shutterstock
shutterstock
ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μήπως τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε λάθος βαφή μαλλιών;


Η οικολογική συνείδηση δεν αποτελεί τάση για την εποχή που διανύουμε, αλλά τρόπο ζωής.

Είναι μία επιλογή που πρέπει όλοι οι άνθρωποι να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας. Και ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες είναι απαραίτητο πλέον να κάνουμε πιο φυσικές επιλογές και στον beauty τομέα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών, μέχρι πρόσφατα επέλεγε βαφές με αμμωνία και ο λόγος ήταν το αποτέλεσμα μακράς διαρκείας. Η τεχνολογία και η επιστήμη όμως προχωρά ή για να είμαστε πιο σωστοί εξελίσσεται και οι φυτικές λύσεις έρχονται να κυριαρχήσουν και εγγυώνται αποτέλεσμα καλύτερο και από αυτό που είχαμε μέχρι σήμερα.

Βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία.. Υπάρχουν στην αγορά και πρέπει οπωσδήποτε να τις δοκιμάσετε (εμείς το έχουμε ήδη κάνει και δεν τις αλλάζουμε με τίποτα). 

 

Για ποιο λόγο;

Θα ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό, το γεγονός ότι η αμμωνία είναι επιβλαβής, καθώς είναι διαβρωτικό συστατικό. Χρησιμοποιείται για να ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας των μαλλιών, ώστε να μπορέσει η βαφή μαλλιών να διεισδύσει μέσα στα μαλλιά. Μία διαδικασία τρομερά επιζήμια για τα μαλλιά και όχι μόνο.

Δημιουργεί ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως ερεθισμό στα μάτια, στη μύτη ή στο λαιμό, δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στο στήθος. εγκαύματα και φουσκάλες στο τριχωτό της κεφαλής. Φυσικά όλες αυτές οι παρενέργειες είναι πιθανό κάποια γυναίκα να μην τις έχει αντιληφθεί με τις τυποποιημένες βαφές μαλλιών που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια. Είναι σημαντικό, όμως, να αναφέρονται και να τις γνωρίζουμε όλες.

Από τη στιγμή όμως που υπάρχει μία ποιοτικότερη λύση, η οποία δεν επιβαρύνει τα μαλλιά, για ποιο λόγο να χρησιμοποιούμε βαφές μαλλιών με αμμωνία;

Είναι γνωστό πως ο βασικότερος λόγος που οι επιθυμητές αποχρώσεις μαλλιών τόσα χρόνια γινόντουσαν με βαφές μαλλιών με αμμωνία είναι η διάρκεια, καθώς η αμμωνία διεισδύει για τα
καλά στην τρίχα. Οι ερευνητές, όμως, της βιομηχανίας της μόδας και της ομορφιάς δημιούργησαν και πρωτοτύπησαν για ακόμη μια φορά ικανοποιώντας όλες τις beauty lovers που θέλουν να κάνουν στροφή σε πιο φυσικές μεθόδους. Οι σύγχρονες βαφές μαλλιών δεν περιέχουν αμμωνία, αλλά συστατικά που χαρίζουν εξίσου εντυπωσιακό, με διάρκεια αποτέλεσμα. 

Ναι είναι γεγονός, μία βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία μπορεί να βάψει πιο δύσκολα τα γκρίζα μαλλιά ή τον ανθεκτικό τύπο τρίχας μαλλιών. Όταν όμως εμπιστευόμαστε επαγγελματικά προϊόντα και φυσικά έναν επαγγελματία, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πιο σημαντικό, οι βαφές χωρίς αμμωνία χρησιμοποιούν συνήθως λιγότερο επιβλαβείς χρωστικές ουσίες.

Στόχος για το 2019 είναι να επενδύσουμε σε φυτικές βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία πλούσιες σε θρεπτικά έλαια που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με λάμψη και διάρκεια. Μπορούμε να τις βρούμε παντού στα κομμωτήρια και να αφεθούμε στα χέρια των hair experts/colorists οι οποίοι λένε ναι στα φυτικά προϊόντα. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που πιστεύουμε!