Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
MAKEUP TIPS

To beauty προϊόν που πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες μετά τα 40


Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου μας είναι αναμφισβήτητα η περιοχή των ματιών.

Εκεί, εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης ενώ οι ρυτίδες έκφρασης γίνονται όλο και πιο έντονες, καθώς μεγαλώνουμε.

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε κρέμα ματιών πρωί αλλά και βράδυ, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις και ακολουθώντας πάντα την φορά των φρυδιών μας, για να ενισχύουμε την κυκλοφορία του αίματος.

Ωστόσο, ακόμα κι αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές και σχολαστικές με τη περιποίηση των ματιών μας, καθώς τα χρόνια περνούν, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις ρυτίδες, τις χαρακτηριστικές λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και τις περιγράφουμε και ως πόδι χήνας.

Το μακιγιάζ μπορεί να αλλάξει ριζικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, το αποτέλεσμα, όμως, δεν είναι πάντα θετικό. Ελάχιστη παραπάνω ποσότητα αν χρησιμοποιηθεί σε κάποιο σημείο, κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες και δείχνουμε πιο κουρασμένες.

Η ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια/Shutterstock
Η ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια/Shutterstock

Αν πρέπει, λοιπόν, να επιλέξουμε ένα προϊόν, με το οποίο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς τα χρόνια περνούν, τότε αυτό είναι το concealer. O βασικός ρόλος του είναι να το εφαρμόζουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Τις περισσότερες φορές είναι super καλυπτικό για να εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους, ενώ είναι αρκετά παχύρευστο.

Καθώς μεγαλώνουμε πρέπει να επιλέγουμε πιο λεπτόρευστα προϊόντα, να χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες από αυτά και να τα δουλεύουμε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις για να εισχωρούν στην επιδερμίδα.

Αν αντιληφθείτε ότι με το μακιγιάζ το πρόσωπό σας δείχνει πιο κουρασμένο, δοκιμάστε να αποφύγετε το concealer ή χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα από το προϊόν και εφαρμόστε το σε ενυδατωμένη περιοχή.

Διαφορετικά μπορείτε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους με ένα λεπτόρευστο, αντιγηραντικό foundation. Ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γενικός Κανόνας: Να θυμάστε πάντα ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο λιγότερο μακιγιάζ χρειαζόμαστε και πρέπει να το δουλεύουμε με τις σωστές κινήσεις στα χαρακτηριστικά μας.