Balmain
Balmain
ΒΑΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πώς θα κάνεις ανταύγειες στο σπίτι και άλλα 13 tips για εσένα που βάφεις μόνη τα μαλλιά σου


Σε όλες μας αρέσουν τα όμορφα περιποιημένα μαλλιά και οι περισσότερες γυναίκες έχουν βάψει τουλάχιστον μία φορά τα μαλλιά τους.

Από την στιγμή που κάποια θα μπει στην διαδικασία της βαφής είτε στο κομμωτήριο είτε στο σπίτι, η συντήρηση είναι απαραίτητη. Ιδίως όταν το νέο χρώμα είναι πολλούς τόνους διαφορετικό και καθώς τα μαλλιά μακραίνουν οι ρίζες κάνουν την εμφάνιση τους και χαλάνε την εικόνα. Πολλές είναι οι γυναίκες προτιμούν να βάφουν μόνες τα μαλλιά τους στο σπίτι με ειδικές συσκευασίες βαφών και όχι σε κάποιο hair salon.

Αν κι εσείς ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία σκεφτείτε το καλύτερα: Είστε σίγουρες πως τόσο καιρό το κάνατε σωστά; Εμείς βρήκαμε τα πιο έξυπνα και χρήσιμα tips για όλες εσάς που βάφετε τα μαλλιά σας μόνες σας, αλλά και τις αρχάριες που σκέφτονται να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Φυσικά χρειάζεται να έχετε τα απαραίτητα και να διαβάζετε προσεχτικά τις οδηγίες στην συσκευασία της κάθε βαφής. Αυτά είναι όλα τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο χρώμα στο σπίτι.

1. Αν σκέφτεστε μια δραστική αλλαγή προτιμήστε το κομμωτήριο

Αν από το πολύ σκούρο επιθυμείτε να πάτε στο ξανθό θα χρειαστούν πολλές διαδοχικές βαφές, που μόνο η επίσκεψη σε έναν ειδικό κομμωτή μπορεί να πετύχει.

2. Αγοράστε δύο κουτιά

Αντί για μία συσκευασία βαφής πάρτε δύο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εξαντληθεί η βαφή στη μέση της διαδικασίας. Εάν τα μαλλιά σας έχουν μήκος μέχρι τους ώμους ή ακόμα πιο μακριά, μπορεί χρειαστείτε δύο κουτιά για να καλύψετε όλο το κεφάλι, ανάλογα και το πάχος της τρίχας. Αν τελικά το ένα κουτί περισσέψει, μπορείτε πάντα να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά.

3. Κάντε το τεστ της μιας τούφας

Εάν δοκιμάζετε μια νέα απόχρωση, δοκιμάστε την πρώτα σε μερικές κομμένες τρίχες ή κρυμμένες στο πίσω μέρος τούφες. Αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί ξεκινήστε την διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν αποκλείεται τα μαλλιά σας να πάρουν πορτοκαλί ή μοβ ή ακόμα και πράσινους τόνους κάτι που σίγουρα δεν θέλετε.

4. Γδυθείτε!

Πολλές γυναίκες το κάνουν για να αποφύγουν τους λεκέδες στα ρούχα. Ωστόσο μπορείτε απλά να φορέσετε ένα παλιό μπλουζάκι ή πουκάμισο ή να τοποθετήσετε στους ώμους σας μια πλαστική σακούλα για να μην λερωθείτε.

Shutterstock
Shutterstock

5. Εχετε το lip balm κοντά σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα ίχνη χρώματος στην γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, και τον αυχένα, Προτού βάψετε τα μαλλιά σας απλώστε μικρή ποσότητα lip balm, στην επιδερμίδα στα σημεία αυτά και προστατέψτε την.

6. Χρησιμοποιήστε ειδικό πινέλο

Ορισμένες βαφές έρχονται με ειδικό πινέλο στην συσκευασία. Μην το υποτιμάτε. Μπορεί η εφαρμογή με τα δάχτυλα να είναι διασκεδαστική, δεν είναι όμως πάντα επιτυχημένη. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα αναμίξτε την βαφή σε ένα μπολ και απλώστε με το πινέλο.

7. Δημιουργήστε ανταύγειες με μια οδοντόβουρτσα

Χρησιμοποιήστε ένα κιτ βαφής δύο τόνους πιο ανοιχτή από το χρώμα σας και δημιουργήστε highlights με μια καθαρή οδοντόβουρτσα ή το βουρτσάκι της μάσκαρα. Απλώστε με φειδώ, στα σημεία που βλέπει περισσότερο ο ήλιος για φυσικό τελείωμα.

8. Ξεκινήστε από πάνω

Δεδομένου ότι οι ρίζες χρειάζονται περισσότερο χρώμα και χρόνο επεξεργασίας, εφαρμόστε το χρώμα πρώτα εκεί, στη συνέχεια χτενίστε προς τα κάτω για να το διανείμετε ομοιόμορφα. Εργαστείτε σε τέσσερα έως έξι τμήματα, όπως και οι επαγγελματίες για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη.

9. Χρησιμοποιήστε δύο καθρέφτες

Η βαφή του πίσω μέρους του κεφαλιού σας μπορεί να είναι δύσκολη. Χρησιμοποιήστε έναν δεύτερο καθρέφτη για να σάς βοηθήσει να βλέπετε τις κινήσεις σας.

10. Μαντηλάκια καθαρισμού

Θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τυχόν λεκέδες από το χρώμα στην γραμμή των μαλλιών και γύρω από το μέτωπο.

11. Σκουφάκι μπάνιου

Οταν ολοκληρώσετε την διαδικασία μαζέψτε τα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου ή πλαστική σακούλα. Με αυτόν το τρόπο η βαφή δεν θα «τρέξει» και δεν θα λερωθείτε.

12. Εξτρα ζευγάρι γάντια

Τα γάντια είναι απαραίτητα όχι μόνο για την εφαρμογή της βαφής αλλά και για το ξέβγαλμα. Χρησιμοποιήστε και δεύτερο ζευγάρι.

13. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο

Λούζοντας τα μαλλιά σας συχνά, το χρώμα ξεθωριάζει. Λούστε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα.

14. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα

Αφού βάψετε τα μαλλιά σας πρέπει να τα φροντίζετε σωστά, με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Επιλέξτε ειδικά σαμπουάν χρώματος, conditioner και κάντε θεραπείες λάμψης μια φορά την εβδομάδα για να τα διατηρήσετε εντυπωσιακά.