Χαμογελαστές γυναίκες/Shutterstock
Χαμογελαστές γυναίκες/Shutterstock
SKINCARE

To skincare προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες μετά τα 30


Είναι απίστευτο τι μπορεί να κρύβει το ντουλάπι του μπάνιου μας.

Και δεν αναφέρομαι στα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά σε αυτά που αφορούν την περιποίηση της επιδερμίδας μας, στα skincare προϊόντα. Ενυδατικές κρέμες πρωινές, βραδινές, οροί, καθαριστικά, κρέμες ματιών, toner, micellair water, αντηλιακό πραγματικά τα προϊόντα είναι τόσα πολλά που είναι λογικό κάποιες φορές να μπερδευόμαστε με ποια σειρά να τα εφαρμόζουμε.

Αν πρέπει να αναφερθούμε στους γενικούς κανόνες τότε θα πρέπει να τονίσουμε ότι η skincare περιποίηση πρέπει να γίνεται πάντα σε καθαρό πρόσωπο, το οποίο έχουμε περιποιηθεί με ειδικό προϊόν για το πρόσωπο και συνήθως ξεκινάμε με την εφαρμογή των πιο λευστόρευστων προϊόντων και συνεχίζουμε με τα πιο παχύρευστα.

Και ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούσαν μόνο την ενυδατική τους, ο ορός πλέον είναι αναγκαίος. Είναι το προϊόν που προηγείται της κρέμας και το εφαρμόζουμε πάντα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, καθώς τα χρόνια περνούν οι ανάγκες για ενυδάτωση και περιποίηση όλο και αυξάνονται. Είναι πολύ βασικό να προλαμβάνουμε το δέρμα μας και να φροντίζουμε να του προσφέρουμε τα συστατικά που έχει ανάγκη, πριν τα ζητήσει.

Αλλάζοντας λοιπόν δεκαετία και πηγαίνοντας από τα 20 στα 30, υπάρχει ένα προϊόν που γίνεται απαραίτητο στην καθημερινή περιποίησή μας.

Ο λόγος για το serum, στα ελληνικά ο γνωστός ορός, ο οποίς είναι σημαντικό να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια επιλέγουμε έναν αντιοξειδωτικό ορό εμπλουτισμένο με βιταμίνη C. Τον εφαρμόζουμε κάθε πρωί, σε καθαρό πρόσωπο με σκοπό να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται την ημέρα από την υπεριώδη ακτινοβολία. 
 

Phloretin CF, Antioxidants Serum/SkinCeuticals
Phloretin CF, Antioxidants Serum/SkinCeuticals

Για τη βραδινή περιποίηση επιλέγουμε συσφικτικό ή ενυδατικό ορό/serum, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. 

Για ακόμη πιο ενισχυμένη δράση μπορούμε να επιλέξουμε για βραδινό ορό, ένα προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ. Οι skin experts προτείνουν το συγκεκριμένο προϊόν τόσο σε νεαρές, όσο και σε ώριμες ηλικίες. 

Εκτός από το απαραίτητο καθαριστικό και την ενυδατική λοιπόν, δεν αμελούμε να προσθέσουμε στην καθημερινή μας περιποίηση τον ορό.

Advanced Génifique Youth Activating Serum/Lancome
Advanced Génifique Youth Activating Serum/Lancome

Κρατάμε στο μυαλό μας ότι χρειαζόμαστε τον αντιοξειδωτικό το πρωί και τον ενυδατικό, συσφικτικό το βράδυ. Ακολουθεί το toner, η ενυδατική και οποιοδήποτε άλλο προϊόν είναι απαραίτητο για το δέρμα μας.

Δεν ξεχνάμε να κάνουμε πάντα απαλές, ταμποναριστές, ανοδικές κινήσεις και να εφαρμόζουμε όλα τα skincare προϊόντα σε πρόσωπο, λαιμό αλλά και ντεκολτέ!

Διαβάστε επίσης: 6 μεγάλα λάθη που κάνεις με την ενυδατική κρέμα σου

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζουμε πολύ κρέμα ματιών