Γυναίκα που χαμογελάει. Φωτογραφία: Shutterstock
Γυναίκα που χαμογελάει. Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το μακιγιάζ που εξαφανίζει τις ρυτίδες των ματιών


Οι ρυτίδες έκφρασης είναι κάτι που απασχολεί αρκετές γυναίκες και η αλήθεια είναι ότι η αντιμετώπισή τους δεν είναι τόσο εύκολη.

Η περιποίηση των ματιών μας πρέπει να είναι καθημερινή, ακριβώς όπως του προσώπου. Είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε την περιοχή με ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ και φυσικά, να χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ κρέμα ματιών.

Οι κινήσεις είναι πάντα απαλές, ταμποναριστές και ακολουθούν τη φορά των φρυδιών μας -έτσι ώστε να αιματώνεται σωστά η περιοχή και να μην έχουμε μαύρους κύκλους.

Ωστόσο, ακόμα και αν τηρούμε όλες τις παραπάνω οδηγίες, τις οποίες προτείνουν skin experts, με το πέρασμα των χρόνων, οι ρυτίδες θα κάνουν έντονη την εμφάνισή τους. Τα μάτια είναι ένα από τα σημεία του προσώπου που οι ρυτίδες έκφρασης εμφανίζονται πρώτα. Αυτές οι λεπτές γραμμές στις εξωτερικές γωνίες-γνωστό και ως πόδι χήνας- είναι κάτι που έχουν αρκετές γυναίκες, από μικρή ηλικία. 

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε στο μακιγιάζ για να σβήσετε όσο μπορείτε τα σημάδια και να στρώνει καλύτερα το make up;

Μακιγιάζ ματιών/Shutterstock
Μακιγιάζ ματιών/Shutterstock

Το πιο συχνό λάθος είναι η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας προϊόντων. Σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου έχουμε ρυτίδες, πρέπει να δουλεύουμε μικρή ποσότητα προϊόντων μακιγιάζ και να τις δουλεύουμε σωστά με πινέλα ή ακόμα και τα δάχτυλά μας για να στρώνουν και να δείχνουν πιο λείο το δέρμα.

Για τις λεπτές ρυτίδες των ματιών, για παράδειγμα, δουλεύουμε μία μικρή ποσότητα, υγρού concealer κατά προτίμηση, με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε πρώτα το προϊόν στο χέρι μας, το δουλεύουμε με το δάχτυλο ή το πινέλο-ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε-και στη συνέχεια το εφαρμόζουμε στην περιοχή των ματιών, με ταμποναριστές κινήσεις.

Το δουλεύουμε τόσο καλά, μέχρι να δούμε ότι η απόχρωση είναι ομοιόμορφη σε όλο το πρόσωπο και το προϊόν έχει απορροφηθεί εντελώς.

Double Wear Stay-in-Place High Cover Concealer SPF 35 - Estée Lauder
Double Wear Stay-in-Place High Cover Concealer SPF 35 - Estée Lauder

Πριν ακόμα στεγνώσει εντελώς το υγρό concealer με ένα μικρό, φουντωτό πινέλο ματιών και μία διάφανη πούδρα, δίνουμε ματ φινίρισμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια.


Translucent Loose Setting Powder-Laura Mercier

Extra Tip: Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε έντονο μακιγιάζ ματιών, καλό είναι να ολοκληρώσετε με τις σκιές και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και στη συνέχεια να καθαρίσετε καλά την περιοχή, να μην υπάρχουν υπολείμματα από κάποιο προϊόν και τέλος να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία που περιγράφουμε με concealer και πούδρα.