shutterstock
shutterstock
MULTI MASKING

Multi Masking: H skincare συνήθεια που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας


Είναι μία skincare συνήθεια που πρωταγωνιστεί στο instagram και την προτιμούν ιδιαίτερα οι διάσημες.

Το multi masking είναι η εφαρμογή διαφορετικών μασκών στο πρόσωπο, που στοχεύει να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε σημείο. Για παράδειγμα οι ρινοπαρειακές και το πηγούνι έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες από τα ζυγωματικά και το μέτωπο. 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να εφαρμόσουμε την κατάλληλη μάσκα στο σημείο που πρέπει.

Φροντίζουμε πάντα το πρόσωπό μας να είναι καθαρό, πλυμένο με κατάλληλο για τον τύπο δέρματός μας προϊόν.

Οι skincare experts προτείνουν να κάνουμε μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα. Δεδομένου ότι πλησιάζουμε στις εορτές που θα κάνουμε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις μας, είμαστε τυπικές σε αυτή τη skincare συνήθεια.

shutterstock
shutterstock

Τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό λοιπόν από το να επιλέξουμε μία, δύο ημέρες της εβδομάδας -προσωπικά πάντα επιλέγω την Πέμπτη- και να κάνουμε multi masking. Κάνουμε ένα mini spa στο πρόσωπό μας και ένα υπέροχο δώρο σε εμάς.

Και επειδή ως γυναίκες έχουμε πάνω από μία μάσκα στο ντουλάπι μας, επιλέγουμε για τα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν ξηρότητα, αυτά που είναι πιο αφυδατωμένα, ενυδατικές μάσκες, ενώ για σημεία όπως ζυγωματικά, μέτωπο μάσκες που προσφέρουν λάμψη.

Δεν ξεχνάμε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Εκεί εφαρμόζουμε pads ή κάνουμε μάσκα κατάλληλη για μαύρους κύκλους ή τις ρυτίδες έκφρασης.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τη μάσκα προσώπου, μπορούμε μετά τον καθαρισμό να κάνουμε απολέπιση. Δε χρειάζεται να έχουμε κάποιο scrub προσώπου, αρκεί να αναμείξουμε 2-3 κουταλιές λάδι με 2 κουταλιές αλάτι. Κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπό μας, αποφεύγοντας τις περιοχές που έχουμε κάποιο σπυράκι ή έχουν σπάσει αγγεία.

FYI: Για να μπορέσετε να κάνετε multi masking θα πρέπει να έχετε κρεμώδεις μάσκες, μέσα σε βαζάκια ή σωληνάρια. Με τις sheet masks, αυτές που φοριούνται στο πρόσωπο, δεν γίνεται.