shutterstock
shutterstock
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΛΑΙΜΟΥ

Πώς εφαρμόζουμε την ενυδατική στο λαιμό -Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τέλειο αποτέλεσμα


Το 2018 σχεδόν όλες οι γυναίκες γνωρίζουν ότι η ενυδάτωση δε σταματά στο πρόσωπο, συνεχίζεται στο λαιμό και φυσικά στο ντεκολτέ

Αυτό είναι κάτι γνωστό πλέον που τηρούν οι περισσότερες γυναίκες. Μάλιστα οι skin experts αναφέρουν ότι η ενυδάτωση του λαιμού είναι ίσως πιο σημαντική και από του προσώπου, καθώς το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο είναι πιο λεπτό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πρώτα σημάδια γήρανσης να εμφανίζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αρκεί να εφαρμόσουμε ένα μέρος από την κρέμα μας στο λαιμό μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένη πίεση που πρέπει να ασκήσουμε στα δάχτυλα, στην παλάμη μας κατά την εφαρμογή.

Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να προλάβουμε τα σημάδια γήρανσης και να ενυδατώνουμε σωστά ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία;

 

Photo by Alexander Krivitskiy on Unsplash
Photo by Alexander Krivitskiy on Unsplash

Ο τρόπος εφαρμογής της κρέμας μοιάζει με αυτόν που του προσώπου. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας, την τρίβουμε στα δάχτυλά μας για κάποια δευτερόλεπτα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του λαιμού με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό tip. Οι κινήσεις πρέπει να έχουν αποκλειστικά και μόνο ανοδική πορεία.

Επιπλέον δίνουμε προσοχή στο πώς ξεκινάμε την εφαρμογή. Συγκεκριμένα οι κινήσεις των χεριών ξεκινάνε από έξω και σιγά σιγά πάμε προς τα μέσα και αυτό γιατί η επιδερμίδα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό και το ντεκολτέ, τείνει να είναι πιο λιπαρή στο κέντρο, οπότε, λογικά, χρειάζεται και λιγότερη ενυδάτωση εκεί. 

Την κρέμα την απλώνουμε και στα 4 δάχτυλά μας, έτσι ώστε κατά την εφαρμογή να καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του λαιμού μας.

Όπως ενυδατώνουμε πρωί και βράδυ το πρόσωπό μας, αντίστοιχα πρέπει να κάνουμε και στην περιοχή του λαιμού. Δεν αμελούμε το σχολαστικό καθαρισμό με απαλές κινήσεις, ενώ πρέπει να εφαρμόζουμε και αντηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι.