Jackie Gomez
Jackie Gomez
ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΥΧΙΑ

Kεφάλαιο τεχνητά νύχια: Gel ή ακρυλικό -Ποιο σου ταιριάζει περισσότερο


Τα μανικιούρ είναι μια διαδικασία πολύ χαλαρωτική και ανακουφιστική και σε όλες μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα όταν βλέπουμε τα χέρια μας όμορφα και περιποιημένα.

Όλες οι τάσεις και τα σχέδια στην nail art είναι αμέτρητα και δεν γίνεται να μην ξεμυαλιστείς και να θες να τα δοκιμάσει όλα στα στα νύχια σου, συνήθως όμως απαιτούν λίγο παραπάνω μήκος στα νύχια για να αναδειχτούν.

Από την άλλη η καθημερινότητα, το στρες , η διατροφή ακόμα και η εργασία σου συχνά μπαίνουν εμπόδιο και δεν καταφέρνεις με τίποτα να μακρύνεις τα νύχια σου, ούτε σου επιτρέπουν να τα περιποιείσαι όσο θα ήθελες. Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχουν τα τεχνητά νύχια από τζελ ή ακρυλικό. Να ξεκαθαρίσουμε οτι όταν μιλάμε για νύχια με μήκος εννοούμε ένα νορμάλ, διακριτικό και chic και όχι πολύ μακριά και γαμψά σαν του γυπαετού. Η υπερβολή είναι αντιαισθητική και κιτς.

Ποιό υλικό είναι όμως καλύτερο για τα δικά σου νύχια και θα διαρκέσει περισσότερο;

Ακρυλικό ή gel; ανακάλυψε τι σου ταιριάζει.

Nύχια gel

Η διαδικασία αρχίζει με τον καθαρισμό και τη λείανση του νυχιού. Η ειδικός εφαρμόζει στα νύχια μια τεχνητή άκρη για επιμήκυνση, οπότε εφαρμόζεται ένα primer για την τοποθέτηση . Εάν δεν χρησιμοποιείται tip, το primer απλώνεται πάνω από το φυσικό νύχι.

Το χρώμα ή το βερνίκι εφαρμόζεται στην συνέχεια, συνήθως σε δύο έως τρεις στρώσεις.

Ανάμεσα σε κάθε στρώση τα χέρια τοποθετούνται κάτω από μία λάμπα UV ή LED για δύο έως τρία λεπτά, προκειμένου to gel να σκληρύνει και να σταθεροποιηθεί. Στην συνέχεια η nail artist απλώνει top coatγια να ολοκληρωθεί η διαδικασία

 

 

Ακρυλικά νύχια

Τα νύχια πρώτα καθαρίζονται και λειαίνονται όπως και στην προηγούμενη περίπτωση. Τεχνητά nail extension τοποθετούνται έπειτα πάνω από το νύχι χρησιμοποιώντας ένα μίγμα σκόνης (πολυμερούς) και υγρού (μονομερούς).

H nail artist με ένα μικρό πινελάκι αναμιγνύει την σκόνη με το υγρό και απλώνει μικρή ποσότητα στο κάθε νύχι . Το μίγμα στεγνώνει γρήγορα, οπότε η τεχνικός πρέπει να δουλεύει γρήγορα και προσεκτικά για να δημιουργήσει το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα.

 

 

Οι βασικές διαφορές

Τα νύχια από gel στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα ακρυλικά και αφήνουν πιο γυαλιστερό, πιο απαλό και φυσικό φινίρισμα. Είναι επίσης πιο ακριβά από τα ακρυλικά .

Για να να στεγνώσουν τα νύχια από gel και να σταθεροποιηθούν χρησιμοποιούνται λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας ή LED, πράγμα που σημαίνει ότι τα χέρια εκτίθενται στην ακτινοβολία UVA .

Aπό την άλλη, τα ακρυλικά έχουν έντονη οσμή λόγω των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία. Είναι πιο εύκολο να διορθώσετε ένα σπασμένο ακρυλικό νύχι στο σπίτι σε σχέση με ένα gel, αλλά τα νύχια gel δεν είναι τόσο βλαβερά για την υγεία των νυχιών κατά την αφαίρεση , αν αφαιρεθούν σωστά. Επειδή τα ακρυλικά είναι πιο σκληρά, παχύτερα και πιο άκαμπτα δεν είναι τόσο ευέλικτα, αλλά διαρκούν περισσότερο.