Cartier
Cartier
11|12|2017 21:00
SHARE
CARTIER

Cartier Love Bracelet -H ιστορία πίσω από το εμβληματικό κόσμημα


Αν υπάρχει ένα κόσμημα απόλυτα συνυφασμένο με τον έρωτα και την αιώνια αγάπη, αυτό είναι το Love Bracelet.

To Cartier Love Bracelet, είναι ένα μοναδικό item που λατρεύτηκε διαχρονικά από τον κόσμο της μόδας, μεγάλους σταρ και celebrities.

Ένα αντικείμενο αγάπης και αφοσίωσης που κέρδισε επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο εμβληματικές δημιουργίες όλων των εποχών.

Είναι ένα υπέροχο κόσμημα που στολίζει με τον πιο κομψό και πολυτελή τρόπο τον καρπό ενός άντρα ή μιας γυναίκας, θέλοντας να εκφράσουν την αγάπη τους ο ένας για τον άλλο, ή να γιορτάσουν τη δέσμευσή τους.

Μπορεί να φορεθεί από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το στιλ τους.

Το θρυλικό βραχιόλι του κορυφαίου οίκου Cartier σχεδιάστηκε το 1969 στη Νέα Υόρκη από τον Ιταλό σχεδιαστή Αldo Cipullo και έγινε γρήγορα must-have για τους πιο κομψούς κατοίκους της πόλης. Είναι εμπνευσμένο από τη ζώνη αγνότητας και την ιδέα ότι τα σύμβολα αγάπης πρέπει να είναι αιώνια. Η ιδιαιτερότητά του, -αυτό που το κάνει ξεχωριστό- είναι ο μηχανισμός του. 

Σε αντίθεση με τα κοινά βραχιόλια αυτού του τύπου, που είναι αρκετά φαρδιά ώστε να γλιστρούν στο χέρι, το πασίγνωστο βραχιόλι Love διαθέτει τεχνολογία κλειδώματος.

Είναι σχεδιασμένο με κομψές, μίνιμαλ εγκοπές στην επιφάνειά του, με σκαλισμένους κύκλους, τους οποίους διαπερνά μια οριζόντια γραμμή.

Τα δύο μισά C shape κομμάτια, κλειδώνουν και ανοίγουν μόνο με την χρήση ειδικού εργαλείου, που μοιάζει με κατσαβίδι μινιατούρα και έρχεται μαζί με το βραχιόλι. Το κατσαβίδι είναι, επίσης, διαθέσιμο με την μορφή κολιέ, επιτρέποντας σε ένα μόνο άτομο να μπορεί να το ξεκλειδώσει, ενώ το κλειδί είναι φορεμένο στον λαιμό του άλλου συντρόφου ως σύμβολο παντοτινής δέσμευσης.

Cartier
Cartier

Τα πρώτα διάσημα βραχιόλια ήταν κατασκευασμένα από επιχρυσωμένο ασήμι.

Το βραχιόλι διατίθεται σε κίτρινο χρυσό 18k, ροζ χρυσό, λευκόχρυσο, πλατίνα, αλλά και με διαμάντια (προστέθηκαν στο αρχικό σχέδιο το 1979) στη θέση των ιδιαίτερων και συμβολικών χαραγματιών, όπου κανονικά δεσπόζουν οι βίδες που σημαίνουν την απόλυτη δέσμευση.

Οταν το βραχιόλι βγήκε στην αγορά, μπορούσε να αποτελέσει το τέλειο δώρο ανάμεσα σε ζευγάρια που ήθελαν να εκφράσουν τα αισθήματα τους. Ο οίκος δώρισε κάποια από τα βραχιόλια σε διάσημα ζευγάρια του σινεμά όπως οι Elizabeth Taylor και Richard Burton, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την σημασία τους και τον ρομαντισμό που τα συνοδεύει.

Σήμερα μπορεί ο καθένας να το φορέσει ακόμα και αν δεν έχει σύντροφο ή μπορεί να το προσφέρει σαν δώρο σε οποιαδήποτε περίσταση.

Το πολύτιμο και πολυπόθητο κόσμημα συνεχίζει να αυξάνει την δημοτικότητα του.

Cartier
Cartier

Καθώς το δημοφιλές βραχιόλι συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα, ο οίκος αποφάσισε να επεκτείνει την σειρά Love και να δημιουργήσει δαχτυλίδια, μανικετόκουμπα, σκουλαρίκια, κολιέ και ρολόγια βασισμένα στο ίδιο σχέδιο με το αρχικό, μοναδικό βραχιόλι.

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη συλλογή του οίκου από την δημιουργία του το 1847. Για την ιστορία, το σχέδιο ήταν το πρώτο του Aldo Cipullo αλλά όχι το τελευταίο, αφού δημιούργησε ένα ακόμα με όνομα «Juste Un Clou».

Κάθε βραχιόλι που κατασκευάζεται διαθέτει έναν μοναδικό, σειριακό αριθμό, χαραγμένο, αρχειοθετημένο και φυλαγμένο στα κεντρικά του οίκου Cartier, ώστε να διασφαλίζεται η αυθεντικότητα του.

Οι τιμές τους διαφοροποιούνται ανάλογα με τα υλικά και μπορούν να αγγίξουν τα 35 χιλιάδες δολάρια.

Πριν μερικούς μήνες ο οίκος κάλεσε το κοινό να απαντήσει στο ερώτημα τι θα έκαναν για την αγάπη, μέσα από την καμπάνια «What Would You Do For love;».

Είτε, λοιπόν, είστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα, είτε θέλετε να προσθέσετε ένα signature βραχιόλι στη συλλογή σας, τότε επενδύστε στο Cartier Love Bracelet.