shutterstock.com
shutterstock.com
ΕΛΑΙΟ ΤΕΑ ΤREE

Ελαιο tea tree: Εξαφανίζει τα σπυράκια


Η ονομασία του δικαιολογημένα θα σε παραξενέψει, αλλά οι ιδιότητες αυτού του ελαίου είναι ευεργετικές τόσο για την επιδερμίδα σου, όσο και για την υγεία σου γενικά.

Το tea tree oil είναι το έλαιο του τεϊόδεντρου, που ευδοκιμεί στην Αυστραλία και είναι γνωστό για τη χρήση του στις λοιμώξεις του δέρματος.

Αξίζει επίσης να το δοκιμάσεις, γιατί βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, δρα αντισηπτικά και απολυμαντικά, είναι αντιμικροβιακό, ενώ ανακουφίζει από εγκαύματα και αντιμετωπίζει την ακμή και τους μύκητες.

  • Χρησιμοποίησε το για να κάνεις ένα αναζωογονητικό και ανακουφιστικό ποδόλουτρο. Ρίξε μερικές σταγόνες από το έλαιο σε ζεστό νερό και μούλιασε τα πόδια σου για μισή ώρα. Η διαφορά γίνεται αισθητή άμεσα!
  • Απαλλάξου από το ανεπιθύμητο σπυράκι βάζοντας μια σταγόνα από το έλαιο επάνω του με τη βοήθεια μιας μπατονέτας. Επανέλαβε μέσα στη μέρα αν χρειαστεί.
  • Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου σε βάθος αναμειγνύοντας 3-4 σταγόνες tea tree oil με ένα έλαιο βάσης, όπως το αμυγδαλέλαιο. Κάνε απαλό μασάζ στις περιοχές με έντονη ξηροδερμία – αγκώνες, γόνατα.