες εμπνευσμένες από τις στολές των πληρωμάτων του εμπορικού ναυτικού, φυσικά στο στιλ και το πνεύμα της Chanel. Αλλωστε και η Gabrielle Chanel εμπνεύστηκε από το ναυτικό για κάποιες από τις δημιουργίες της που την καθιέρωσαν και έμειναν στην ιστορία: Την μαρινιέρα της, τα κλασικά παλτό της, τα οποία «φόρεσε» στις γυναίκες που με τη σειρά τους τα λάτρεψαν και τα λατρεύουν μέχρι σήμερα. 

Μια συλλογή γεμάτη δημιουργίες μοναδικές και τολμηρές, που δημιουργούν μια αίσθηση αυτοπεποίθησης. Εξαιρετικά θηλυκές. 

Μια συλλογή με καθαρή κατεύθυνση και... ναι, μια συλλογή χαριτωμένη. 

Μια συλλογή με δημιουργίες με ναυτικούς γιακάδες, jackets στενά αλλά και σε πιο φαρδιά γραμμή, μακριές ρεντιγκότες, κοντές φούστες και φαρδιές jip culotte, όλες σχεδιασμένες για να κάνουν πιο... θηλυκό αυτό το 76μελές πλήρωμα «ναυτών που δεν έχουν μπει ποτέ στο νερό», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Karl Lagerfeld. 

Μια συλλογή με δημιουργίες βραδυνές με έμπνευση από τις βραδιές στο Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Ελβα.

Τα αξεσουάρ και αυτά με navy χαρακτήρα. Καπέλα από πολυτελή υλικά, γάντια (με κομμένα δάχτυλα), πλεχτές κάλτσες που περνούν το γόνατο, παπούτσια με ιδιαίτερα τακούνια και μεγάλους φιόγκους.

Με αυτή την κολεξιόν ο Karl Lagerfeld προτείνει όχι μόνο looks αλλά διάθεση, στιλ. 

Το «ανδρικό» στιλ γίνονται πιο θηλυκό από ποτέ, ενώ το θηλυκό πιο σκληρό με τη βοήθεια ενός καπέλου και τις αυστηρές γραμμές.

Η γυναίκα Chanel είναι μοναδική και αναπόφευκτα ξεχωρίζει: «Ντύσε μια γυναίκα στα ασπρόμαυρα για ένα πάρτι και δες την να ξεχωρίζει», έλεγε η Gabrielle Chanel.

Με τη συλλογή που παρουσίασε ο Karl Lagerfeld στο Αμβούργο προσέθεσε μυστήριο και βάθος στο στιλ. Με τη μέγιστη δυνατή κομψότητα. 

H συλλογή

Το κλασικό τουίντ, το ύφασμα κατατεθέν της Chanel, συνδυάζεται με άλλα υλικά,  λεπτή τσόχα, κασμίρ, φανέλα. Το μεταξωτό κρεπ εναλλάσσεται με σιφόν και μια πολύ ιδιαίτερη φανέλα. Τα πλεκτά σχέδια αντλούν την έμπνευσή τους από τα τούβλα των κτιρίων που περιβάλλουν τις αποβάθρες στο λιμάνι και τις στοίβες των πολύχρωμων κοντέινερ που φτάνουν με φορτηγά πλοία, τα κουμπιά παίρνουν το σχήμα τους από τα μπουλόνια ενώ το μάλλινο νήμα μετασχηματίζεται σε χοντρά σχοινιά. 

Τα φτερά, τα κεντήματα, τα στρας, τα μαργαριτάρια και οι χάντρες, σε δημιουργίες με έμπνευση από σοφιστικέ βραδιές στο Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα. 

Μαύρο, μπεζ, γκρι, navy μπλε, κόκκινο... Αμβούργου (σαν και αυτό που έχουν τα τούβλα στα κτίρια του λιμανιού της γερμανικής πόλης), λάμψεις χρυσού και κόκκινου, φτερά και το ναυτικό ριγέ συνιστούν τη μινιμαλιστική παλέτα της συλλογής της Chanel Métiers d’art.

Το Παρίσι της Chanel, περισσότερο από ποτέ, ενώνεται με τις πορτοκαλί αποχρώσεις της αρχιτεκτονικής του Αμβούργου.

Τα κλασικά Chanel jackets αποκτούν όγκο. Ένα άλλο, μακρύτερο με ψηλό γιακά, είναι ψηλόμεσο, ιδανικό για να δημιουργεί την αίσθηση μιας πιο ψηλής σιλουέτας. 

Τα παντελόνια είναι πιο φαρδιά, τόσο κοντά όσο και πιο μακριά, με μια τετράχρωμη κορδέλα grosgrain στη ραφή. 

