shutterstock
shutterstock
27|11|2018 10:33
SHARE
SKINCARE TIPS

Αυτά είναι τα 3 συστατικά για υγιές, λαμπερό δέρμα -Αναζητήστε τα στα skincare προϊόντα σας


Σύμφωνα με τους skin experts η αποτελεσματική αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας περιλαμβάνει χρήση αντηλιακού το πρωί και ρετινόλης το βράδυ.

Οι ίδιοι αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν τρία συστατικά που βοηθούν στην περιποίηση της επιδερμίδας. Ποια είναι αυτά, τι προσφέρουν και πώς μπορούμε να τα εντάξουμε στην περιποίηση της επιδερμίδας μας;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι 3 γνώριμα συστατικά σε όλες τις γυναίκες. Έχουν κυρίως αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ βοηθούν στη σωστή ενυδάτωση του δέρματος.

Είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε σε προϊόντα που περιέχουν τα συγκεκριμένα συστατικά, ενώ πρέπει να προσέξουμε τον σωστό τρόπο εφαρμογής στο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να είναι πάντα καθαρό.

Υαλουρονικό Οξύ

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το top αντιγηραντικό συστατικό, να σας παρουσιάσουμε τη φυσική ουσία που συγκρατεί το νερό και έχουμε στον οργανισμό μας, το υαλουρονικό οξύ. Βρίσκεται ανέμεσα στα κύτταρα και τις ίνες κολλαγόνου και έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη φυσική δομή, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

 

shutterstock
shutterstock

Το υαλουρονικό οξύ ουσιαστικά ελέγχει και ρυθμίζει την ανανέωση κυττάρων, ενώ συμβάλλει και στην παραγωγή κολλαγόνου. Το πιο σημαντικό, αξιοσημείωτο είναι ότι τα μόριά του έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν 1000 περισσότερο νερό από το βάρος τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρείται η υγρασία του δέρματος, γι αυτό οι δερματολόγοι το θεωρούν απαραίτητο για δέρματα αφυδατωμένα, ξηρά. Τέλος έχει τρομερή αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση.

Ceramides

Στο εσωτερικό της εξωτερικής μεμβράνης πολλών κυττάρων του οργανισμού μας υπάρχουν σε υψηλή συγκέντρωση μόρια λιπιδίων, γνωστά και ως ceramides. 

Η βασική τους ιδιότητα είναι να συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του. Τα ceramides ενισχύουν τη φυσική άμυνα κατά των επιθετικών στοιχείων στο δέρμα, ενώ αποκαθιστούν την υγρασία του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα μας να είναι πιο απαλή, λεία αλλά και σφριγηλή. 

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Είναι η πιο πολύτιμη βιταμίνη του δέρματος, καθώς έχει την ιδιότητα να απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα. Επιπλέον συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζει λάμψη σε περιοχές με ανομοιογενή χροιά και σκούρες κηλίδες. Η σύστασή του είναι σαν ελαφρύ ζελέ, το οποίο μπορεί εύκολα να απορροφηθεί από το δέρμα και έτσι δρα αποτελεσματικά στις εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας. Μετά από καθημερινή εφαρμογή προϊόντων με σύμπλεγμα βιταμινών Β το πρόσωπο δείχνει πιο λαμπερό.

Διαβάστε ακόμη: Κεφάλαιο «Ρετινόλη» -Το συστατικό που χρειάζεται η ενυδατική μας κρέμα