Shutterstock
Shutterstock
VITAMIN C

Βιταμίνη C: Γιατί οι δερματολόγοι την αποκαλούν μαγικό συστατικό


Αν φτιάξουμε μια λίστα με τα συστατικά που θέλουμε να περιέχονται στα προϊόντα ομορφιάς, είναι σίγουρο ότι θα ξοδέψουμε ώρες μέχρι να την τελειώσουμε.

Αυτό που πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει, είναι να αντιληφθεί τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα της και να επιλέξει προϊόντα με συστατικά που δρουν ενάντια σε όσα θέλει να καταπολεμήσει. 

Από την άλλη πόσες από εμάς γνωρίζουμε ποιες είναι οι δράσεις κάθε συστατικού; Και είναι τόσα πολλά που είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουμε κάποτε να τα ανακαλύψουμε όλα. 

Μένουμε όμως στα πιο σημαντικά, σε αυτά που χρειαζόμαστε οι περισσότερες γυναίκες για το δέρμα μας.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού μας, αλλά και του δέρματος. Σύμφωνα με μελέτες είναι ένα σημαντικό συστατικό που πρέπει να περιέχεται στα skincare προϊόντα μας. Γι αυτό άλλωστε οι δερματολόγοι το αποκαλούν θαυματουργό συστατικό.

Εν συντομία να αναφέρουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές δράσεις της βιταμίνης C. Aυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα, προσφέρει λάμψη αλλά και σύσφιξη, ενισχύει την κυτταρική ανάλαση και έτσι βοηθάει στην επούλωση τραυμάτων. Μειώνει τις επιπτώσεις της υπερέκθεσής μας στον ήλιο αλλά και αυτές της έκθεσής μας στο χλώριο.
Ας κάνουμε όμως μεγαλύτερη ανάλυση σε κάποιες από τις πιο σημαντικές δράσεις της.
 

Αντιοξειδωτικό συστατικό

Αν για κάτι είναι γνωστή η βιταμίνη C, τότε αυτή είναι η αντιοξειδωτική της δράση. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει τον οργανισμό  από τις ελεύθερες ρίζες -καυσαέριο, ο καπνός που υπάρχει στο περιβάλλον που βρισκόμαστε και γενικά όλα όσα είναι επιθετικά ως προς την επιδερμίδα καθημερινά και από αυτά δεν μπορεί να λείπει το άγχος.

Μας προστατεύει από την υπερέκθεση στον ήλιο

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους. Η βιταμίνη C δεν μας προστατεύει από την έκθεσή μας στον ήλιο. Αυτή είναι η δουλειά του αντηλιακού και του δείκτη προστασίας SPF. Η βιταμίνη C ουσιαστικά βοηθάει στη μείωση σημαδιών που έχουν προκληθεί από την έκθεση στον ήλιο, σε βάθος χρόνου.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά που περιέχεται στις κρέμες μας και είναι ίσως το πρώτο που αναζητάμε όταν επενδύουμε σε ένα νέο προϊόν. Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει και την ποιότητά του.

Αντιφλεγμονώδης δράση

Είναι το No1 συστατικό κατά των πανάδων, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον αντιμετωπίζει προβλήματα που προκύπτουν στο δέρμα λόγω ακμής -σημάδια, κοκκινίλες σπυράκια.

Διαβάστε ακόμη: Κεφάλαιο «Υαλουρονικό Οξύ» -Το πιο δραστικό συστατικό κατά της γήρανσης