shutterstock
shutterstock
ANTI-AGING MAKEUP

Εξαφανίζουμε τις ρυτίδες από το πρόσωπό μας με το κατάλληλο μακιγιάζ -Κι όμως γίνεται


Με την καθημερινή περιποίηση που προσφέρουμε στο πρόσωπό μας, στοχεύουμε σε μία υγιή, λαμπερή επιδερμίδα.

Καθυστερούμε όσο είναι εφικτό την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης, κάνοντας την επιδερμίδα μας πιο λεία και σφριγηλή. Ωστόσο αναπόφευκτα έρχεται μία ημέρα που οι πρώτες ρυτίδες είναι εμφανείς και φυσικά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, από το να τις αγαπήσουμε.
Υπάρχουν όμως κάποιες περιστάσεις, στις οποίες θέλουμε να δείχνουμε super φρέσκες και λαμπερές, θέλουμε να μειώσουμε, αν είναι δυνατόν ακόμη και να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες από το πρόσωπό μας.

Μπορούμε; Και αν ναι τι καλλυντικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και με ποιο τρόπο; Μήπως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μακιγιάζ που μειώνει τις ρυτίδες από το πρόσωπό μας;

Κάνουμε focus στη βάση που δημιουργούμε, επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και αξεσουάρ μακιγιάζ, για σωστή εφαρμογή.

Ξεκινάμε απλώνοντας στο πρόσωπο ένα primer, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε το δέρμα για το foundation που θα ακολουθήσει, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουμε ότι θα μείνει αναλλοίωτο για ώρες.


Smashbox, Photo Finish Foundation Primer

Μετά το primer περιμένουμε 3-4 λεπτά να απορροφηθεί η υγρασία και συνεχίζουμε με το foundation-προτιμήστε ένα anti-aging make up, καθώς λειαίνει σε κάποιο βαθμό τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές και θα χαρίζει πιο ομοιόμορφη όψη, το οποίο ιδανικά το εφαρμόζουμε με πινέλο ή με καθαρά χέρια.

La Mer, Soft Fluid Long Wear Foundation

Είναι σημαντικό να δουλεύουμε μικρή ποσότητα, με ταμποναριστές κινήσεις, γεμίζοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Αν χρειαζόμαστε extra κάλυψη, το concealer μπορεί να μας βοηθήσει τοπικά. Κατά προτίμηση επιλέγουμε κρεμώδες concealer σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μας, για να δώσουμε λάμψη.


NARS, Radiant Creamy Concealer

Στα περισσότερα πρόσωπα είναι σχεδόν απαραίτητο να εφαρμοστεί σε μαύρους κύκλους αλλά και ρινοπαρειακές.
 

Τέλος χρειαζόμαστε μία διάφανη πούδρα, σε μορφή σκόνης, την οποία εφαρμόζουμε με πινέλο για να σταθεροποιήσουμε τη βάση στο πρόσωπο και να δώσουμε μεταξένια υφή.


Laura Mercier, Translucent Loose Setting Powder

Αποφεύγουμε την υπερβολική ποσότητα, καθώς το δέρμα έτσι βαραίνει το δέρμα και έχουμε αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Διαβάστε επίσης: Πώς ερμηνεύουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια οι επιστήμονες -Γιατί είναι σημαντικές

Ρυτίδες: Αυτές είναι οι τροφές που τις προκαλούν