Η ίσια φούστα αποκτά navy αισθητική με δυο κουμπιά στη μέση, γίνεται «ναυτική φούστα», όπως την αποκαλεί ο Karl Lagerfeld. 

Το θρυλικό Chanel τουίντ ταγιέρ έχει navy κολάρο κεντημένο πάνω σε ένα κασκόλ ρεγκάτας και μίνι φούστα. 

Ενα άλλο εξίσου εντυπωσιακό ταγιέρ, από κασμίρ, με κολάρο που κλείνει με μια σειρά από μαργαριτάρια.

Τα κοστούμια, με πλεκτό νήμα, έχουν εντυπωσιακούς γιακάδες-κολάρο, και ανοιχτές μανσέτες.  

Navy σακάκια πάνω από φαρδιές ολόσωμες φόρμες. 

Η μακριά ρεντιγκότα είναι φτιαγμένη από μάλλινο κοτλέ, ή πλεκτό τουίντ.

 Ορισμένα σακάκια και παντελόνια σε έντονο πορτοκαλί πλεκτό τουίντ θυμίζουν τις περιοχές με τα κόκκινα φώτα του Αμβούργου, όπου οι ναύτες αναζητούν καταφύγιο υπό τον ήχο των τραγουδιών που παίζονται στο ακορντεόν. Και ναι με έμπνευση τα ακορντεόν ο Karl Lagerfeld φτιάχνει μια μοναδική μικρή τσάντα ώμου. 

Μια pencil φούστα, φοριέται με ένα πλεκτό τουίντ σακάκι στα χρώματα του  ήλιου που αντανακλάται στα παράθυρά. 

Αλλες φούστες, σε μαύρο και χρυσό τουίντ ή σε μαύρο σατέν, φορεμένες με μια κρεπ μπλούζες και ένα μεγάλο κασκόλ ρεγκάτας. 

Ενα σακάκι σε μπεζ χρώμα του μαργαριταριού φορεμένο με μία φούστα σε γοργονέ σχήμα κεντημένη με αλυσίδες άγκυρας, ένα κοστούμι που καλύπτεται εξ ολοκλήρου με μαργαριτάρια ή μία παντελόνα που λάμπει από τις πούλιες στο χρώμα του ηλιοβασιλέματος. 

Δημιουργίες για τις πρεμιέρες, φορέματα που ρέουν με μανίκια σε μπλε κρεπ ή φούστες με μεταξωτό τούλι και στρατιωτικό γιλέκο με κεντημένο τούλι και δαντέλα. 

Τα χέρια καλύπτονται με μακριά κεντημένα γάντια χωρίς δάχτυλα. 

Το μακρύ μαύρο φόρεμα με ανοιχτή πλάτη και βολάν συνδυάζεται με κάπες. 

Τα μακριά ασύμμετρα φορέματα σε ιριδίζουσες αποχρώσεις, με πολύχρωμο κεντημένο τούλι από μέσα. 

Ταράζοντας τις νόρμες, ο Karl Lagerfeld μεταμορφώνει την κλασική μαρινιέρα, που τόσο λάτρεψε η Gabrielle Chanel, σε ένα μίνι στράπλες φόρεμα κεντημένο εξ ολοκλήρου με βαμμένα φτερά, κολάρο και μανσέτες με πούλιες και πολύτιμες πέτρες. Αλλά και σε μακρύ φόρεμα με σατέν φούστα γεμάτη φτερά. 

Αλλά και άψογα σμόκιν...

Τα αξεσουάρ

Όσον αφορά στα αξεσουάρ, η τσάντα – φετίχ σε ναυτικό στιλ κρεμιέται στον έναν ώμο, έτοιμη για ένα μεγάλο ταξίδι στη θάλασσα, τα clutches είναι εμπνευσμένα από τα κοντέινερ του Αμβούργου, τα μπουλόνια και τα σωσίβια και ναι, παίρνουν τη μορφή τους. 

Ο Karl Lagerfeld ντύνει την Chanel's Gabrielle  που λάνσαρε φέτος προς τιμήν της ιδρύτριας του Οίκου, Grabrielle Chanel, με καρό τουίντ σε χρώματα που θυμίζουν τα τούβλα στα κτίρια του Αμβούργου. 

Οι ναυτικές άγκυρες εμφανίζονται σε σκουλαρίκια και καρφίτσες ενώ τα μπρασελέ μεταμορφώνονται σε κορδόνια. 

Δείτε περισσότερες από τις δημιουργίες της Chanel Métiers d’art:


 

 

 

 

TAGS