Φωτογραφία: Jernej Graj/Unsplash
Φωτογραφία: Jernej Graj/Unsplash
SKINCARE

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου για την αυριανή εμφάνιση -Βήμα προς βήμα


Μόλις λίγες ώρες απέχουν για την αυριανή ημέρα των Χριστουγέννων.

Πιθανότατα ορισμένοι να έχετε και σήμερα κάποιο επίσημο κάλεσμα και εκτός από το κατάλληλο outfit πρέπει να φροντίσετε και την επιδερμίδα σας. Ένα mini spa therapy μπορείτε να κάνετε και μόνοι σπίτι, αρκεί να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας και φυσικά τα κατάλληλα προίόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Η πρότασή μας λοιπόν για σήμερα είναι να αφιερώσετε περίπου μία ώρα το μεσημέρι ή το απόγευμα και να περιποιηθείτε το δέρμα σας. Χρειάζεστε ένα καθαριστικό προσώπου, ένα απολεπιστικό-ωστόσο μπορείτε να ακολουθήσετε και κάποια DIY συνταγή-και μία μάσκα που χαρίζει λαμπερή και λεία επιδερμίδα.

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Ακολουθήστε τα βήματα που ακολουθούν και απολαύστε από σήμερα κι όλας αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Η χρυσή μάσκα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούν αρκετοί celebrities στο εξωτερικό.

Βήμα πρώτο και πιο βασικό ο καθαρισμός του προσώπου. Ακόμη και αν δεν έχετε εφαρμόσει τίποτα στην επιδερμίδα σας είναι απαραίτητο να την καθαρίσετε σχολαστικά με ένα προϊόν που ταιριάζει στον τύπο δέρματός σας.

Αφιερώστε περίπου 3 με 5 λεπτά και καθαρίστε το πρόσωπό σας ιδανικά με χλιαρό νερό. Αποφύγετε το πολύ ζεστό αλλά και το κρύο. Μην αμελήσετε την περιοχή του λαιμού σας και το ντεκολτέ σας.

Σκουπιστείτε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις ιδανικά με μία καθαρή, λευκή πετσέτα για να δείτε αν το πρόσωπό σας έχει καθαρίσει εντελώς.

Μην αμελείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ-Photo by Noah Buscher on Unsplash
Μην αμελείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ-Photo by Noah Buscher on Unsplash

Επόμενο βήμα η απολέπιση. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο απολεπιστικό προσώπου, μπορείτε να αναμείξετε μία κουταλιά ζάχαρη με δύο κουταλιές λάδι-αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας ή ακόμη και ελαιόλαδο.

Κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας και όχι βίαιες κινήσεις, αποφεύγοντας πάντα τα σημεία που εμφανίζεται ευρυαγγείες ή έχετε κάποιο σπυράκι. Το μασάζ καλό είναι να έχει διάρκεια περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πάλι με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε με καθαρή πετσέτα.

Τελευταίο βήμα αυτό της ενυδατικής μάσκας. Εφαρμόστε το προϊόν που έχετε επιλέξει και ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσπαθήστε να μείνετε ανέκφραστες όση ώρα κάνετε τη μάσκα, έτσι ώστε να μη σπάσει.

Αφαιρέστε, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε την ενυδατική σας.

Μόλις ολοκληρώσατε ένα mini spa therapy. Ήρθε η ώρα να απολαύσετε το υπέροχο, λαμπερό και λείο πρόσωπό σας!