Νεαρή γυναίκα. Φωτογραφία: Pexels/bruce mars
Νεαρή γυναίκα. Φωτογραφία: Pexels/bruce mars
MAKEUP TIPS

Πώς μπορείς να κρύψεις ακόμη και το πιο έντονο σπυράκι


Εμφανίζονται πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή, την ημέρα που θέλουμε να είμαστε περιποιημένες και άκρως εντυπωσιακές θα εμφανιστεί ένα έντονο, κατακόκκινο σπυράκι.

Και φυσικά τότε ξεκινάει το άγχος. Πώς θα το καλύψω, πώς θα κρύψω την κοκκινίλα που έχει δημιουργηθεί, πρέπει να το πειράξω ή να το αφήσω και να είμαι πιο προσεχτική με το μακιγιάζ;

Η πιο βασική πληροφορία που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι τα μεγάλα, επίμονα σπυράκια που κάποιες φορές ίσως σε πονάνε, δεν πρέπει να τα πειράζεις, να τα ερεθίζεις. Πρέπει να τα αφήσεις να κάνουν τον κύκλο τους, να εφαρμόζεις μόνο φαρμακευτικές κρέμες που σου έχει προτείνει ο δερματολόγος σου και να καθαρίζεις ακόμα πιο προσεχτικά τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου σου.

Ωστόσο αν πρέπει να είσαι εκθαμβωτική εκείνη την ημέρα και φυσικά θες να κρύψεις το σπυράκι σου, δες πώς μπορείς με το μακιγιάζ να το καταφέρεις.

Χαμογελαστό κορίτσι/Shutterstock
Χαμογελαστό κορίτσι/Shutterstock

Είναι πολύ εύκολο με το μακιγιάζ να κάνεις το σπυράκι σου να φαίνεται πιο έντονο. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική με τις κινήσεις σου και να προσέξεις τι καλλυντικά θα χρησιμοποιήσεις αλλά και με ποιο τρόπο θα τα εφαρμόσεις.

Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ, καθάρισε καλά το πρόσωπό σου και εφάρμοσε τη φαρμακευτική κρέμα, για όσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

Σωτήριο προϊόν το concealer, με το οποίο και ξεκινάς την κάλυψη. Αρκεί μία μικρή ποσότητα και απαλές ταμποναριστές κινήσεις με καθαρά τα δάχτυλά σου. Η απόχρωση που θα επιλέξεις, εξαρτάται από το σπυράκι.

Αν το σπυράκι είναι γκρίζο ή μπλε-τύπου μελανό-φροντίστε να επιλέξεις ένα που να πορτοκαλίζει. Αν είναι κόκκινο προτίμησε ένα σε πιο κίτρινη απόχρωση. Απέφυγε τις επαναλαμβανόμενες, ταμποναριστές κινήσεις καθώς υπάρχει περίπτωση το concealer να απορροφηθεί από το δάχτυλό σου και έτσι η κάλυψη δε θα πετύχει.

Natural Makeup/Shutterstock
Natural Makeup/Shutterstock

Συνεχίζεις με μία διάφανη πούδρα και ένα μικρό πινέλο, το οποίο μπορείς να δουλέψεις τοπικά στην περιοχή που είναι το σπυράκι.

Στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να αποφύγεις να εφαρμόζεις ρουζ οποιοδήποτε άλλο προϊόν που περιέχει χρώμα ή shimmer για να προσφέρει λάμψη. Είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα πιο φυσικό makeup look.

Διαβάστε ακόμη: Υπάρχει τρόπος να μην λερωθείς ποτέ ξανά από μάσκαρα ή μολύβι
Διαβάστε ακόμη: Το κούρεμα που ταιριάζει γάντι στις γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο